"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 18. května 2018 10:25

Zu ono je asi fakt nejlepsi to vsechno tak nejak stridat.

ja jednu dobu chodila hodne behat a pak jsem mela vyhrezly dve plotynky. u doktora mi rekli, ze jasne, geneticky predpoklady, ale ze ani to behani neni dobry a ze hrozne moc lidi beha blbe, ze je potreba naslapovat rovne a co nejmin pres patu... 

taky rikali, ze aji kdyby clovek cvicil hodinu denne, tak to nevyrovna celkovej nedostatek pohybu pres den, ze proste lidsky telo neni staveny na hodiny sezeni u kompu a podobne. jo a este prej hodne lidi kdyz chodi cviti, tak si mysli, z emaji odcviceno, a pak tim spis zanedbavaj pohyb behem dne. 

tak jen tak podavam, jak jsem slysela.

ja se snazim chodit tak nejak cvicit a jak to jde, tak chodit pesky, treba do prace to mam pul hodky pesky, tak to tak nejak stridam s kolem.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 18. května 2018 10:26

baltik no myslim, že klasika jako se všim přes očkování po výživu psů nebo batolat - jedni adorujou, druhý zavrhujou, včetně odborníků. Podle mý zkušenosti ty barefoot boty nejsou na asfalt a tvrdý povrchy úplně top, podle mě je dobrý to kdyžtak střídat a ty barefoot boty nosit hlavně do přírody na měkký.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 18. května 2018 10:27

Lilly_Ku jsem někde četla, že lidi měli ještě na začátku 20. století takovou fyzickou aktivitu, že by musel člověk dneska denně ujít asi 17 km

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 10:34

Mutziputzi Trochu mě rozesmála kombinace alternativního samodomu přístupu a prezentace coby luxusního zboží :

To co bude trčet, můžeš jednoduše odstřihnout a sirkou zatavit její ukončení. 

Zabaleno v krásné designové krabičce

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 18. května 2018 10:34

Potrefenáhusa ja si myslim, proto se snazim aspon do prace a z prace, to je 6 km dohromady za obe cesty...

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 10:41

baltik Já teda naopak četla (pravda, že to psal asi nějaký propagátor bosýho běhání), že kolena poškozujou ty supertrupr odpružený boty s gelovou mezipodrážkou, protože ty ze začátku povolujou dusání po tvrdým ve větších objemech lidem, jejichž váha je na stav jejich pohybovýho aparátu  a intenzitu a jednostranost zátěže prostě příliš (což nemusí být obézní nebo s nadváhou, prostě dobře živenej moderní člověk, který se snaží o velký nárazový výkon - tj. sezení v práci nebo autě vystřídané desetikilometrovým během, často bez protahování ) . Jenže pak se to nasčítá.   

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 18. května 2018 11:03

Isca on je ma jako polobotky, normalne do prace, kam jede autem, takze si myslim, ze toho tolik nepochodi

tenisky na behani i boty na prochazky se psem ma normalni, ale v tech nic nemenil

tak to asi bude jen stari :)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. května 2018 11:09

baltik no popravde bylo mi receno ze kolena boli od spatnych bot a vskutku po vymene na kolinko ani nevzpomenu... takze bych radila boty zkusit odlozit a pak se uvidi.

chodivala jsem doma jenom bosky-a uz bohuzel nemuzu, zacaly me hrozne bolet paty. takze ano stari to je, ale neni nutny tomu chodit naproti, proste co mlady telo v pohode vydrzi, tak starsi uz se musi setrit a opecovavat:-/

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 18. května 2018 11:11

Netušíte prosím, zda-li existuje nějakslevový kód pro e-shop Esprit? V kamenných prodejnách je nyní akce sleva 500 Kč při nákupu nad tuším 1900 Kč, ale na e-shopu nikde nic. Vyprodali mi šaty ..., tak pátrám. Díky.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 18. května 2018 11:29

viktorka_od splavu no jo, ale jake boty na ty tury se psem poridit, kdyz ty rady si odporuji??

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. května 2018 11:40

baltik no já žádné odporující si rady nečtu/neznám, jedu si ty "nemoderní" názory že je potřeba mít botu měkkou odpruženou, kvalitní a pevnou. obzvlášť když člověk neváží 40 kg i s postelí, nejhorší jsou boty s propadlou či tenkou stélkou.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. května 2018 11:41

baltik No, taky dlouhodobej zvyk chodit určitým způsobem,  on člověk v těch barefoot musí jinak došlapovat, v těch odpružených jsme zvyklí dusnout přes patu. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 18. května 2018 11:49

Potrefenáhusa Jak kteri - chudaci pracujici urcite,vyssi vrstvy tezko.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:08

jsou ještě někde v brně tesco oděvy? u vaňkovky je prý zrušili :/ kupovala jsem si tam úplně všechno "na doma" a potřebuju nutně doplnit zásoby. u nás ho taky zrušili.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:11
Reakce na Lilly_Ku:
taky rikali, ze aji kdyby clovek cvicil hodinu denne, tak to nevyrovna celkovej nedostatek pohybu pres den, ze proste lidsky telo neni staveny na hodiny sezeni u kompu a podobne. jo a este prej hodne lidi kdyz chodi cviti, tak si mysli, z emaji odcviceno, a pak tim spis zanedbavaj pohyb behem dne. 

tak jen tak podavam, jak jsem slysela.

ja se snazim chodit tak nejak cvicit a jak to jde, tak chodit pesky, treba do prace to mam pul hodky pesky, tak to tak nejak stridam s kolem.

​áno, toto som čítala. že je lepšie sa každú hodinu zdvihnúť od počítača a pár minút si poskákať, ísť sa prejsť niekoľko poschodí do najvzdialenejšej kancelárie, proste každú hodinu vykonať pár minútový intenzívnejší pohyb, že je to prospešnejšie ako celý deň sedieť a potom ísť na hodinu do fitka

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:15

Jiná Realita v Avionu u Ikea  a něco málo v Campusu,,  ale v Tescu  u Vaňkovky jich bylo nejvíc, tak širokou nabídku  tam nenajdeš.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:16

Jiná Realita V NC Krpole mívali taky docela velkej výběr co si pamatuju, ale přece jen menší než na Dornychu a jen F&F. U Vaňkovky to není zrušení na furt, jen se to patro celý rekonstruuje, píšou otevření v první polovině 2018, ale zatím furt nic. :/ Taky to bylo moje oblíbený Tesco, snad ho zas brzo otevřou a bude aspoň podobně dobrý jak předtím... 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:31

Emerald tak to je jasný...ale těch s fyzickou aktivitou bylo nepoměrně vic

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:31

Karoleena fakt? tak to je aspoň trochu nadějná zpráva. já si tam kupovala legíny krátké i dlouhé na cvičení, mikiny, boty na doma, a taky mám odtamtud pár oblíbených letních šatů. alternativu cena/kvalita/dostupnost zatím nemám 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:38

Jiná Realita Jako určitě se to tam trochu změní, např. v tom patře už stopro nebude rychlá minisámoška na rohu, protože už je místo ní nakvartýrovanej Tiger, no a že tam ty hadry zůstanou jak byly předtím nemám ověřený, ale pevně v to věřím, taky by mi to chybělo... :)