"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. června 2018 14:32

slniecko No však ja som nikde nepísala že je to dobrý test. Ja mam ešte len test na intoleranciu v pláne, priateľ si dával robiť normálne testy.

viktorka_od splavu Tak nejde mi to do hlavy. Normálne ti pri odbere povedia že cca za koľko dní budú výsledky a máš si zavolať. Ale nechápem prečo by l Noren kontaktoval doktor/sestrička ak ešte nevedeli tie výsledky. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 19. června 2018 14:33

Noren Tak to nevím, mně toho testují vždycky hodně a čekám určitě 14 dní až tři týdny... Ale zase na běžné testy (ne alergické) v Canadian Medical care pár minut.

Online viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 19. června 2018 14:42

jinx libi se mi slovenstina:-)

paktofonika lidsky faktor je neodhadnutelny. ja zazila ledacos. proto bych se ptala vzdycky po konkretnich dokumentech, a moc nebrala v potaz ustne/zpravou sdelene “hodnoceni” .

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 19. června 2018 15:04

999 Jasný, díky...asi mi poslali jen část výsledků a zbytek teprve bude. Od včerejška se nemůžu dovolat doktorovi, abych se zeptala a už bych ráda věděla, na čem jsem, tak jsem z toho trochu nervní

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 19. června 2018 16:35

Noren To chápu...

Offline MP Marge
6880 příspěvků moje polička 19. června 2018 17:08

Potrebuju nutne vedet, jestli Jina Realita sla na to rande!?  Uz mi to vrta hlavou nekolik dni... Omlouvam se, pokud uz se o tom psalo nekde v jinem vlakne; ja jsem ted pozadu s ctenim skrz to stehovani...

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. června 2018 18:20

jinx to asi bude psychologicky. Ja jeste kdyz jsem delala v hotelu, tak jsem mela kolikrat tendenci odpovidat jihoamericanum a bezmyslenkovite napodobovat ten jejich prisernej prizvuk :D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 19. června 2018 19:18

razorblade no odpovidat mozna, ok, ale v pisemnem projevu? Ja byt Slovenka, prislo by mi to urazlive, musim rict. Zvlastni je, ze naopak to nevidam. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 19. června 2018 19:33

jinx videla jsi serial Kosmo? Tam si trochu z toho naseho bratrstvi utahujou a rikaji "propac". Priznam se  ze sem si to oblibila a v mem okoli se to pouziva. V psanym se tomu radsi vyhybam, ale prijde mi to asi tak stejny, jako pouzivat v cestine "sorry". 

Jinak u nas v praci mame cesko-slovensko-rusko-balkanskej tym a jsme schopni na sebe mluvit vsema temahle jazykama dohromady a na stridacku, tak to pak cloveku trochu zustane i jinde

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 19. června 2018 19:46

MP Marge Já taky!!! A děkuji, že se ptáš, mně to bylo poněkud žinantní Ještě ji musíš zmínit.....:-)

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 19. června 2018 19:47

jinx 

Přijde ti to politicky nekorektní? 

Já to někdy dělám, tak jako to dělám třeba v hovoru se zetěm, kdy v běžný konverzaci vedený anglicky použiju švédskej výraz (pokud si na něj vzpomenu) - primárně kvůli zdůraznění, ale někdy jen proto, že se mi ten výraz líbí. Zatím se neurazil a tady snad nikdo taky ne 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 19. června 2018 19:54

Ja pouzivam slovensky vyrazy bezne, mela jsem nekolik kolegyn Sloven(ek), neni v tom absolutne zadny despekt, spis odlehceni debaty.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 19. června 2018 20:25

continuity Boty se probíraly na str. 773

Pokud tě zajímá způsob léčby a její délka, tak asi je důležité i to, jaká je příčina toho zánětu. U mne to byly ostruhy na patách. Pak mne praktická lékařka poslala na rehabilitace, kde se rozhodovali, jakou léčbu zvolí. Možností je několik - magnetoterapie, ultrazvuk, laser... Nějakou dobu to trvá, než se účinky rehabilitace výrazněji projeví, klidně několik týdnů až měsíců. Chodila jsem necelé 3 týdny na ultrazvuk a vodoléčbu a nakoupila jsem si pohodlné boty a pantofle s hodně odpruženou podrážkou. Bolest se u mne zvětšovala, když mi byla zima na nohy, takže jsem několik měsíců nosila teplejší boty, ponožky, návleky... Teď jsem cca rok po rehabilitaci, nohy mne nebolí, pohodlné boty nosím pořád, ale na kratší dobu zvládám i obyčejné. Pořád si hlídám, aby mi nohy neprostydly, ale návleky a teplé ponožky už používám jen výjimečně.

Stačilo to takhle? Klidně ještě napiš, když budeš potřebovat něco podrobněji.

Offline MP Marge
6880 příspěvků moje polička 19. června 2018 21:57

Jiná Realita Prosim, dala byste nam vedet, jak jste se rozhodla s tim randem?! Ja jsem vam drzela palce, tak by me zajimalo, jestli to zabralo ☺

Offline MP Marge
6880 příspěvků moje polička 19. června 2018 22:01
Reakce na Garfie:

MP Marge Já taky!!! A děkuji, že se ptáš, mně to bylo poněkud žinantní Ještě ji musíš zmínit.....:-)

​Uz se stalo! Mne to bylo taky ponekud zinantni, ale zvedavost zvitezila! (A asi taky profesionalni deformace, jak jsem zvykla, ze mi vsichni o sobe vsechno reknou

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 19. června 2018 22:02

Emi diky moc, to me presne zajimalo, boty si uz nejak vyberu.

to je zajimave, jak na kazdeho funguje neco jineho. ja jsem vcera vecer nemohla bolesti usnout, tak jsem sla studovat bezecka fora a docetla se, ze pomaha chladit v ledove vode. tak jsem to deset minut ponorila do ledove vody (opravdu voda s ledem, nepila bych to jak to bylo studeny). no vydrzela jsem to, dnes je to mnohem lepsi, ale mam rymu 

dojdu si k fyzioterapeutce, jeste jsem se docetla, ze pomaha masirovat ty plosky a protahovat achilovky a lytkove svaly, tak to zkusim at mi ukaze, co s tim. jo a koupim si BOSU (nebo nejakou napodobu, zas nekradu) i kvuli zadum. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 19. června 2018 22:08

jsme dvoujazycna domacnost a jazyky se u nas doma michaji bezne, pry by se to nemelo, ale obcas nelze jinak. obcas se na me snazi slovensky mluvit kolega a nez ze by me to pohorsilo, tak me to vetsinou rozesmeje. prvni roky, co jsem tady zila byly jazykove rozdily predmetem spolecne zabavy.

ve slovenstine je napriklad bezne rict: neni som. je to nespisovne namisto nie som, ale lze to takto rict a i rozumime, co jsme rict chteli. muz byl z toho vzdy docela hin.

a pak, vite jak se rekne slovensky Kremilek a Vochomurka?  

Offline Maggie
24 příspěvků moje polička 19. června 2018 22:20

Andrej míchá slovenštinu do češtiny, nebo opačně? 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 19. června 2018 22:27

continuity Já bych šla buď spisovně nie som nebo ja som neni  A jak se ti dva jmenují už jsem slyšela spoustakrát a vždycky to zapomenu 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. června 2018 22:34

MP Marge no, nakonec to dopadlo úplně jinak - odhodlala jsem se, leč druhá strana setkání již podruhé odložila (aniž bych měla příležitost vyklopit svoje trable), tudíž mám téměř jistý závěr (poprvé to může být pravda, podruhé je to výmluva). takže žádný happy end. 

trochu mě to mrzí, ale neznali jsme se moc, tak zas ne moc. aspoň jsem se odhodlala, pokud bude nějaké příště s někým jiným, jsem na tuhle nepříjemnou část připravená. tedy zdá se mi, že jsem :)