"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 10:43

Mutziputzi jo, to věřím, ale tohle není ten případ:D

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 10:45

viktorka_od splavu já znám pár učitelů, co učí na základce, s vystudovaným peďákem a rozhodně to nejsou týpci, co by se jinde nechytli. Baví je práce s dětma a fakt všichni učí s docela velkým entuziasmem, byť skoro 20 let po škole. Přijde mi to takový urážející, se na učitele dívat pořád jako na nějaký debily, na který jiná práce nezbyla.

A velmi teda pochybuju, že by ten brilantní matematik byl schopnej ty děti něco naučit...

49359 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 10:47

Potrefenáhusa o debilech jsem nic nepsala. dcera zrovna takovýho nadšence jednu dobu z matiky měla a bavilo ji to, sama jsem byla překvapená jak jí to šlo a všecko chápala... no a pak zpátky pančelka, která jistě, počítat umí, ale jen podle postupu v učebnici...

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 10:58

Potrefenáhusa Zase jak kdo. My dostali na gymplu ve třeťáku matikáře, pro kterého matika byla svatý grál a celý život. Nějaký čas učil i na VŠ a u nás  jel částečně i podle nějakých vysokoškolských materiálů. Kdyby to bylo v dnešní době, nevyšel by ze žalob za šikanu, tenkrát jsme jen tiše šoupali nohama. Jedna slabší povaha z naší třídy kvůli němu opustila školu. U maturit se ukázal jako velice rozumný, věděl, co v kom je a zbytečně neprudil. Vyžila jsem z jeho výuky i na té VŠ, nejen u přijímaček, kde si holky z ekonomky stěžovaly na špatné zadání, že ve zlomcích chyběla zlomková čára, protože o kombinatorice v životě neslyšely.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:00

Kokoska na gymplu ve třeťáku x násobilka pro děcka na základce

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:15

Je něco jako Wool and the Gang v Česku nebo v Evropě aspoň?

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:21

Potrefenáhusa jo, pravda :)

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:26

Mutziputzi sháníš něco vyloženě konkrétního?

Na vlnu můžu doporučit Vlněné sestry nebo Ganellu

20970 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:29

Potrefenáhusa Pozor laik! No chtěla bych tlustou vlnu na svetr ala Božidara, mam chtít 100% vlnu? Kouše? Nebo je lepší něco jinýho?...jinak teda samozřejmě babička to uplete, stejně se nudí

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:46

Mutziputzi

Ten Drops jsem taky viděla z tramvaje na Plzeňský u Klamovky, maj i eshop

jinak je taky trochu vybavenej obchod s vlnou dole v Palladiu naproti déemku

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:48

Mutziputzi něco kouše, něco nekouše, dopředu neumim říct. Přijde mi, že většinou nekouše merino a nekouše vlna s příměsí alpaky

20970 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:51

Potrefenáhusa Díky moc

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 11:58
Reakce na Mutziputzi:

Gatita Ale taky si nemyslim, ze je nutne maturovat z matiky.kdyz clovek dojde az do maturitniho rocniku, tak to by melo znamenat, ze uz nejakou dovednost prokazal, kdyz dolezl tak daleko (ale podle toho,co pises, to tak asi neni pravidlem). A na skolach, kde te matiky moc neni, protoze misto ni maji nejake odborne predmety, tak tam ji student nejspis nebude potrebovat ani nadale.

To já jsem rozhodně zastáncem povinný maturity z matiky, nic jinýho tak neprověří schopnost přemýšlet, dle mého jeden ze zásadních předpokladů pro vzdělání v jakémkoli oboru.

​ja furt nevim.vzdyt na tu stredni chodis 4 roky (nebo i vic - ja mela matiku na viceletem gymplu 8 let) a za tu dobu by se melo ukazat, zda jsi schopna se tu matiku naucit nebo ne. Pokud uz te k te maturite pusti, je podle me fer vybrat si predmety, ktere ti pomuzou v dalsich zivotnich planech. Posuzuju to ale podle sebe-ja na matiku byla natvrdla, mela jsem tak dvojku trojku (kdybych se neucila, bylo by to jeste horsi). A kdybych z toho mela maturovat, drela bych matiku na ukor ostatnich predmetu, ktere jsem potrebovala k prijimackam.asi to tu nevyresime, jen doufam, ze bude system maturit uz nejak zabehnuty az to bude aktualni pro nase dite:)

49359 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 12:17

Gatita pokud ale chodi ditko 4 roky na skolu kde si ho pestuji jen kvuli dotacim tak se neukaze nic. rec byla o maturantech z ucebnich oboru s maturitou.. tam fakt projdou decka s podprumernym intelektem a pak bac statni maturita..

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 12:25

Gatita pokud ale chodi ditko 4 roky na skolu kde si ho pestuji jen kvuli dotacim tak se neukaze nic. rec byla o maturantech z ucebnich oboru s maturitou.. tam fakt projdou decka s podprumernym intelektem a pak bac statni maturita..

​a sme pri tom. Vlastne sa stále traduje názor, že na učnák s maturitou idú iba blbci a tak rodičia tlačia aspon na to gymnázium. Pritom je tolko oborov kam by sa manuálne zruční, prípadne takí, čo ich baví niečo kokrétne, napríklad elektronika, kde je aj maturita hlásili, ale zastaví ich slovo učilište a cez to nejde vlak. Mne príde blbé to, že sa neberie rovnako maturant z gymnízia a maturant z učilišťa, ked urobí štátnu maturitu. 

49359 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 12:37

Janulik03 to je vsechno pekne, kdyz vis, jak by to melo byt. jenze realita je takova jaka je.

btw nevim jak na slovensku, ale u nas jsou mezi gymply a ucnaky jeste prumyslovky. takze sikovny se zajmem o techniku na ucnak nemusi. mame na dvou takovych deti, prave proto ze na gymnazium nechteli a jsou fakt spokojeni, delaji co je bavi. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 12:50
Reakce na Mutziputzi:

Kokoska Tak ono zas tyhlety postupy "podle svýho" fungujou tak do slovních úloh, myslím, že pozdnější SŠ a VŠ matematika tu exaktnost už vyžaduje..plus teda důkaz, že to počítal žáček, nikoli google

postup podle sveho, neznamena spatny postup, pokud se spravnou logikou zak dopracuje ke spravnemu vysledku. nekdy muze byt ten jiny postup zdlouhavejsi, ale by to nemelo hrat pri hodnoceni zasadni roli. 

exaktnost matematiky nema nic spolecneho s biflovanim se spravnych postupu podle toho jak to konkretni ucitel vyzaduje. exaktnost v matematice spociva v tom, ze i kdyz to vezmu oklikou a dodrzim vsechny matematicke vztahy, tak se dopracuji ke spravnemu vysledku. v tom je jeji kouzlo.

co pak bude chudak zak delat, pokud narazi v pisemne na priklad, ktery zrovna neresili (typicky to pozadavek a stiznost tech slabsich a jejich rodicu - toto konkretne jsme prece nepocitali).

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 12:52

Kdyby se střední škola končila jakousi závěrečnou zkouškou a maturita byla mírná nadstavba (tudíž by odpadlo "pošolicháme to tak, aby ji uděl průmyslovák, kadeřnice i gymnazista") a pro všechny STEJNÁ, by podle mě, bylo nejlepší :-))

49359 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 12:54

continuity tak presne - imho se ten slaby pozna presne takhle:-) pokud to jeste neresili, neporadi si. komu to s cisly mysli ten to vymysli (na dane urovni samozrejme) ja jsem prvni pripad a ditko bohuzel nemlich stejny, druhy dite - velky rozdil.

20970 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 12:58

continuity nikde nepíšu o špatném postupu ani o biflování???