viktorka_od splavu tak to jo, to je něco podstatně jiného... sice nevím, jak někoho donutit do hypo, pokud na ni nemá, ale to už by bylo pořád dokola :-)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
baltik prý "preference vlastnit a připoutat se k jednomu místu bude u mladších generací nižší"... No ale kdo se pak obětuje a bude jim ty byty pronajímat, aha? ![]()
Stará Stanová Kůže to je taky pěkná blbost. To, že bydlíte ve svém ocení až vaše děti v dědictví. Jinak pokud se vám bydlí dobře kdekoliv, to je ten základ spokojeného života.
u těch pronajatých bytů může být trochu problém udělat si je podle svých představ tak, aby se mně tam dobře žilo atd., pokud do toho bytu nechci investovat, protože není můj, a pokud to současně nechce udělat ten pronajímatel (taky z logických důvodů) nebo mi nepovolí, abych je udělala sama ... jsou samozřejmě výjimky, kdy byt je podle mých představ od začátku nebo ty vztahy jsou ok a domluví se, ale ve spoustě případů to tam není. osobně by mi to pro dlouhodobé bydlení asi vadilo, ale každý to tak mít nemusí...
Catherinne hustý
a kde jste teda vzala ten písek? O:-)
Catherinne Může se ti přihodit nějaká nemoc nebo úraz, který ti znemožní vydělávat na dosud měsíčně placené částky. Pak můžeš vlastní byt, i když jen částečně splacený, prodat a žít z toho, zatímco z nájemního bytu....
nolita majitel udělal nové topení podle našeho přání, koupelnu taky ( tam jsme se trošku podíleli, aby to bylo skvělý) a cokoliv neníproblém. Ovšem vidí, že se taky staráme, dělali jsme podlahy, novou kuchyň včetně všech rozvodů, umíme si natřít dveře, nejsme fajnovky s rukama za zády.
Rozhodně nečekam, ze majitel vymění žarovku, protože je to JEHO byt...
Jiná Realita troška z píškoviště ![]()
Mutziputzi Je to tak, v Německu je postoj k vlastnímu bydlení odlišný. Přes 50% lidí tam žije v nájmu. Jenže, tam je více nájemních bytů, myslím i ve smyslu celých nájemních domů, navíc podmínky pronájmů jsou více vychytané/ošetřené. A nezanedbatelná není ani výše pronájmu vzhledem k platu.
Stará Stanová Kůže žít z toho, ale kde?
Stará Stanová Kůže chce to ty rezervy...znate to, pět měsíčních platů...
To už záleží na vkusu každé soudružky.
whiskas Jo, siesty a maňány se nepřetrhnou, přesto si mohou dovolit vlastnit nemovitosti, a my blbí Němci makáme od nevidím do nevidím, přes přerozdělování v EU musíme ty líný jižany dotovat, a přitom máme pořád kulový (teda nájem)
jak jsem slyšela, tak předávám... :)
Stará Stanová Kůže Sorry ale to jsou zase kecy teda![]()
Catherinne tak žárovka jde za nájemce vždycky bez ohledu na jeho očekávání ...
jinak patříte k těm, kteří se s pronajímatelem domluví, což je samozřejmě super, ale nelze z toho usuzovat, že to tam jde vždy, protože nejde... a na to jsem míříla... plus taky ta má eventuální investice X riziko ukončení nájmu ze strany pronajímatele, ještě tak si to umím přestavit v nějakém nájmu na dobu neurčitou. ale jak jsem psala, je to něco, co by vadilo mě, každý to tak mít nemusí...
Stará Stanová Kůže CO? Tenhle argument jsem tedy ještě neslyšela.
Mutziputzi No já se jim radši do rozporování nepouštím - to bych musela vytáhnout třeba zdejší montovny, platy atd... a to fakt k ničemu nevede... :)
Catherinne nemáme pískoviště
ten, co mám na zahradu, je ani ne žlutý, je spíš až hnědý. nevypadá dobře.
v unihoby sice písek do pískoviště mají po 20l pytlech, ale není do nich vidět, takže netuším, co bych kupovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí