viktorka_od splavu Máš pravdu, včera sme boli na jednom mieste, všetci odchádzali so stromčekmi len ja som tam furt špekulovala.
Sťažujem si sama na seba
proto řikám zadej úkol, nevybírej to sama šmankote, eště se s tim tahat![]()
viktorka_od splavu Máš pravdu, včera sme boli na jednom mieste, všetci odchádzali so stromčekmi len ja som tam furt špekulovala.
Sťažujem si sama na seba
proto řikám zadej úkol, nevybírej to sama šmankote, eště se s tim tahat![]()
mysmat "korigováni"? tys litovala že matka není malý děcko abys ju mohla lapnout a odtáhnout
karja dostala doporučení ukázat svoje "beďary" lékaři, páč to může být poměrně nebezpečný onemocnění a ona je těhotná. nikdo ji nikam nevláčí, jak si s tím poradí je na ní. i když v tomto případě by měl část odpovědnosti nést i budoucí tatínek.
My jsme měli na Štědrý den půst až do večeře, dokdu jsme byly se ségrou malé, tak myslím byla vánočka a párkrát i samotná čočka přes den. 25. si taky pamatuju ty chlebíčk,y jinak to bylo ve znamení pohádek a dlouhých procházek po horách, sáňkování a tak, mám na to hezký vzpomínky.
U mužových rodičů je to jinak, tam se celé svátky vaří v 6 hrncích, tchýně si na to stěžuje, ale že by to šlo udělat jinak, nevěří. Letos jsme řekli, že s mužem vezmeme toho 25. vaření na sebe, ale nevím, jestli rodina psychicky vydrží, že to pak nebude husa nebo kachna s dvojím zelím a dvojema knedlíkama :-).
My měli loni první velkou rodinnou večeři. Bylo nás osm dospělých, plus dítě. Byla to hotová fúze rodinných zvyklostí :) Líbilo se mi to, mám podobné sešlosti ráda. Nakonec jsem vlastně ani moc nevařila, měla jsem na starost jen ryby, ostatní zařídili zbytek. Nepekla jsem cukroví, nic. Ale pamatuji si, že jsme měli s mužem strach, že to organizačně nezvládnem, že to bude váznout, tak jsme valili jeden chod za druhým a ve výsledku bylo po večeři asi tak za pět minut. Takže letos to budeme brát víc easy.
jo, tohle by se mi moc líbilo, kdyby se na občerstvení podíleli všichni, aby to bylo rozmanitý a ne tak jednostranný, mně hlavně nesedí takovej ten tlak že najednou se všichni nahrnou a tak teď nás budeš hostit, se předveď. naštěstí muž to zvládá výborně a hlavní chod většinou udělá on, nebo s čímkoliv pomůže, uvaří knedlíky atak. ale stejně se v tom necítím, nějak tu "hostitelku" nemám v krvi:-) hlavně nedávám načasování (to teda v ničem musim říct, to je moje achilovka![]()
Potrefenáhusa Nepovinně od cca roku 2004 a asi kdokoliv, děti, dospělí. Taky nevím, zda jsem je měla, mamka trvdí, že ne, tak jsem radši nechala naočkovat dceru, aby je nepřinesla ze školky a já je nechytla jako těhotná. V začátcích se dávala jen jedna dávka, ale ukázalo se, že to nestačí.A když jsem pak viděla, že dcera měla lehký průběh, dala jsem píchnout jednu dávku i té mladší. Očkování by snad mělo trochu chránit i před pásovým oparem, ale kdo ví? Když se tak mohutně osypala mladší dcera, měla jsem dost nahnáno, abych to nechytla, v dospělosti je to mazec, ale asi taky protilátky mám.
Mirka Jo dvě dávky:-). Ale já si tam skočim, mě došlo, že jsem minulý měsíc měla na puse a u brady už skutečně tři opary, nevěnovala jsem tomu pozornost, protože ty dva byly menší a po pár dnech se zahojily. Tak to bude lepší. Díky:-)
Karja Jedna a lehký průběh je pro imunitu prý výborná kombibace. Kdybych věděla, co to s tou mladší udělá, tak bych jí nechala dát i druhou.
mysmat asi si spatne cetla co sem psala,psala sem,ze by mela zajit k doktoru,ale je dospela tak vi co ma delat,nehlede nato,ze tamte diskuse sem se neucastnila.
viktorka_od splavu Já taky neumím "hostitelku"! A manžel taky ne. Je to unás vždycky jako u suchánků, protože nikoho nenapadne dolévat, nabízet a tak. A jak jsme si této slabiny byli vloni vědomi, přepískli jsme to do opačného extrému. Jakože jsme si den předem natvrdo sedli před flip chart a probrali organizační aspekty, neboť večeře byla navíc s mezinárodní účastí, tak jsme nechtěli faux pas. Dokonce proběhly i jmenovky na stůl a další věci, o nichž bych neřekla, že jich někdy budu schopna. Ale letos už to bude na pohodu, máme praxi![]()
viktorka_od splavu "najednou se všichni nahrnou a tak teď nás budeš hostit, se předveď." To jsi četla v očích mé tchyně, ne?
Ale já to dávám v klidu, chce to trochu popřemýšlet, vařit na jistotu a vůbec, já vařím mnohem líp, než ona (potvrzeno i tchánem).![]()
viktorka_od splavu no ja tiež neviem byť "hosteiteľka", mňa veľké návštevy a party u nás vždy hrozne stresujú. Pretože mi je trápne stále niekomu niečo vynukovať (daj si chlebík a koláč a tak...), naviac sa ešte aj cítim zvláštne trápne keď mi pohostenie chvália (akože, to isto len zo slušnosti...), no prípad proste. Našťastie priateľ mieša dobré a silné drinky a tiež pomerne rýchlo
Takže to ma väčšinou zachráni.
Mirka no, kdyby jen tchyně, to by ještě šlo:-) carries jj i když mně teda pochvala nevadí:-) ale jelikož su na jídlo hrozná frfňa a vím že každý je zvyklý na "to své" (mně u nich taky nechutná a to není že bych vařila líp, prostě jinak) takže furt koukám a vidim každý ošklíbnutí
ještě vzpomínám na jednu emancipovanou známou která se hrozně pohoršovala že na návštěvě u tchyně dostává menší porci než chlap.. pak mám tendenci na talíře valit strašný hromady:-)
Dostala jsem pralinky a 5 jich sežrala![]()
paktofonika lebo to máš prírodu v kocke. Kecov hore - dole, ale keď chceš jeden dokonale symetrický stromček ako z katalógu, nič z toho.
Takže ber buď umelý, alebo ak chceš prírodný, ber to tak, že nejako krivý, nesymetrický, nedokonalý proste bude.
slniecko Priateľ kúpil vetvičky, to musí stačiť. Na ďalší rok už budem mať v Prahe veľký výber ![]()
Mutziputzi A jaky byly?
Ja jsem zas mela vino dopoledne s matkou, ze ma teda jako dnes svatek. Fakt hruza takhle brzy, zlaty pralinky!
Luna Já právě sladký nemusim, ani nevocenim, 2 úplně divný, jak do toho neni vidět, no jak Forrest řikal![]()
A víno k obědu je normál, dopoledne je chvíli před obědem;-)
Ad téma opar: Má známá měla pásový opar přes tvář, zasáhnul jí trojklanný nerv a dlouho měla tvář jak po infarktu. Já měla pásák přes čelo, hnusné to bylo. Zůstala mi tam trochu necitlivá kůže a opupínkovávám se. A byl to zcela určitě důsledek fyzické a psychické únavy.
A stížnost: Na včerejšek jsem měla naplánované pečení cukroví s maminkou. A nic, přišla jsem z práce a najednou jsem odpadla únavou tak, že jsem měla co dělat dojít do pelechu. Úplně hotovo. Takže abych předešla promaroděným či prospaným Vánocům, pečení dalších věcí jsem odpískala, jen nakoupím poslední dárky a házím nohy nahoru. Dvě práce a starosti s životní změnou mi docela stačí.
V pátek už vypouštím práci úplně, půjdu s přáteli na trh pro pomeranče, dáme si svařák, pak mě ségra odveze na venkov na vánoční koncert, v sobotu se vrátíme, půjdeme na oběd na další trh :-) Se těším.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.