Gellnerova no vidíš, tady se řešej platy ve školství, a ty už máš business-plán!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
taky je na tech vesnicich a malych mestech vsechno nejak bliz, takze ditko nemusi na krouzek cestovat dvema busy a prejit 2x 4 proudovku. mam kolegu z vetsi vesnice za Prahou a deti se mezi skolou a krouzky od druhe tridy presouvaji sami. kdyz uz, vyzvedavaji je az pozde odpoledne z tech krouzku. (1. stupen ZS).
To je případ od případu. A bydlení v Praze fakt neznamená automaticky jezdit minimálně hodinu do práce a to, že dítko jezdí na kroužek dvěma busy a přechází magistrálu. Fakt ne. ![]()
RoSa juch, bankrot další večery ![]()
RoSa mne teda prijde lepsi mensi mesto, kde je i neco jineho nez jen bydleni, kde je sance, ze treba po materske muze zena najit praci i tam a nedojizdet, deti tam muzou chodit do skol a do krouzku, clovek tam nakoupi atd.
RoSa Koupit i na okraji Prahy šikovně zanedbanej rozpadlej domeček je velkej problém - majitelé si zpravidla i ruiny na zbourání cení jako domu v dobrém stavu.
Když jsem ještě nebyla jistá, co vlastně chci, vedla jsem takové disputace třeba s majiteli "vilky k renovaci", kde sis mohla zvenku vytáhnout ze zdi jakoukoli cihlu, stropy prohnuté, na balkony jsem radši nevstoupila a při prohlídce sis všimla, že máš mokré ponožky - vlhkost vzlínala až do patra a nacucávala se do koberce. A na střeše azbest, takže jen na toto i několikasettisícové náklady na odstranění a skládkování.
A stane se, že po letech hledání koupíš něco, co vypadá docela slušně za dobrou cenu, jakože opravdu ten "šikovně zanedbanej rozpadlej domeček", uděláš i sondy do zdí pro sichr, no a pak stejně zjistíš, že těch oprav je tolik, že levnější by to bylo bývalo hned na začátku zbourat (třeba příběh mého bratra - stavaře, haha, hledal tohle několik let).
A vůbec, tyhle historie "domů k renovaci" snad vždycky v mém okolí končily slovy "měl jsem to zbourat hned na začátku, bylo by to celé rychlejší, levnější a postavil bych si to, co chci".
SunEclipse nejsou lidi- to vazne neznamena ze snadno najdes obdobne misto ze ktereho lze platit nekolik desitek tis splatky hypo jak psala pinot. nebo to znamena prestehovat se (a vzit si jeste vetsi hypoteku:P ci dojizdet po d1
viktorka_od splavu Zase negativismus, místo najdeš i když jsou lidi, když pro to něco uděláš![]()
Nechcete nekdo prazdny pozemek pro stavbu domku? Praha na dohled, ovsem ve vsi neni nic krome klidu a hezkeho okoli. Snad tu funguje nejaka soukroma skolka, obchod zadny a hospoda jedna nevalna. Cena 12 milionu.
Kokoska Radši než byteček na Kladně![]()
Tady se ví všechno, tak prosím o radu: momentálně řešíme nějakou vodu na zahradu, nejspíš kvůli dětem. Nebaví mně nafukovat bazének. Máme v merku tři možnosti, prostor je pro každou variantu, rozpočet max 40 tisíc.
1. bazén - malý, cca 3-4m, kulatý, 1,2-1,5 m hluboký, klasický v zemi
2. malé koupací jezírko, bez kaprů, bez leknínů. část brouzdaliště, část hloubka cca 1,5m
3. nadzemní vířivka - aby se v ní mohly děti cáchat, takže asi ty nafukovací, jak mají všude
prosím o zkušenosti. moje počáteční nadšení se začíná vytrácet a obávám se, že nic nevyberu
díky
Mutziputzi vam se na tom Kladne muselo stat neco hroznyho ![]()
Kokoska Depak, jenom je to fakt nejdebilnější město vůkol![]()
Mutziputzi nechala bych vas mesic bydlet tam co jsem vyrustala, jeste rada byste upalovala na Kladno ![]()
Kokoska No ale tam jste do bytu neinvestovala![]()
Kokoska dekuji, za 12 radeji byt napr v bubenci nebo na vinohradech, v karline nebo holesovicich nebo na letne nebo kdekoliv v hezkem sirsim centru (a to velkoryse nepocitam naklady na stavbu domu), coz jsou skvele lokality pro zivot, a o cem jsem naprosto presvedcena, vcetne zivota s detmi. Nikdy jsem nechapala, co lidi na tech prdelakovicich na periferiich (i kolem Prahy) vidi. Asi jako ze zelen? A pak drepi v aute nebo v primestskem buse :D A ty stesky tady napric vice vlakny mi to potvrzuji. Bych tam nesla bydlet, ani kdyby mi platili.
Ha, k tomu ubývajícímu nadšení při zařizování okolo domu, oslovila jsem další firmu, kvůli navržení rozmístění rostlin a stromů na těch našich 500 m2, poněvadž, jak už jsem tady probírala, mi od té první cena za to 50.000 přišlo kapku moc....
Odpověď:
"Nabídku zpracováváme dle počtu hodin, které předpokládáme, že na projektu budeme trávit: seniorní architekt je za 1.500,- Kč/hod a juniorní za 900,- Kč/hod, tedy po Vašem emailu Vám budeme schopni předložit adekvátní referenční nabídku.
Projekt od nás pak trvá cca 5-6 týdnů na koncept - studii zahrady, a cca 6 týdnů pak zabere prováděcí dokumentace."
Já to snad ani nechci násobit...
martek01 ja by som išla do jazierka. Deti odrastu a vy sa budete stále moct kupat a v zime sa dá na nom korčulovať. My sme zvažovali, ale máme iba malé na ryby, u nás zatial frčí ten nafukovací bazén a aj tak väčšinou sa nemáme kedy kupať. Ale pokial by sa decká rozhodli, že chcu už niečo väčšie kupacie, tak si pozvem firmz na jazierka. Som sa pýtala známej, ktorá jhoé má, že ju to vyšlo cca na 3500 €.
Ona to má nejako takto.

Stará Stanová Kůže Teda zahradu já bych si jednoznačně, stejně jako byt, zařizovala sama a hrozně bych si to užila!
jinx Bydlela jsem na Letné u Stromovky a na Marjánce nad Hradem. Jako pro turisty nebo pro toho, kdo chce vysedávat v kavárnách dobrý. Ale seš tam jak ve vězení. Dřepíš v tom svým bytě, koukáš většinou do protějšího okna, je tam hluk a prach z dopravy. A ani nevíš, že se střídají roční období.
Mutziputzi Jo, taky jsem se na to těšila. Jenže bych ráda někoho, kdo mě navede, že tahle rostlina patří na slunce, kdo mi řekne o kytkách, které vůbec neznám, vybral ty správné odrůdy a tak... Ono je té práce strašně moc a než to nastuduju...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí