"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 20. června 2018 14:16

paktofonika hmla a hmlisto!

Online Janulik03
20305 příspěvků moje polička 20. června 2018 14:18

paktofonika 

Nevravím, že to je pravidlo, je to o človeku.

Goralom rozumiem, aj poliakom. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. června 2018 14:25

Janulik03 Súhlasím je to o ľudoch a našťastie som sa s týmto stretla iba raz. 

Online Isca
4891 příspěvků moje polička 20. června 2018 14:53

paktofonika Toto mi nedělej, nutně jsem akutně potřebovala vědět, jak se řekne sněhulák polsky, když pro ně byl  snehuliak něco exotického. 

Balwan 

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 20. června 2018 15:53

Isca balvan

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 20. června 2018 18:30

Nechápem, čo je na tom urážlivého.

Ale ak vám to tak niekomu príde, tak si uvedomujem, že z času na čas použijem český výraz, väčšinou preto, že mi buď príde výstižnejší, lebo jednoducho pri čítaní väčšinovo českého fóra mi občas vypadne slovenský ekvivalent a som lenivá rozmýšľať.

Vadí to?

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 20. června 2018 20:21

slniecko To je tady zase "z komára somára"! Mně to rozhodně nevadí, nikdy mě ani nenapadlo, že to je problém. mám slovenské kolegy a kamarády a když mluvíme spolu, chytám slovenštinu a oni jak žijou tady už nějakou dobu, tak zase češtinu a pak mezi sebou mluvíme takovou podivnou směsí obou jazyků a neuráží se nikdo. Možná to máme jako Moraváci jinak, spousta slov je v nářečí stejná nebo hodně podobná jako slovensky a divný to přijde jenom Čechům/Pražákům? 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 20. června 2018 20:37

Zajímavé je, ze tady jsou běžné příspěvky, které mne osobně přijdou kolikrát hodně přes čáru, ale řeší se použití slovenského slova v českém příspěvku. 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 20. června 2018 20:58

Allysa Ne, nepřijde to divné ani Čechům, ani Pražákům obecně. Divné to přijde jen konkrétním osobám. Nějak podobně, jako v tom fousatém vtípku o genekolozích. 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 20. června 2018 21:01

Dadoo a teď ho musíš napsat a to bude teprve urážlivé 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 20. června 2018 21:05

continuity No já si to nepamatuji přesně, už nevím jak to začínalo, ale končilo to nějak tak, že gynekolog hledá problémy tam, kde ostatní potěšení.

Tak tahle poslední debata mi přijde úplně stejná. 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 20. června 2018 21:13

Dadoo 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. června 2018 21:15

Allysa to mi prijde uplne bezne. 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 20. června 2018 21:45

slniecko Nie.

Dadoo 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 20. června 2018 23:13

continuity Ta ledová voda zní dobře, to bych taky klidně zkusila, jen bych pak ty nohy dala do teplé vody nebo podložila elektrickou dečkou. U mne nebyl problém s krátkodobým prochladnutím, ale když jsem cítila chlad na chodidlech delší dobu (asi tak po hodině a víc), tak jsem pak měla pocit, jako kdybych mi někdo to chodidlo kroutil tak, jako se ždímá prádlo.

A ještě jsem si vzpomněla, že mi od bolesti pomáhala masáž chodidel pomocí polštáře s bodlinkami nebo míčku s bodlinkami.

Zu Rázové vlny jako léčbu zkusila jedna má bývalá kolegyně a vůbec jí nepomohly. Ale tohle je hodně individuální, na každého prý zabere něco jiného a není snadné určit nejlepší způsob léčby. A samozřejmě, pokud by mi nepomohlo to, co mi předepsal lékař, zkusila bych i jiné věci. Navíc kolegyně na rozdíl ode mne nosila boty podle toho, jak se jí líbily a někdy měla problém v nich dojít domů... Prostě pohodlné boty jsou asi základ.

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 21. června 2018 08:04

Emi a continuity já doufám, že k té rázové vlně ani nebude muset dojít, že to doléčím :) nejvíc to na té noze je znát po tom, co si vezmu normální (tvrdé boty) nebo chodím doma bosa, přitom léčení jsem absolvovala a i když dost sportuju, tak jsem měla víc než měsíc klidový režim. Ale na lékaře taky opatrně, na ortopedii mi to rovnou chtěli opíchat (já teď nevím, co se používá, jestli jsou to nějaké kortikoidy) a říkal, že jiná možnost není, ale na rehabilitaci mi právě vyjmenovali xy metod, které jsou určitě lepší než léky. A co se týká masáže, tak tu mi dělali vždy před ultrazvukem a násadkou pera, aby se dostali až k té patě, tak to provádím doma + protahování achillovky.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 21. června 2018 15:49

Prosim radu: objednavali ste niekto nieco cez ebay z australie? Plati sa tam clo, dan alebo neviemcoeste? A ako dlho to sem trva? 

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 21. června 2018 18:51

Ráda bych si koupila dámské hodinky střední cenové kategorie. Pracuji v kanceláři, oblečená chodím kvalitně, spíš konzervativněji. Poradíte mi prosím nějaké značky? Hodně se mi líbí modely zn. Fossil. Tissot mi přijdou všecny dost usedlé. Ráda bych trochu nadčasové, ale aby měly šmrnc. Mám možnost nákupu na amazonu.com. Furla má taky některé modely dost povedné, cenově ale stejně jako levnější Tissot. Kupovaly byste hodinky přes americký Amazon?

Moc děkuji za rady.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. června 2018 18:54

olivieraa obecne v CR se z tretich zemi (tzn. vsechno mimo eu) plati clo nad 22USD a DPH nad 50 USD, jak to je ale na Slovensku nevim

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 21. června 2018 21:34

Samart pokud chceš nadčasové hodinky nekupuj si od těch módních značek. Kolik do toho chceš dat?

ach, zrovna dnes jsem byla v Koscomu.