Pro mladýho člověka ideální místo, pro život s dítětem už se mi to tenkrát tak nelíbilo, přeci jen vypustit ho jen tak ze dveří na zahradu, jako můžu teď, to by neexistovalo. Mám jiný preference. Ale jak už jsem tu někde psala, já mám pořád možnost se v podstatě kdykoliv do Prahy vrátit, když chci, jsem za 40 minut v centru, tak mi Praha nechybí. A zase třeba na důchod bych si nádherně uměla představit, že žiju tam, kde jsem žila tenkrát, Bubeneč, Dejvice, Břevnov, Letná
To jo. Já jsem rozenej městskej člověk. A je zajímavý, dětství na Smíchově mám ve vzpomínkách "zelený" - furt v Kinský, v Seminářský, Dětský ostrov, Kampa v dosahu... a dvorky ve vnitroblocích. Příroda mi nechyběla... ani volnost a rozlet (ale byla trochu jiná doba, to je fakt).
Na Letný to z mého pohledu může být fajn i pro děti. Parky, hřiště, ale i pak dál ty praktický věci: na výběr z několika školek, základek... kroužky. Pro spoustu lidí je velkým bonusem nemuset dítě nikam vozit a šetřit čas, nervy a vlastně i peníze všem. Všechno v místě. Tu nemožnost vypuštění dítěte na zahradu (to je samozřejmě super) jsme se snažili kompenzovat co nejčastějším ježděním na chalupu nebo prostě někam ven... ale jak dítě rostě a má svoje zájmy a povinnosti...