Renusatko No mně to právě přes tu vzdálenost přijde jako totální blbost, cena je v pohodě.
Stěžovací vlákno
Renusatko Co vím tak vůle ze strany nemocnice je, měla vypracovanej projekt na parkovací dům v areálu, ale zatrhli jim to na Ministerstvu zdravotnictví, že nemocnice nemá co provozovat parkovací domy (přestože by to bylo ve spolupráci s městem). A ty tahanice o to, jestli ten projekt je nebo není ok, probíhají asi dodnes...
Karoleena aha, tak to já nevím. Vím, že se to řešilo, ale nevěděla jsem na čem to ztroskotalo. Potom teda škoda, že tam některý ten chytrák z ministerstva nejezdí s dětmi.
Renusatko Je to děs. My chodíme pravidelně na kontroly a pokud to nejde šalinou, tak fakt manžel objíždí kolečka dokud náhodou nechytne místo. A neobjíždí většinou sám, teda. No a až nám zavedou parkovací zóny, tak už nezaparkujeme vůbec...
Camp_L Jo, parkovací zóny... vozím tatínka, 90 let, špatně chodícího, do soukromé oční ambulance na Prahu 7. všude modré čáry. Takže ho vysadím před domem, zazvoním a počkám, až mu bzučákem otevřou do chodby. Mezi tím už za mnou většinou stojí další auto. Tatínek se opatrně šourá k ordinaci a já prchám objíždět ulice, abych zaparkovala aspoň na hodinách, pak s vyplazeným jazykem klušu zpátky a modlím se, aby ošetření trvalo míň než povolené 2 hodiny placeného stání a abych nemusela běžet znova půl km doplácet další parkování. A o ty peníze fakt nejde.
Renusatko v Praze znam z detskych nemocnic jenom detske v Motole a tam nejde bezplatne zaparkovat vubec, bud v arealu placene nebo smula (a to je clovek vlastne jeste rad, ze tam vubec zaparkuje). ale v Praze je to asi standard, kdyz me muz vezl do porodnice, vyklopil mne na parkovisti a jel hledat v prilehlych ulicich parkovani. po druhe to bylo jednodussi, byl totiz pozdni vecer.
V Motole byla hodina zdarma co si pamatuju, to zmenili ted nekdy?
Vtipné bylo taky parkování na Bulovce. Teď jsou tam automaty a areál lze asi do 20 minut opustit zdarma, ale ještě nedávno člověk musel dát dědovi u vjezdu padesátku (nebo dokonce stovku?), aniž by měl jisté, že najde volné místo.
Mutziputzi Myslim, ze ta hodina tam porad je, v noci je to jeste vic. Kdyz se jede detskou pohotovost a odevzdas na vratnici potvrzeni o zaplaceni, tak uplne zdarma. Podle me je to docela velkoryse, spis tam ty mista nejsou. Parkrat se nam stalo, ze me a deti manzel vysadil a jel hledat parkovani mimo.
Lamicka No já to znám, proto mě překvapilo, že padlo, že je to placený...já bych to teda uvítala zpoplatnit sakumprdum, aspoň by bylo kde parkovat.
Kokoska Jo, to je hrozný. Já rozumím tomu, že těch parkovacích míst je málo a ti co bydlí poblíž těchhle institucí to mají s parkováním děsně obtížný, když se jim tam sjíždí spousta lidí z okolí. Ale když je člověk v té situaci, že potřebuje dopravit někoho opravdu nemocnýho/po úrazu/nemohoucího, tak je to na mašli...
A to teda nevím, jak je t v Praze se zónama a rezidenčníma kartama (nebo co mají rezidenti) v případě služebních aut? V Brně prý má být to povolení vázaný na sídlo firmy, takže když má někdo služební auto, u svýho baráku nezaparkuje (i když žádný jiný auto než služební nemá).
Camp_L u nás stejně, služební auto u baráku na rezidenční zóně nezaparkuješ
Upřímně, kam všechna ta auta vlastně nacpat? Širší pražské centrum na ně nebylo koncipováno (protože tehdy neexistovala), sídliště taky ne (protože sice už existovala, ale málokdo je měl), asi jedině ty nové rezidenční čtvrti? Asi těžko všichni, co bydlí na Vinohradech, si budou moci parkovat auto před barákem, to je asi daň za život v hezké čtvrti v centru, no. I když si myslím, že kdyby místo Quadria a podobných číčovin postavili garáže pro rezidenty, vůbec nic by se nestalo.
Potrefenáhusa Asi blbej dotaz, ale jak to proboha ty lidi dělají? Jedou po práci do formy zaparkovat auto a domů MHD ( a ráno naopak?). Nebo každej den za parkování platí? Já teda pražskej systém zón neovládám, tak nevím, kde a kdy se smí...
dzizisketa u nás by se parkovalo v pohodě, kdyby nám nepostavili kousek za barákem megaobludu (která vynutila ty rezidenční karty), kde se koná skoro každej den nějaká megaakce a která do širšího centra města podle mě prostě nepatří. A místo, aby si kolem ní teda udělali parkoviště zdarma, nebo za nějakou normální cenu, jsou tam prázdný parkoviště placený a všichni parkujou v okolních ulicích. Jako aut je v Praze moc, ale neexistuje žádná celková koncepce pro celou Prahu, každá čtvrť si to nějak šudlá, jak umí.
Camp_L zony jsou jen někde, každá čtvrť to řeší jinak, jen některý společně. U nás jsou některý ulice pro rezidenty zdarma s parkovací kartou, některý ulice bez omezení (ale plný), pokud se koná akce, se služebním autem nezaparkuješ nebo zaparkuješ po hodinovým objíždění a hledání někde v úplný řiti a v 11 večer po skončení akce vyrážíš přeparkovat (protože v temný uličce za nádražím mít auto do rána nechceš)
dzizisketa On je to asi těžce řešitelnej problém... Ale je fakt, že by města měla na to parkování myslet víc už při různých výstavbách a přestavbách.
Příklad od nás. Opravovuje se silnice ve vilové čtvrti, kde je s parkováním vcelku problém. Ulice je dost frekventovaná, má standartně široký chodník, vedle něj z obou stan travnatý pás (z jedné široký tak 2,5m, z druhé ca. metr), silnice je široká tak stěží na tři auta vedle sebe. Parkuje se z obou stran a tím pádem když se míjí dvě auta, jedno musí vždycky někam uhnout, aby se nesrazily. Teď se dělala kompletní rekonstrukce, všechno se odstranilo, vč. chodníků a trávy a dělalo znovu. Očekávalo se, že se travnaté pruhy zruší (aspoň jeden) nebo zúží a místo nich se udělá parkovací pruh. Realita je taková, že tráva zůstala (jako uznávám, že je to hezký a zachoval se ráz ulice, to jo) a udělal se jeden parkovací pruh na úkor šířky silnice. Takže buďto udělají na jedné straně silnice zákaz parkování, nebo se vůbec nic nezmění, bude se parkovat po obou stranách stejně jako předtím a dvě auta se zase nevyhnou. Pokud teda dají zákaz stání po jedné straně, ubude polovina současných parkovacích míst. No prostě totálně nekoncepční řešení![]()
Auta v centru nemaj co dělat, natož parkovat, to tvrdím s vědomím, že jsem sama proti sobě. Lidi co bydlí v centru města a nejezdí každej víkend na venkov by auto v rozumný společnosti nemuseli ani vlastnit, žádný stavění parkovacích domů v centru (OMG na Národní jak tady padlo
) Zajímalo by mě kolik městský žijících Newyorčanů, Pařížanů, Londýňanů vlastní auto, jsem líná googlovat, ale zlomek toho co Pražáků. Já auto mam, takže nadávám samozřejmě i sobě.
Kokoska Jo, to je hrozný. Já rozumím tomu, že těch parkovacích míst je málo a ti co bydlí poblíž těchhle institucí to mají s parkováním děsně obtížný, když se jim tam sjíždí spousta lidí z okolí. Ale když je člověk v té situaci, že potřebuje dopravit někoho opravdu nemocnýho/po úrazu/nemohoucího, tak je to na mašli...
Ono je to aj naopak. Jedna z bratislavských nemocníc, kam som chodila jeden čas pravidelne mala skutočne vybudované obrovské a postačujúce parkovisko, ale kým ho nespoplatnili, tak tam jednoducho parkovali ľudia z okolitého sídliska (pretože zas to sídlisko nemá doriešené parkovanie, postavené ešte za socíku, ľudia sa tešia, že konečne dorástla zeleň na znesiteľnú úroveň, tak pochopiteľne nechcú to rúbať kvôli parkovaniu - a úprimne, asi by to ani príliš nepomohlo, tie prieluky medzi domami zas nie sú bohvieako veľké).
Mutziputzi centrum je jasny a treba v brne je tak maly ze vsude dojdes pesky. ale my treba spadame taky pod stred, byt uz je to klasicka periferie a pri predstave ze to sluzebni budes provozovat treba tak, ze si prejedes mesto vlastnim, zaberes misto u firmy, presednes do sluzebniho.. no na hlavu. mhd mame ovsem rozdil jestli rano vyrazim na dalnici za praci nebo pujdu na salinu, bus, salinu, auto, prejedu to cely zpatky projedu si kolem baraku...![]()
jako ono je hezky rict aut je moc- jenze vestsina lidi je opravdu potrebuje, jen tak z pleziru se projizdi malokdo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.