999 Já taky jako nechtěně směšné. Ale asi by si to někdo jako urážlivé mohl i vyložit, jak jsme právě mohly číst.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
999 za mna možem povedat, že si všimnem, ked niekto použije jedno slovo . Ale to je všetko, neuráža ma to, ani to nevnímam zle.
Je pravda, že niekedy je to akoby také zdôraznenie, že jo?
Janulik03 To jsem ráda, že tě to neuráží, z mé strany je to jen čistá radost, užít si některé slovenské slovo :-).
Vnimam to podobne jako jinx, pouzivani slovenskych slov ke slovenskym uzivatelkam mi prijde nepatricny.
Jsem rada, ze to zdejsi slovenky neurazi, v psane forme to nedelam, ale v reci se slovenskymi kolegy nekdy ano, nejak se proste neudrzim, kdyz je to slovo "roztomile"
Janulik03 Ty se zeptáš třeba “A kúpit si ju zabúdla?” A já automaticky odpovídám “nezabúdla, ale”...a dál už česky. Vlastně nevím proč, asi mi přijde zbytečné to slovo překládat. Jsem ráda, že ti to nevadí.
baltik asi zalezi na konkretnim cloveku. Ja uz mockrat slysela neco o roztomilym prizvuku a musim rict, ze mi to vadi, i kdyz to vetsinou prejdu. Verim, ze jsou lidi, kteri to maj vic na haku.
Sweet Potato Lilly_Ku ono strašne záleží aj na tom AKO to človek napíše (povie)a a v akom kontexte. Verím, že v niektorých prípadoch by som aj mala podozrenie, že je to myslené skor ako taká nenápadná urážka.
Janulik03 Ty se zeptáš třeba “A kúpit si ju zabúdla?” A já automaticky odpovídám “nezabúdla, ale”...a dál už česky. Vlastně nevím proč, asi mi přijde zbytečné to slovo překládat. Jsem ráda, že ti to nevadí.
Nevadí. to mi pripomenulo jednu reklamu u nás. Dvaja chlapi sa bavia o nákupe, ktorý absolvovali práve. Jeden sa pýta "kupili sme všetko čo sme mali?"
A druhý mu odpovie "niee, len to čo sme nemali"
Janulik03 si sedim na vedení zřejmě, to jsou holt asi ty nuance, v čem je ten vtip?![]()
Byt verim, ze to zpravidla nebyva mysleno nikterak urazlive, taky to povazuju za nevhodne, zejmena v tom psanem projevu....
Mutziputzi pro někoho to neni vtipný, pro někoho je to realita (třeba pro mě
)
vůbec nechápu, proč by mělo použití slovenského nebo českého slova vadit
nebo dokonce působit urážlivě. občas mi přijde, že lidi už neví, kde by si našli nějaký problém, který by je mohl urážet.
teď si zrovna vybavuju, že janulik psala něco v psím vlákně, že kým bola na zahradě, tak něco, už nevím co, tak jsem jí odepsala, že kým bych tam bola ja, tak něco taky nevím co. beru to jako návaznost na předchozí větu, žiju na slovenských hranicích, a tady se to používá naprosto normálně a oboustranně.
tohle je už poněkolikáté, co se tu řeší, že když někdo v řeči řekne to a to, tak to někdo vnímá jako urážlivé. pro mě je to wtf. já beru jako urážlivé jen výslovné urážky a debilní narážky, jinak nevidím důvod, proč si kazit den.
Mutziputzi On je ale v češtině stejnej, není tam nic vtipně slovenskýho.
Jo a tiež sme na hraniciach s moravou.
Jiná Realita a tak já si to mírně urážlivý představit umím, takový lehce ironizující zopakování, který vyzní právě o něco urážlivějc, než když to udělá člověk v češtině, ten cizí jazyk to trochu vypíchne
Potrefenáhusa ano ano, v psanem projevu muze byt ekvivalentem treba kurziva. Porad se tady ale michaji dve uplne jine veci. Na to, o cem se tu prevazne nasledne rozvinula diskuse, jsem se neptala.
Napr. kamaradka musela neco velmi rychle pripravit a odpovedela, ze ano, ze sa ponáhľa... a pak se ji sef zeptal, ci sa ponahlala, ze na to porad ceka. To mi osobne arogantni prijde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí