Lilly_Ku no magnesium je doplňková léčba u křečových stavů, (kromě toho že se dává třeba i při benigních arytmiích a tak) intravenosně se dává i jako tokolytikum, u preeklampsie a eklampsie. Jen tak sám od sebe brát magnezko dlouhodobě bych nedoporučila, ale chvíli anebo občas pít tu minerálku, proč ne. Dlouhodobě se to užívá na základě dop. lékaře (nebo já bych to tak udělala)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity křečáky myslíš varixy, tzv křečový žíly? To teda opravdu s magnsiem moc nesouvisí..
Ounz Díky za rozvedení. Já občas na takový ty ranní křeče do nohou trpím a dělám to, jak píšete, nasadím na chvíli Magnesii a je třeba zas na půl roku klid.
Zina to je určitě s výhodou a pak taky čokoláda žejo (muhehe)
Ounz kdyz jsme teda u tech ruznejch oboru :) muzu se zeptat, jak je to vlastne s krecema a magnesiem? je pravda, ze magnesium pomaha? tady o tom nikdo neslysel, vypada to trochu jako ceska specialita...
ne ne neni to ceska specialita.U "nas"na druhe strane nemecka to znaji.![]()
Dotaz pro nositelky Converse a obdobných kecek. Nedělají vám ty kovové kroužky kolem dírek černé fleky na tkaničkách, ponožkách nebo holých nohách? Jak se toho zbavit? Děkuji.
Zina to je určitě s výhodou a pak taky čokoláda žejo (muhehe)
počkaj, akože čokoláda pomáha od krčov v nohách??????????? Idem do toho.![]()
![]()
JankaM Robia, aj som sa tu chcela na to opýtať ale vždy zabudnem.
Janulik03 jojo určitě
JankaM Taky, na bílých kožených converskách mám od nich zahnusený tkaničky i kůži na jazyku boty pod tím, štve mě to, ale podle mě by se s tím reálně dalo udělat jedině to, že by se ty průchodky zalakovaly nějakým otěruvzdorným transparentním lakem. Takhle holt akorát častěji měním tkaničky za nový, no a na tom jazyku to aspoň nejde při nošení vidět (ale vím, že to tam je!! :D).
Ounz Dííík ![]()
Heleďte, ženy z CML... uvažuju nad nákupem bicyklu. Furt jezdím na velamosce, tomu kolu je už 25 let, je to pánský krosový kolo - a ve svý podstatě mi jako vlastně stačí. Jedím přes léto, ty výlety bývají s dětma na zmrzlinu nebo jen tak večer na vyčištění hlavy, tak do 20km. Možná bych jezdila i víc, ale ono to kolo má svoje limity - a manželově silničce moc nestačím - což mě vede k myšlence, že na novým stroji bych se možná tolik nenadřela, čili že by mě to možná koplo k vyššímu výkonu.
Akorát vůbec nevím, co chci.
Rozhodně kolo do 10tis. Fakt.
Nevím, jestli dámský nebo pánský. Píšou, že dámský mají užší řidítka, kratší rám, mám 170cm, ale ramena jako chlap. U krosu bych ráda zůstala, možná mě finanční limit stejně dál nepustí.
Co s průměrem kola? Platí, že čím větší, tím lepší?
No a - značka?
Samo se pak půjdu kouknout do cykloprodejny, ale zase tam nechci jít úplně bez základního vhledu. Noa ten teda z velamosky moc nemám
. Tak jestli máte chvilku? Díík!
Nějak dlouho se tu neobjevila Kora.
Gellnerova Tak na začiatok vtip :D Kúp si kolo od Olpranu keď si chceš rozbiť tlamu :D
Ja mám bike od CTM a som spokojná, slovenská firma tuto za rohom. Môj bol drahší ako tvoj strop ale ja som si brala zlatý stred nie kvôli tomu že by tie lacnejšie boli horšie ale chcela som hlavne dobré odpruženie, rýchlosť a váhu. Bola som asi v 6tich cykloobchodoch a všade mi ako zlatú strednú triedu doporučovali CTM alebo Meridu. Meridu som nikdy nemala takže neviem posúdiť. V Prahe si plánujem (záleží od toho či ho budem mať kam dať) mestský bicykel a určite znovu CTM. Mám 164 a veľkosť 16, pôvodne som chcela 18 ale už sa mi zdal veľký takže doporučujem si ísť rôzne veľkosti vyskúšať. Bicykel mám dámsky a je trochu iný ako pánsky, priateľ mám bicykel trochu väčší skúšala som sa na ňom previesť a nesedel mi nielen veľkosťou ale tak nejak celkovo, takže znovu doporučujem vyskúšať. Ja som skúšala rôzne značky, veľkosti a ten bike ti musí sadnúť. Bike mám 3 alebo 4 roky, a je ako nový, potvrdené nedávno aj v servise. Tam na nás pán pozeral že čo mu tam vozíme nové bicykle.
paktofonika ó, díky. O kolech vím jen to, že to mužovo je právě Merida a že hodně lidí má Authora
. Takže dík za recenzi. Mám obavu z toho, aby mně jako Neználkovi nechtěli prodat nějakýho ležáka bez převodovky (a že by se to mohlo stát, právě jsem ukazovala muži kolo právě od CTM, jaký je krásný, a on teda se mi smál, že má ocelovej rám a nemá ani přehazovačku - popravdě, koukala jsem na to, jakej má rozkošnej košík na řidítkách, přehazky jsem si nevšimla
).
Jdu zasurfovat, dík ještě jednou.
Gellnerova Jááj tak ty chceš taký ten mestský s košíkom? Ja si pod krosovým bicyklom predstavujem niečo iné ![]()
No city majú aj s prehadzovačkami, domnievam sa že tie košíčkové nemajú prehadzovačku schválne aby za A) vyzerali retro a za B) po meste po rovine ti je prehadzovačka na dve veci
paktofonika Né, městský s košíkem jsou teda překrásný, ale chci normální krosku, co projede i cestu kolem kravína. Poukazuju tím na smutnej fakt, že bych si klidně nevšimla, kdyby tomu kolu chyběly šlapky, hlavně když bude krásný
.
Gellnerova Aha :D
Ja mám tento, ako žiadna hitparáda to nieje ale tak na to moje jazdenie do lesa to stačí. Ako jasné chcela by som celoodpružený za 10 násobok ale v podstate by som ho nevyužila takže ušetrím. Vyhovuje mi ten mierne znížený rám, tie dámske znížené sa mi hrozne nepáčia, je ľahký(unesiem ho jednou rukou) má kotúčové brzdy, dobrú prehadzovačku, aj sedadlo je pohodlné. Blbé je že ho nemôžem nikde pred obchodom len tak nechať, tu sa dosť kradne.

Gellnerova Jestli chcete jezdit 20 km a víc, tak na rozkošný košík zapomeňte. Ujasněte si, jakým terénem nejvíc budete jezdit, jestli po silnicích nebo spíš přírodou, po lesních cyklostezkách a polňačkách, jestli přírodní terén lehčí nebo i přes kořeny a kamení. Podle toho bych se rozhodovala o typu kola. Dneska jsou populární kola "fitness", kombinují v sobě lehkost silničního kola s typem přehazovačky vhodným i do terénu (možnost přeřadit na víc lehčích převodů).
Koukala bych taky na váhu kola, ono se to nezdá, ale kilo dvě je nebetyčný rozdíl. Rámy se dělají hliníkové nebo karbonové, ale u karbonu už narůstá cena. Záleží taky, jestli chcete odpružené nebo ne.
Nenechte se nanutit do posledního modelu, klidně bych šla i do starších, ono stejně jde jen o drobnosti a vizáž.
Něco takového mám, jen jsme místo tenkých gum, vhodných na silnici, nechali obout trochu širší, protože jezdíme i po nezpevněných cestách. Mám pánský rám a v pohodě, musíte si jen vyzkoušet, jakou výšku potřebujete pro pohodlné nasedání a sesedání.
paktofonika No krasavec
. Muž teda kolo taky nikde nenechává, ono se krade všude asi. Stran ceny - já uvažuju stejně. Dražší kolo nevyužiju, navíc - když jsem teď 20 let jezdila na tom veteránu, z každýho jinýho kola budu tak jako tak unešená a nadšená. Nízké dámské rámy se mi taky nepáčí, proto jsem dost uvažovala, že zůstanu u pánskýho kola. Takhle na půli cesty je to prima. Hele, moc dík... zatím jsem sice furt zmatená, ale aspoň si trochu třídím, po čem jít.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí