"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. června 2018 06:34

Karja Psíky by asi rušili rybárov. To je neustále pššt vyrušíš ryby, ticho už berie a neviem co.  A oni majú radi pohyb takže skôr tie korčule. To by ma zaujímalo pri ktorom rybníku je cyklostezka. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. června 2018 07:08

baltik proc by ne, urcite mohlo. Jenze zalezi, jak se lisi to, co napadlo me a co tveho muze. Vsechno jde, ale chce to cit pro vec a vkus. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. června 2018 07:11

baltik jsem teda designový barbar, ale myslím si, že pokud u Ikey zvolíte takový ten jejich jednoduchý hladký vzhled,tak to může vypadat úplně v pohodě a ostrůvek může být i stejný. Byla jsem teď příjemně překvapená u kamarádky, co má novou kuchyň z Ikea v takovém tom dubovém dekoru a moderním stylu a byla opravdu moc hezká a rozhodně nevypadala "ikeácky". Jen je otázkou, jestli to nebude mít odlišnou životnost a nebude vidět ten rozdíl časem na míře opotřebení.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 07:20

baltik Proč by ne... Sami to tak máme, u zdi spodní řadu bílá matná dvířka Veddinge, na to bílá pracovní deska z Corianu, aby to opticky splývalo se zdí. Nad to dám asi několik otevřených polic z přírodního dubu (stejné jako podlaha). A před to vymyslím ostrůvek na míru - nějaké šedé lamino nebo zase dub, aby to nebylo fádně zase bílé, a přitom odpovídalo podlaze nebo okenním rámům.

(no a tu spodní řadu jsem vymyslela v jednom z mnoha okamžiků, kdy jsem se v noci vzbudila hrůzou, jak monstrózní úkol je stavba domu - za měsíc jsme se měli stěhovat, v domě nebylo, tak jsem za hodinu vymyslela ten systém spodní řady s velkými vestavnými spotřebiči (lednice-koše-myčka-trouba-úložná skříňka) a ráno se seznamem do Ikey vyslala manžela... a bylo. :)

Ale baterii, troubu atd. máme Franke, ty to mají hezčí a kvalitnější, aspoň od pohledu.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:11

paktofonika No pri rekach jsou cyklostezky, na rybniky nechodime. Bezne rusici nevadi, my nekdy jdeme s detma, zlati psi:-D. Komu neberou, tomu nebudou brat ani za ticha, tys kapla na nejakyho neurotickyho rybare:-).

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:15

baltik Určitě to půjde, proč ne?  Nebo já jsem si poskládala ostrůvek přímo ze skříněk Ikea, to u vás nejde?

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:18

moninika z jakých prosím, pro inspiraci, jestli si pamatuješ název nebo odkaz?

Online baltik
4989 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:34

diky vsem za reakce, mne to v prvni chvili prislo jako strasna blbost, ale zkusim se teda do te Ikea aspon podivat, co je v aktualůni nabidce

Stará Stanová Kůže aha, takze jste to nakombinovala i s deskou "lepsi" odjinud? Ja bych prave taky chtela nejaky umely kamen, ne lamino. Nebo to ma taky Ikea v nabidce? (nemam vubec predstavu)

moninika kdyz nas ostruvek je varna deska a navazujici stul, zadne skrinky tam nejsou. A ted to ma stejnou desku ten stul/varna deska a kuchynska linka, ale nevim, jestli na stul si chci davat ten kamen???

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:34

Karja Je to možné, cely deň sme len ticho sedeli a nič. Nuda. Ešteže to priateľa nebaví. To sa radšej budem cely deň ticho pozerať ako programuje. :D

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:40

baltik Já bych nad tím neváhala, ale já teda nejsem typ na "sektorové" kuchyně, vždycky se mi víc líbily sestavené kuchyně z jednotlivých kusů. 

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:44

baltik Ano, nakombinovala jsem to. Ikea v nabídce umělý kámen má v čistě bílé, nevím, jaký je obchodní název, ale prý si to tam objedná  někdo jednou za 3 roky (říkali tam prodavači), takže nevím, jestli se to dá doporučit.

Corian proto, aby to byl vylisovaný (nebo vylitý?) jeden kompaktní kus deska-umyvadlo beze švů, ty obvyklé spoje/mezírky/hrany při normální kombinování nějaká deska - nějaký dřez mi připadají jako ideální domov na nečistoty, vlhkost atd.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:47

baltik Já to sestavila takto - skříňky Ikea, deska jiná. Omluvte vkusné prostírání na stole, ale vyfoceno v okamžiku, kdy manžel doskládal, strhli jsme fólii a mohli se konečně během stěhování najíst u stolu. Mimo záběr foťáku totání bordel...

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:48

Vzpomněla jsem si, Fornby je ta ikeácká "corianová" deska, vypadá to s integrovaným dřezem takto, mívali to vystavené na Černém mostě (s jedním dřezem)

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:50

moninika Díky, ta deska na stěně je z čeho? A zkušenosti?

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:53

Stará Stanová Kůže Ta deska je nějaké asi lamino? dub, na fotce to tak nevypadá, ale všechny tři odstíny stůl, deska, podlaha jdou odstínově k sobě. Nelíbí se mi u ní, že se blbě čistí mastné fleky. Vyčistím, mám pocit, že OK a když zasvítí slunce tak stejně tam pořád něco vidím...

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:56

moninika Díky. Tohle taky musím nějak vyřešit... Teď nejvíc uvažuju o omyvatelném nátěru, ale nejsem si jistá, co to vydrží...

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 14. června 2018 08:57

Stará Stanová Kůže To nevím, o tom jsem neuvavala, ale má ho jinx , ta kdyžtak poradí. Já přemýšlím, jestli před to nedám čiré sklo.

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 09:04

moninika Sklo jsem zavrhla, vadí mi ten lesk... Ještě uvažuju zase o tom dubu, jako je podlaha, zkusit tam dát přímo podlahová prkna, stejně mi nějaká zbyla... :) Ale nechci se překlopit do přílišného rustikálna zase... je to těžký, no. :)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 14. června 2018 09:17

Stará Stanová Kůže Tu jednolitou desku s dřezem z Ikea máte doma, chápu to správně? Jak dlouho a jakou s ní máš zkušenost? Dost se mi líbila, ale trochu se bojím, že ji brzy zničím, já nejsem moc pečlivá, občas něco ukrojím bez prkýnka, položím něco horkého a tak...:-/ ideální je pro mě nasiv, který se dá jednou za čas zabrousit a přelakovat...

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 09:23

Garfie Ne, v Ikee jsme to nakonec neobjednali, máme to odjinud, myslím že to je přímo corian. Tohleto mají značené jako acryl. Ale vlastně je to vizuálně s tímto identické, ono se na tom nedá moc vymyslet, těžko říct, jaký je v tom praktický rozdíl. Máme to pár měsíců. Žádné vrypy, horké hrnce atd. tomu zatím neuškodily, to je jako nové. Trochu problém je s tou barvou (také čistě bílá) na plochém dně dřezu - zabarvil se trochu do béžova, jak tam často něco stojí a úplně vybělit to nejde.