continuity Já jo, já jo
ale nechám hádat ostatní....pozdravuj muže, neni som je taky moje oblíbené. A pak se mi hrozně líbí kadelahšie, zní to tak poeticky.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Marge no, nakonec to dopadlo úplně jinak - odhodlala jsem se, leč druhá strana setkání již podruhé odložila (aniž bych měla příležitost vyklopit svoje trable), tudíž mám téměř jistý závěr (poprvé to může být pravda, podruhé je to výmluva). takže žádný happy end.
trochu mě to mrzí, ale neznali jsme se moc, tak zas ne moc. aspoň jsem se odhodlala, pokud bude nějaké příště s někým jiným, jsem na tuhle nepříjemnou část připravená. tedy zdá se mi, že jsem :)
Urcite jste :-) A myslim, ze je super, ze jste se odhodlala!
Diky za "update" :-)
Solathis ja som neni.
no to je ta cestina prave.
razorblade no odpovidat mozna, ok, ale v pisemnem projevu? Ja byt Slovenka, prislo by mi to urazlive, musim rict. Zvlastni je, ze naopak to nevidam.
Kdyby mi Slovenka odpověděla českým výrazem, nijak by mě to neurazilo. Netuším, proč by mělo.
Poslední dobou jsem si všimla, že vidíš v některých příspěvcích řekněme negativní význam, kterej třeba já tam vůbec necítím a jsem přesvědčená, že ani autor to tak nemyslel. Za těma písmenkama holt chybí tón, výraz tváře atd. a může to vyznít jinak, než to bylo myšleno (nadsázka, vtip,...). Konec nevyžádaného psychologického okénka.
continuity Já to mám od kamarádů (a babičky bývalého) z okolí Trenčína a Dubnice n. V. to jsem si nevymyslela :)
no vsechno, co tady popisujete se mi zda taky naprosto normalni, az na toho andreje teda! na politickou koreknost jsem ani nepomyslela
myslela jsem pripad, kdy jde o napsanou odpoved typicky treba tady na foru, i mp se tim hemzilo, ktera je cela cesky a v ni se vypichne jen jedno slovenske slovo. A to slovo je to, ktere ta slovenska uzivatelka pouzila ve svem vlastnim predchozim postu. Muze vam to pripadat ok, zrejme i pripada. Mne to pripada takove neslusne nebo jak to rict.
takze to neni napr situace, ze Slovenka odpovi ceskym vyrazem, jak pise coralline . to skutecne nemyslim.
711990 to u vas v praci je neco uplne jineho, nez situace, kterou myslim.
Kosmo, to mi neco rika, mozna videla, sama uz nevim
Solathis ja som neni.
no to je ta cestina prave.
To neni ale z češtiny tohle, to sorryjako![]()
jinx kdyz ono se ti to proste zamota do reci...a neni to vubec mysleny nijak pejorativne. Chapu, proc by to mohlo nekomu vadit, ale nemyslim si ze to nekdo mysli zle;)
jinx To, že v odpovědích použiju slovenské slovo (nedělám to obecně, ale třeba v odpovědích pro paktofonika ), je proto, že se mi to slovo líbí... Nenapadlo by mě, že to může být vnímáno negativně.
999 jo, slovenstina je uplne super! ja osobne to trochu negativne vnimam a davam si i v mluvene reci pozor, aby se mi to nestalo... a prilezitosti by bylo
jinx Já jsem navíc československá generace, beru to jako milé připomenutí nějakého slova... Ale odpovědět nám musí Slovenky :-). paktofonika, Janulik03 ... vnímáte negativně, když použijeme v odpovědi slovenské slovo, které se objevilo ve vašem příspěvku?
continuity Emi já bych k tomu ještě dodala, že pokud nezaberou zmíněné metody rehabilitací, tak je ještě možnost rázové vlny. Není hrazená pojišťovnou, ale nebude to asi nic hrozného a pokud se mi to bude nadále zhoršovat po každém 1/2 dni nošení normálních bot, tak se na to objednám.
999 Odjakživa se říkávalo, že když bude jeden Slovák mezi stovkou Čechů, budou všichni Češi za chvíli mluvit slovensky a on ani ťuk. A vždycky se mi to potvrdilo, a nemyslím zo jako kritiku jazykových schopností těch Slováků, slovenština je nějak nakažlivější. Mám to taky, v reálu se snažím kousat do jazyka, abych to nedělala, cítím, že by to bylo kapku směšné. V diskuzi zde je to lákavé, zopakovat do podstatné slovo, na které se tazatelka prala, v originále. Taková malá dětinská radost.
Sweet Potato vsichni az na me, mne tyhle mekky slovansky jazyky nejdou do huby. Jednou jsem se pokousela predcitat nejakej slovenskej text a prej to bylo na presdrzku. Moji mocni murou je “maso” (s prehlaskou, muj mobil ji neumi:))
razorblade Tak ono to právě na pŕesdržku je skoro vždycky, ta naše “slovenčina@, proto se už snažím to nedělat,( i když jsem ji kdysi měla za jedna.)
999 Nie :)
Sweet Potato Máš pravdu, fakt to láká... :-). Ale já to cítím jako milé, obecně je to teda spíš směšné, ale že by to bylo urážlivé?
paktofonika to jsem ráda :-). Já se na ty vaše chlpáče a mojkání vždycky moc těším...
999 já si myslím, že to může být i pocit, že chcete tomu druhému udělat radost, že nějaké slovo z jeho mateřštiny znáte? Ideální podle mě v Rakousku, některé jejich výrazy zaslouží oslavit, když si je člověk odjinud zapamatuje ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí