"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 21:42

viktorka_od splavu Díky, tak taky mám teď "gumáky" :-D.

Nehledám nic do náročného terénu, opravdu jen na ten trávník, přesně jak píšeš. Myslím, že budou pro daný účel a konkrétní osobu mnohem lepší než pouze páskové pantofle, které se mohou vyzouvat, noha v nich plandá ... 

Ještě tedy budu muset vychytat velikost, protože koupit je musím sama. 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 20. května 2018 21:50

whiskas Mám crocsy (nebo teda jejich napodobeniny) na zahradu a pro mě ideál. Pořád pro něco lítám dovnitř, nůžky, provázek, hnojivo, kapesník, prostě skleróza, takže potřebuju něco, co jde lehce zkopnout z nohy, ale současně je při práci neztratím, prsty jsou v tom aspoň trochu chráněny, nevadí, že si při zalévání zaliju i nohy. Akorát podle toho vypadají a když přijde návštěva posedět na terasu, rychle je odkopávám o dohledu 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 20. května 2018 21:53

Pinot Noir no a právě ty origo vypadají furt dobře (v rámci gumáků teda:-), samozřejmě sama bych si je na zahradu nekoupila, ale jako dárek rozhodně jo. z pračky vytáhneš jak nový:P

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. května 2018 21:54

whiskas Ono možno aj záleží aké baterky. Ja mám všade Sanyo Eneloop, sú iné ako klasické tužkové batérie, doporučujú sa pre zariadenia s vysokým odberom energie a nevybíjajú sa v prípade že sa nepoužívajú

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 21:55

Pinot Noir To zní ideálně. A teď ještě, je tedy rozdíl mezi pravými a "levými" :-D Crocs? Já vidím prostě gumu, ale jak jsem psala, nemám je a tak tam třeba rozdíl je? 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 21:56

paktofonika Tak to je užitečná informace, moc děkuju a píšu si 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 20. května 2018 21:58

whiskas rozdíl je, řekla bych že asi v materiálu. vybrala bych něco třeba tady https://www.eobuv.cz/crocs.html

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 22:06

viktorka_od splavu Vidíš, díky . Zajímavé číslování, vše je číslo a půl. 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 20. května 2018 22:18

whiskas Asi v kvalitě a výdrži? Nevím, mám ty svoje už asi osm let, jsou vybledlé od slunka, ale nic zatím neprasklo, ani se neutrhlo. Takže mně vydržely i ty falešné fakt hodně dlouho. Ale jsou myslím z Intersportu, úplně zadarmo nebyly, tak ten materiál je asi taky celkem dobrý. Ovšem muž si koupil jakési extra levné někde v Globusu, a ty se na slunku zmenšily tak tři čísla a ještě k tomu smrděly. Takže za mě: na zahradu bych si gumcle za tisícovku nekoupila, ale u Vietnamců za 59 taky ne 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 20. května 2018 22:30

Pinot Noir muž ma pravé, maji takový robusnější spodek než klasiky, má je cca 5let, u moře je tři týdny nesundá a jinak v létě k vodě a vyběhnout pro něco do večerky, ale fakt jak nové. Když si je kupoval jakože k moři, tak ho málem z té ceny kleplo. Ale po pár dnech uznal kvalitku.

Švagr má nějaké napodobeniny a na šikmém svahu na trávě mu to tak uklouzlo, že otevřená zlomenina, kovová konstrukce na půl roku a problémy doteď. Což je tak deset let. 

Já lobuju za pravé.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 22:35

Pinot Noir Zlatá střední cesta .

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 22:38

Catherinne Tak pokud je to takto, tak se určitě vyplatí si pár stovek připlatit. Nerada bych přispěla k případnému úrazu. Díky :-).

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 22:39

Děkuji všem za odpovědi, pomohly jste mi .

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 20. května 2018 22:53

whiskas je to zkušenost...proč se nepodělit  

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. května 2018 23:09

whiskas 

Tady svého času hodně frčel bausch easy pedipeel na ty paty. Já nepoužívám, takže osobní zkušenost žádná. A ty pantofle jsou dobrý nápad, tchán je jako dárek hodně ocenil, nosí je na zahradě pořád. Je to mnohem lepší než starý sešmajdaný boty. Hlavně se mu líbilo, jak jsou lehký.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. května 2018 23:18

Rozdil mezi pravyma a napodobeninou... No klasika, jako u Birkenstock a Dr. Brinkmann  tj. nekdo rozdil pozna a nekdo ne (ja ne, hlasuju za zlatej stred)

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. května 2018 23:39

whiskas Crocsy mám jen originál a kloužou nejen na trávě, ale i u bazenu, kam jsem si je primárně poridila. Manžel svoje zničil tím, že je zapomněl na balkoně v té h největších vedrech primo na slunci a zdeformovali se. Pro mě se ale stali nejoblíbenější domácí obuvi a na chození na zahrade. Napodobeniny jsem osobně  směla, ale prý se v nich potí nohy.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 23:48

notna Kloužou? Šmarjá ..., to chci právě eliminovat. Ale alespoň by se díky pásku nemusely vyzouvat. Nepředpokládám, že se maminka bude pravidelně brouzdat mokrou trávou a bahnem, tak na suchu by snad mohly účel splnit. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 20. května 2018 23:53

dynda Dám na doporučení a koupím Scholl + dobré baterky.

Crocsy budou snad také o.k.

MP Meri Říkám si, jestli ty pravé nejsou opravdu z nějaké lepší gumy. Dnes jsem viděla nějaké podobné u Bati a byly takové rozjeté už na stojanu. Rozdíl proti originálu tak 400 Kč, tak to jako extra důvod pro levnější nákup nevidím.

Offline luciole
1232 příspěvků moje polička 21. května 2018 01:18

whiskas 

Taky hlasuju za pravý Crocsy, ten materiál je jinej (pěnová pryskyřice). Mám je asi už 12 let, koupila jsem kdysi na vodu, a jsou snad nezničitelný... Nosím je na zahradě, nejsou popraskaný ani vybledlý, nešpiní se, a ani když jsem je nechala párkrát na slunci, tak se nezdeformovaly, ale nemají se prý vystavovat teplotám nad 45°C. Ještě jsem v nich teda ani neuklouzla, a to je nosím hlavně do mokrý trávy. 

A ta kolektivní elektrická bruska na nohy je tato: Bausch easy pedipeel 0328