"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:30

dost_bot Ak ti ide o triedenie v mobile tak keď si otvoríš nástenku tak vpravo hore máš organizovať. Klikneš a prehadzuješ. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:32

paktofonika ooo díky za tip na tu aplikaci! jinak to že v noci nemám rozsvěcovat když jdu třeba na wc už jsem zjistila, takhle hned zas usnu.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 21. února 2018 21:32

paktofonika díky, budu o tom fakt premyslet. V mezičase jsem se dívala, že se běžně prodávají i v bezdioptricke variantě, pro marnivé to nabízí i v optice do různých obrouček. 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 21. února 2018 22:18

Před časem jsem se inspirovala paktofonikou a nechala jsem si udělat nedioptrické brýle pro práci s PC. Oči mě přestaly bolet téměř okamžitě. Určitě můžu doporučit. Jak ale běžně brýle nenosím, trochu mě při práci z domu zaskočilo, že se mi zamlží, když si udělám kafe nebo otevřu myčku.  Asi jsem si na ně měla nechat dát i nějakou tu antifog úpravu.

Edit: Reakce na Krehutka to měla být. Mám tu zoufalé připojení, dělá si to, co chce.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. února 2018 22:30

Viatori přiznám se, že jsem ještě neslyšela o případu, kdy by strie zmizely.

vyblednou, zploští se, ale zůstávají 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 22. února 2018 18:13

Mam dotaz, asi neni blby, ale nevim kam jinam to dat. Chronicka lymfocytarni leukemie v latentnim stadiu. Ma prosim nekdo zkusenost? Nebo lepsi osvetleni nez google a medicinske stranky? Informaci je online hodne, ale nevim presne, kam se divat, jde mi o kvalitu zivotniho stylu apod.

Dekuji!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. února 2018 18:26

0zero7 To asi nikdy není možné moc určit dopředu. Je to relativně klidné onemocnění. Dost často se pacienti dlouhé roky jen sledují. Komplikace můžou nastat všude, takže i tady. Pokud nejsou, tak se chodí jen na kontrolu krevního obrazu, jestli jsou nějaké nové léky to netuším. Už na onkole nedělám 8 let a jde to hodně dopředu. Tak může být pacient roky bez komplikací, ale i ten, který časem potřebuje transplantaci kostní dřeně. Omezení tam bude hlavně prevence infekcí a onemocnění, spíš klidnější životní režim. 

Edit. docela dobře to má zpracované docent Doubek na stránkách IHOK Brno 

tady

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 22. února 2018 18:44

Renusatko Dekuji moc, tak nejak jsem to prave potrebovala vysvetlit, polopatisticky. Na odkaz mrknu.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 22. února 2018 19:06

Ptala jsem se tady, tak se "pochlubím" výsledkem. Navštívila jsem HM Home na Chodově. Věc, kterou jsem si chtěla prohlídnout, jsem pochopitelně nenašla. Široko daleko v dohledu žádná prodavačka, abych se optala. Akorát jak jsem se tam furt motala, začal po mně blbě čumět pan ochranka. Já jsem čuměla po něm, jestli on čumí... no radši jsem šla jejich škoda.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. února 2018 19:08

coralline Já bych se optala pana ochranky, když nebyla v dohledu žádná prodavačka... :)

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 22. února 2018 19:59

Solathis Hele, napadlo mě to ale vypadal protivně.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. února 2018 20:12

coralline já jak jsem dělala pro Inglot, chodila jsem i do parfumerií, takže jsem tak nějak zvyklá odtamtud a většinou byli 100x milejší než celé moje nafrněné "kolegyně", kterým jsem pravidelně pomáhala hodně nad rámec svých povinností (tlumočit zákazníkovi ohledně parfémů či konkurenční dekorativky, například)

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 22. února 2018 20:36

Solathis Tak to asi příště musím zkusit dřív, než začnu bejt "podezřelá".

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. února 2018 20:57

coralline Já myslím, že oni se vždycky tváří od začátku vážně, asi aby nedělali dojem, že jsou měkcí... Což většinou teda jsou :)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. února 2018 21:22

Zajímala by mě jedna věc, se kterou nemám zkušenost, když je SVJ a někdo si chce dejme tomu postavit na balkone pergolu,která by znamenala zásah do fasády, potřebuje k tomu souhlas většiny vlastníků, souhlas 100% vlastníků nebo je to nějak daný ve stanovách, který si schválili? 

Online RoSa
10195 příspěvků moje polička 22. února 2018 21:36

ice

co já vím, tak pokud je to na povolení stavebního úřadu, tak ten požaduje bohužel 100% všech...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. února 2018 22:17

ice já se domnívám, že pergola stavebnímu zákonu vůbec nepodlehá (záleží tedy, čemu říkáš pergola, jestli je to jen pár látěk smontovaných dohromady, které hází stin - poslala bych dotaz na místně příslušný stavební urad, aby posoudil konkrétní pripad)

Co se týče zásahu do společných casti (fasáda), tady by mělo rozhodovat SVJ jako osoba odpovědná za správu domu podle pravidel a kvór uvedených ve stanovach. Jestli byla fasáda zateplena, pro jistotu bych se mrkla do smlouvy, jestli se zásah do ní nějak nedotkne záruky.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. února 2018 22:36

ice 100% my talhle malem meli balkony... Ale jedna.. EHM... Nesouhlasila, tak mame kulovy...

Online RoSa
10195 příspěvků moje polička 22. února 2018 22:40

Krehutka

jo - tak jsem to myslela: pokud je to něco většího na stav.povolení...

v opačném případě kouknout do stanov, ty teď nedávno u všech SVJ prošly aktualizací a každý SVJ to může mít jinak

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. února 2018 22:55

@ice pergola na balkone je zasah do fasady, bojim se, ze to nebude ani na ohlasku. 

jak pise RoSa kazde SJV to muze mit jinak.