"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:28

barbucha vlastně úplně nejlepší by bylo v ložnici svítit svíčkou  ale v zásadě stačí hledat žárovky, které mají  2000K (kelvinů) a nebo mají na sobě napsáno teplá bílá, warm white. U displejů neporadím, viktorka nahoře zmiňuje nějakou vychtávku na iphonu, ale jestli to je nějak rozšířený, to netušim.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. února 2018 16:06

Potrefenáhusa jo, vidim,a je mi to fakt prijemnejsi

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 21. února 2018 16:12

viktorka_od splavu ja si na samsungu obcas teplé žluté světlo taky zapnu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2018 17:51

ice Ale ctecky nefunguji na principu LED, ale Ink, takze tam tohle nehrozi, naopak. Navic se podsvicemi po chvili necinnosti (pri necekanem usnuti) vypne. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 21. února 2018 18:16

MP Meri ale ten ink je způsob zobrazení textu, funkce podsvíceni je i u čteček LED, ne?

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:06

MP Meri pasivni display je bez podsviceni a ma ten e ink nebo jak tomu rikaj. Ale podsvicene ctecky maji integrovane led diody plus ten e ink. Podsviceni by se melo dat vypbout.

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:27
Reakce na alibi:

ahoj, potřebuju poradit něco účinného na strie. 13leté dcerce se moc rychle zženštila postava. děkuju za rady

​Dceři se strie udělaly ze stejného důvodu kolem 16. roku a tak jak přišly, tak zmizely, zase po 20. roku. Byla vždy spíš hubená, ale v pubertě taky dost rychle "zženštila".  Mazala se se vždy jen nějakym obyč mlékem od Nivea, případně něco z Avon. Ale spíš myslím, že v tom dětském věku má kůže větší šanci se zahojit, než třeba po těhotenství.

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:33
Reakce na Mutziputzi:

Už jsem tady psala, že nemám strie a ani celulitidu? Má to prej 90% ženskejch, tak kdybyste neznaly nikoho minoritniho...

​Nemám strie, ani celulititu, mám dvě děti a padesátku za krkem 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:43

Viatori dobre vedieť, že to môže aj zmiznúť!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:57

Trochu jsem pogooglila, a asi máte recht, to podsvícení by mělo být LED, takže se omlouvám za dezinformaci. Každopádně tedy platí, že jde podsvícení vypnout a pak je to řekněme "neškodné" + po usnutí se vypne automaticky, takže narušení spánku by se konat nemělo. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. února 2018 20:34

MP Meri Tak ale to je jedno že sa vypne po tom. Tam ide o to aby si sa aspoň minimálne pol hodiny pred spánkom nevystavovala zariadeniam alebo žiarovkam ktoré vyžarujú modré svetlo. To či sa ti vypne displej po zaspaní je vlastne jedno. 

Offline alibi blogger
4209 příspěvků moje polička 21. února 2018 20:35

Viatori děkuji za reakci, to je dobrá zpráva

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 21. února 2018 20:43

paktofonika ty máš nějaké spešl brýle pohlcující modré světlo, že? Jsi s nimi spokojená? Možná by se daly sehnat i v bezdioptricke variantě .

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2018 20:49

paktofonika Aha, já to vždycky brala řekněme jako trochu ulítlej požadavek, kterej vlastně nikdo nebera vážně, tak jsem tomu nepřikládala moc velkou váhu  (něco jako že si řidič má před každou jízdou zkontrolovat komplet auto včetně všech funkčností, jako bylo by to fajn, ale ruku na srdce, kdo to dělá ...)

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:07

Nedávno se tu probíral Pinterest, tak dotaz k němu : potřebovala bych si řadit pořadí obrázků na nástěnce, sama podle sebe. Je na to nějaký fígl? Na nic jsem nepřišla, takže vybrané věci mám v tom pořadí, jak jsem je tam házela - což není ono.

Nemáte někdo radu, pokud to jde?

49376 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:09

dost_bot na telefonu nevím, asi nijak. v počítači prostě popřesouvat myší. jsem tu debatu využila takže jsem to konečně prozkoumala, zjistila že mám z nějakýho důvodu dokonce dva (prázdný) účty, a naučila se to používat:-))

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:14

MP Meri mně to taky nevadí, mám po celým bytě svítidla s ledkama a před spaním čučím do kompu, na televizi nebo do telefonu a usínám dobře. Ale někdo, kdo trpí nespavostí by to měl zahrnout do spánkový hygieny jako samozřejmost. 

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:18

viktorka_od splavu  Popřesouvat myší mi šlo mezi nástěnkami, ne uvnitř nástěnky, Jdu to tedy ještě zkusit.

49376 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:19

dost_bot mezi jsem to nezkoušela, mně naopak uvnitř:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:27

Krehutka Áno mám a som veľmi spokojná. Už po hodine práce s pc  ma neskutočne pálily oči a bolela hlava. Od doby čo mám okuliare s týmto filtrom už tieto problémy nemám. Jeden z dôvodov prečo som si vzala asi najväčšie obrúčky v celej optike bolo aj to aby som mala tie oči čo najviac chránené. Kľudne si ich môžeš dať urobiť aj v bezdioptrickej variante. Doma a v práci mám na pc nainštalovaný filter modrého svetla f.lux a na mobile mám takisto zapnutý modrý filter. 

Takisto ak v noci zažneš tak už potlačuješ tvorbu melatoninu. Niekde som čítala že aj mesačný svit obsahuje modré svetlo. Ja mám v spálni hrubú tmavošedú roletu.