"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:34

Potrefenáhusa S tím závěsem si moc nepomůžeš, vlastní zkušenost - v Brně je fakt dost tvrdá voda, no a ten závěs od ní prostě po čase, bohužel docela krátkém, zhnusne a zrezne. Sklo vyčistíš, ale závěs je na vyhození, kupovat ty lepší pratelný nemá smysl, protože se to stejně nevypere, takže pak nezbude nic jinýho než pořizovat nejlevnější bílý závěsy za 49 Kč v IKEA ve velkým a často je měnit, ale to je zas poněkud environmentálně nešetrnej přístup, se kterým spokojená nejsem... 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:35

paktofonika Takhle to mívaly hotýlky v Itálii... ještě s dalšími "pozoruhodnostmi"...

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:43

Karoleena závěs máme u vany a normálně ho peru, nevím jestli je "lepší", prostě bílý závěs.. tak 1x za měsíc hodím do pračky na 60 a vysypu tam nějaký odvápňovač ještě k prášku, podle toho co mám zrovna doma, pytlík kys. citronové, takový ty pytlíčky na konvici nebo posledně jsem tam přihodila tabletu do kávovaru vypere se uplně normálně

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:44

Isca Ja tento typ sprchy zatiaľ nemám takže neviem poradiť čomu sa vyvarovať a tak, povedala by som že dôležité je dobre vyspádovanie a dobre urobený odtok. Vola sa to walk in shower. 

Online slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:45

viktorka_od splavu detto.

My sme mali v pláne priehľadné sklo, ale nejako ho nie a nie dodať, fungovalo to aj bez skla, len mňa otravovalo, že musím byť otočená vždy k stene, tak sme tam dali dočane záves a už to tak ostalo.

Akurát ja to neperiem s odvápňovačom,ale s trochou sava.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:47

paktofonika ano, musi to mit spad a je potreba tu mrizku cistit od vlasu. Mam tam jeste vyklenek, aby nic nestalo na zemi. A chce to pekne obaly 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:47

viktorka_od splavu Hmm, my jsme měli doma bílej pratelnej taky z té ikei a i když to po vyprání (se Savem na praní teda...) bylo o dost lepší, zůstal pak v dolní třetině takovej jemně nažloutlej...   Ale tabletu do kávovaru jsem teda nezkoušela!

1333 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:48

Závěs (ikea) máme ve venkovském bydlení. Řekla bych, že je to docela pěkný doplněk ostatních tvrdých koupelnových povrchů, s hezkým vzorem to vypadá lépe než drtivá většina zástěn. Instalace je jednoduchá a když už to není pěkné, vyhodím a za pár korun vyberu jiný.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:49

souhlas s Jiná Realita a spol. - vzít to stěrkou trvá 30 vteřin, považuju to tak nějak za samozřejmost...

1333 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:51

paktofonika Ten spodní obrázek vypadá jako naše psí koupelna. :) Bez toho okna a skla a vyspádované je to v celé šíři.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:51

jinx Jj, lepšie fotky som nenašla, na to je expert Potrefenáhusa 

49363 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:52

Karoleena savo

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:53

dynda Varianta nic je super, ale vyžaduje pro pohodlný sprchování dost prostoru, takže nebude moc často použitelná v bytech. My ji máme díky tomu, že jsme v domě zrušili jeden menší pokoj a koupelna je místo něj, v běžným bytě si to moc neumím představit.

49363 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:54

Karoleena zkus tohle (pračce to může jedině prospět:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 10:54

Zina V bežnom byte by taká sprcha zabrała celú kúpeľňu. :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:14

Zina paktofonika 

Je pravda, že ten kout musí být aspoň dlouhý, když už není velkoryse dlouhý i široký. Já už jsem to viděla v několika koupelnách, i v bytě, kde to je jediná koupelna, takže nás to kdysi inspirovalo. Když je dobrá dispozice, zabere to o kousek širší místo než vana. Teď teda nemyslím nějakou šizenou vanu, aby se vešla. Ale souhlasím, v bytě, kde je sprcha kolik? 80 x 80, záchod, umyvadlo, to prostě nedáš.

Offline Friga
2165 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:19

dynda my to mame v pidi panelakove koupelne a to sklo neni az na podlahu, je pak mokra pulka koupelny, takze stiram podlahu, tu samotnou sklenenou zastenu ne. Cas od casu ji otru mopem, stejne jako obkladacky ve zbytku koupelny. Jinak koukam, ze se to tu pekne rozjelo 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:28

Friga 

To už by pak asi bylo lepší sklo až k podlaze a nebo ten závěs  No možností je hodně, musí se to probrat.

Offline Friga
2165 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:02

dynda zaves byl zrusen, lepil se na nohy a ani jednomu z nas se nelibil, sklo k podlaze by muselo byt na miru, protoze podlaha je vyspadovana a tutiz kriva. No, mame to slozite, ale v tomhle byte snad do konce zivota bydlet nebudem  

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:04

na vodní kámen je úplně zadarmo octová voda - naředím si ocet do postřikovače a nechám chvíli působit. eko, bio, levné, účinné.