Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49360 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 09:55

Gatita no kdyby jenom byli všichni doma, ještě dorazí hosti

štědrý den daný to jsem si taky myslela, až jsem zjistila ty první vánoce že rodina očekává oběd

u nás se jídala vánočka (kterou pekla ale babička, maminka ji nedělala) a chleba se sádlem

pak se jelo k jedné babičce a na druhý svátek ke druhé. teďka je to šílenství naprostý

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 09:55

Aaaa, olezla mi půlka tváře, nejen, že to děsně vypadá, ale i to hrozně bolí - nějaké vnitřní akné nebo co, ale uplně se vyrojilo z čista jasna v pruhu vedle sebe. Takže dneska aspoň půjdu z oslav brzo domů - tj. až mi sleze makeup!:-/ Ne, že by to teda šlo nějak příčetně zamalovat.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 09:59

viktorka_od splavu Co zavést nějakej zvyk půstu - asi pozdě co? My jíme nic a nebo čočku (se skoro nevaří, čočka s vajíčkem, chlebem a okurkou, čočku ani neochucujeme, takže cajk). Vím, že ty další dny se na svátky v jiných rodinách jí bohatě, jsem to zjistila až v dospělosti, že jinde kachna - protože je to vlastně svátek a u nás nějaký cosi, kdesi....

49360 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:02

Karja valila bych okamžitě k doktoru. páč by to taky mohl být pásovej opar. žádná sranda

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:04

Karja jj souhlasim s @Viktorkou,supajdi ihned k doktoru!V rade a boli vypada na pasovy opar a to musis podchytit vcas.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:07

viktorka_od splavu To budou beďary, hodně hnusnejch beďarů - já je mívám i normálně, ale málokdy najednou v takovém množství:-/. Nechci na to moc sahat, ale myslím, že po pár ostřejších hmatech by z toho vyšel jasnej důkaz. Ale ten opar mě taky napadl, dneska už to nestihnu, mám jiné doktory, tak kdyby se to projevovalo nějak jinak tak snad zítra.

49360 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:08

Karja ženská nelbni. tohle je opravdu důležitý. jako možná tě plašíme zbytečně, ale momentálně to teda je namístě.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:09

Zarinya Hele, já si to našla, ale ten pásový opar vypadá jak opar ne? Tohle jsou fakt takové ty tvrdé boláky. Omlouvám se všem za dopolední dávku nechutnosti.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:09

Karja jestli to je p.opar tak zitra bude pozde,ale si dospela,delej jak myslis.(a byva ze stresu,cehoz mas dost s rodici tak bych se nedivila)

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:10

Karja 

s pásovym oparem na hlavě fakt neni žádný špásování: jedna moje známá to měla, dostalo se jí to dovnitř do hlavy (oko-ucho), a byla s tim polejzanice tak na rok...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:10

,my jsme doma 24 snidali vanocku se salamem, obedvali cukrovi, vecere byla jasna, a ty dalsi dny jezdili po navstevach :D letos budou tchanovci u nas od 23 do 25, pak jsme se svagrovcema a druhou babi dedou u nich a 26 k nam dorazi nasi s bratrem. moje prarodice jsme objeli ted o vikendu a vcera, oboje jsou na vanoce a svatky pryc.

49360 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:12

Karja nevypadá, vypadá jako normální pupínky, klidně i beďary (měla to dcera a poznala to doktorka náhodou, byli jsme tam kvůli něčemu jinýmu)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:12

rasaNori Vánočka se salámem??? 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:12

RoSa Fuj, no hele zkusim se s tim popasovat, jedu dnes po obědě do nemocnice tak jako tak, tak tam zkusim najít nějakou kožní ordinaci. Ale myslim, že to bude v pořádku;-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:15

viktorka_od splavu ja ho dva roky prechazela,jelikoz sem to vubec nepoznala na zadech v krizi sem mela dva pupinky jak od komara.jen mi bylo divny,ze stipnuti v prosinci.az treti rok na vanoce to strasne bolelo,ale lecbu uz sem kvuli svatkum nestihla a pak znova v lete a to nastesti uz sem pochopila a vcasnou medikaci a  mam klid.

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:18

U nás se 24. oběd nějak spíchne (děti nevydrží hlady), večeři dělá mamka a 25. jedeme na oběd. Pohoda, jupí! A 27. mě to zase čeká

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:18

Karja preju Ti samozrejme at to neni p.opar,ale nemusis nutne na kozni,tohle pozna i obvodni.Nebo by mel.....me ho diagnostikoval plasticky chirurg v silenem zapadakove v Recku.jen jsme se trochu preli o lecbe,ale pak mi napsal co jsem chtela.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:18

Karja Pasovy opar je autoimunni zalezitost. Vznika reaktivaci viru herpes zooster, ktery pri primarni infekci pusobi nestovice. Po probehnuti nestovic zustava v organizmu (v nervovych zakoncenich) v tzv. latentni forme (tiche, spici) a v dusledku nejakeho aktivatoru (stres, oslabena imunita apod.) se umi „probudit“ a zbusobi prave pasovy opar (opasovy = opar vyskytujici se v pasech, v pruzich, podel behu nervu). Je nakazlivy pouze pro osoby, ktere si neprodelali nestovice ci nejsou proti nim ockovane , primoinfekce je vzdy ve forme nestovic. Tudiz mela-li si v prubehu sveho zivota nestovice nebo jestli ses nechala ockovat, pasovy opar od nikoho chytnout nemuzes, nestovice z neho take nechytis. Pokud se u Tebe pasovy opar vyskytne, tak pouze jako dusledek prodelanych nestovic v minulosti

A pro plod neni opar problem, problem je lecba. Za druhe je li to opar, asi bych si odpustila navstevu vecirku, ,muzes nakazit nekoho kdo nestovice jeste nemel.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:19

Mutziputzi jakoze se snedla stangle lovecaku a k tomu vanocka, no :D taky nevim kde se to vzalo

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 10:22

Taká blbosť oproti pásovému oparu ale asi budeme tento rok bez stromčeku