"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:21

Kokoska Mam to stejne, parovat ty cerny me stve I po ususeni, zvlast kdyz vetsina panu si to stejne paruje - cerna cerna k sobe, na lemy a podobny veci nehlede. Pak se to cely rozjede a pri dalsim prani je uz clovek od zacatku ztracenej.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:21

Milujem vonu čerstvo opraného, vonku povešaného prádla. Ponožky zásadne v pároch a farebné kolíčky musia ladiť. Čiže na jednom kuse kolíčky jednej farby. 

Vôňa rozkvitnutého gaštanu. Som ani nevedela ako krásne to vonia. Tento rok je samý kvet a samá včela, ten hukot pripomína vrtulník. Vyniesla som si tam záhradnú stoličku a je to lepšie ako rádio. 

Jiná Realita dovolala si sa do rádia? To je pekné, to by som nedokázala. Akú pesničku ti zahrali?

Karja jednoducho sedieť na zahrade s kávou, alebo len tak a počúvať džavot detí je úžasné. Je to taký pocit bezpečia.

Sweet Potato tabulku nemám, na to všetko by to bola tabula. Ale že je to príjemné si to takto vymenovať?

ice vlastne to všetko aj ja milujem, vrátane práce (niekedy)

999 stretnut pekného chlapa, anooo. Ty na mna inak posobíš trošku ako slniečko, vždy pozitívna.

Pinot Noir drobné radosti, to je fakt. Vedieť byť šťastná, máš niekedy pocit, že sa nadnášaš? 

Lama_z_Lana ej ty pôžitkár. 

Kokoska samé pekné veci, hlavne ten prcek, čo sa tvári, že ta má rád 

Garfie ano, pocit, že je svet ešte v poriadku.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:25

moninika cesta bicyklom do práce je naozaj úžasná. Iný rozmer pohľadu, že?

viktorka_od splavu parfumy, tak čo iné by to mohlo byt na tomto wwbe, že? 

Aranel potvrdzujem, uprataný dom je polovica šťastia.

Pokial som niekoho opomenula, ospravedlňujem sa. 

Tabulku si nevediem, len som akosi v poslednej dobe čítala a počula veľa negatívnych informácii a chcela som to vyrovnať.

Ďakujem vám za reakcie, je krásne vedieť, že je svet v poriadku. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:28

Luna nechcela som sa ta dotknut, len sa mi zdalo, že akosi stále tak negatívne premýšlaš. Si krásne mladá baba, máš deti, ktoré ti, predpokladám, robia radosť, vonku je krásne počasie, tak vlastne ty si ma nakopla k tej otázke, čo v živote robí šťastie. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:33

Karja Kokoska Priateľ má našťastie ponožky prevažne vzorované takže tam to vidno hneď. A biele má všetky rovnaké takže tam je to jedno. Čierne ma tuším dvoje k obleku takže tie perie 2x do roka. 

A vešanie ma nebaví. Kedysi ma bavilo upratovanie ale trochu som to prehnala a teraz ma to len stresuje a neviem od častého upratovania upustiť aj keď výsledný efekt ma vždy poteší. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:39

paktofonika Takže ty uklízíš pořád dokola, i když to ani není potřeba, ale nemůžeš si pomoci, jestli tomu správně rozumím?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:43

Stará Stanová Kůže No tak nejak to je aj keď ja tam potrebu vidím. Ale zase nieje to žiaden extrém že by som každý deň drhla celý byt. Len proste to robím asi častejšie ako ostatný. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:44

999 jj,potvrzuju,zamioculcas.Super rostlina.Ale trochu svetlo chce.:-)

1333 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:46

paktofonika U nás řešíme spíš opačný problém, i když také pořád na to myslím, že by to bylo třeba.... :) Ale docela pomáhá rozpis prací - např. úterý-koupelna, středa-vyluxovat obývák a tak... Když  to vidím napsané a tedy dané, přestávám o tom přemýšlet. Možná by ti to mohlo pomoci?

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:50

Stará Stanová Kůže ja uklizeni nesnasim, ale ted jsem nekde cetla radu, dat si nejaky denni limit, treba kazdy den 15/30 minut a kazdy den delat najakou trosku v danem case (treba vysat obyvak, umyvadla v koupelne...) kdyz clovek vi, ze je to jen chvilka a ma vyhled na ten konec, tak se mi dari lepe se k tomu premoct a nemit ten odpor

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:51
Reakce na continuity:

Stará Stanová Kůže no hypotece takto: kdyz ma jeden stesti, urokove sazby jsou zrovna nizko, na druhou stranu za pet let se lecos zmeni (ja mela hypo na zacatku za 5.8% - to byla celkem realna sazba, k tomu materska a pak rodicak) no docela jsem musela uvazovat, za co ty penize utratim a to opravdu nejsme chudaci a k hypotece jsme meli nasetreno dost vlastnich penez.  takze, kdo v dvou tak nejak utahne hypoteku, tak s ditetem nebo dvema a jednim prijmem muze mit dost problemy, zvlast pokud mu na akontaci pujcili rodice a splaci to jeste tam. 

je to hrozne slozite a vubec to tem mladym lidem dnes nezavidim. navic znam nekolik korporatnich otroku (a to doslova), kteri musi vydrzet docela brutalni zachazeni, protoze hypo a deti ve skole. za mne lepsi spelunka v panelaku nez psychopaticky sef, ktery vi, ze to misto potrebuji a podle toho se chova (neni vymyslene, mam dobreho kamarada, zrovna minuly tyden jsem to s nim cely vecer resila).

takze povazovat nekoho, kdo chce nejak rozumne vyresit bydleni s nejakym kompromisem, protoze nechce pristich 30 let zvykat suche rohliky za blba, ktery nepusti korunu si ja osobne dost rozmyslim. jsou to uplne relevantni argumenty. lidi dochazeji do Prahy z horsich der nez je Kladno a i ze vzdalenejsich mest. mam kolegu, co jezdi denne z Boleslavi, druhy z Kladna a kamarat z Usti (ten ne uplne denne, ma nejakou moznost homeoffice), Kralupy jsou z tohoto pohledu vlastne Praha. 

​Mladý lidi dnes versus maldý lidi za komančů - těm bez peněz se nikdy nemohlo "závidět"

Za komunistů zase byty nebyly vůbec, mladý měli jen pokud měli někoho na OBPH nebo pokud je rodiče zapsali do pořadníku v okamžiku

Ad korporátní otroci - abychom to zase nepřeťápli - ten "otrok" si asi nenadělal děti a hypo apod. nedobrovolně.

Taky podobný  ve firmě máme (a mají všechny výhody a nijak neotročí) , ale je to tak, že se mladý vezmou: jedno dítě -> malý byt -> hypotéka (páč malý byt)  ->   druhý dítě (páč ten barák a taky aby máma  využila mateřskou) , přičemž v případě problémů si vezme tatínek home office nebo sick day a všechno fičí dále a pak se diví, že má nízký prémie a kamarádům asi vypráví , jakej je ten šéf nelida ...

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 13. června 2018 07:53

Kokoska Nakonec to ale spárovat musíš, ne?  Muž nosí jenom černé ponožky, aktuálně asi tři typy. Nikdy bych je nepověsila spárované, měla bych z toho vnitřní neklid 

1333 příspěvků moje polička 13. června 2018 08:04

Samantha Myslím, že jsme spíš porovnávali, jestli je lepší platit stejnou částku na nájmu nebo na hypo a další přidružené okolnosti. Brát si hypotéku, při které mi zbyde jen na suché rohlíky, zpravidla není dobrý nápad.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 13. června 2018 08:24

Samantha  přesně takto jsem to myslela.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. června 2018 08:24

Samantha Za komunistů existovaly podnikové byty, naštěstí - jinak bychom asi v tom hnusném podnájmu bydleli mnohem dýl. Jen teda člověk musel hledat podnik, kde je dávali, a nekoukat na to, že za malý plat dojíždí přes půl Prahy, je to panelák na rozestavěném sídlišti a musí se za to uvázat na 20 let.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. června 2018 08:25

Pinot Noir Za sucha už je to lepší :) A můžu to udělat u TV. jednou jsme to zkusila strčit mužovi, ať si to spáruje, a nějak na to koukal, jak to má poznat, co patří k sobě. Kdybych mu to naházela do zásuvky nesložené, asi by vytáhl vždycky náhodně 2 ponožky a šel. A myslím, že by se taky nic nestalo :D

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. června 2018 08:58
Reakce na continuity:

Samantha  přesně takto jsem to myslela.

​Leč stále se míchaj hrušky s jabkama, řeč byla o tom, že neni nutný si brát hypotéku, ať si dělá každej co chce, ale je zcela iluzorní, že zůstanu-li v podnájmu, budu měsíčně na bydlení dávat významně míň a nebudu muset otročit korporátnímu vykořisťovateli, otročit budu stejně a k tomu nejspíš hypotéku splácet pronajímateli. A jasně, až na nájem nebudu mít, můžu odejít...pod most

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. června 2018 09:10

Kromě rodiny, přátel a práce, mě dělají opravdu šťastnou vůně (ne parfémy), pohled na přírodu, zeleň, nebo aspoň květinu ... teplo a slunce. Paradoxně jsem si to uvědomila až po stěhování do Prahy, kdy se mi začalo většiny těchhle věcí nedostávat. Do té doby jsem to brala jako samozřejmost, že prostě celý den tak nějak voní a člověk kouká do zeleného (cesta do práce, z práce, večerní terasa, otevřená okna ...). Ani mě nenapadlo si toho vážit, nebo to nějak oceňovat.

Tady si to zatím kompenzuju zvýšeným množstvím pokojových květin, ale uvidíme, kde to bude mít konec  Hadry nenakupuju, ale s kytkama to mám tak, jak některé s novýma botama - když koupím novou, snažím se ji doma nenápadně zakomponovat do bytu, aby muž nepoznal, že něčo přibylo. Jinak by mě s ní otočil už ve dveřích 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 13. června 2018 09:17

Kokoska Hurá, konečně někdo, kdo taky dokáže žít bez spárovaných ponožek už na šňůře (nebo v sušičce) Na gauči u televize

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 13. června 2018 09:23

U nás si pereme každý sám, takže muž si svou miliardu stejných černých ponožek po vyprání páruje sám.