Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 17:35
Reakce na Jiná Realita:

"Janulik03 já taky neříkám, že každý.

ale 100% chrápačů, které znám já, jsou obézní, líní, pijí alkohol a žerou......."

​Teda že vy si umíte vybrat společnost! 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 17:36

Ginevra ze?  

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 17:44

MP Marge no, ne pro každýho ta operace je. Tohle je sleep apnoe syndrom, ta ‘mašinka’ je přetlaková maska, která brání tý apnoi. Dělá to hluk, ale neléčený sleep apnea opravdu signifikantně zvyšuje riziko např toho infarktu, náhlé smrti a obecně zkracuje dožití..ne vždy je tahle choroba léčitelná zhubnutím nebo tak, ono to právě není cernobílý..

Online Janulik03
20276 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 17:46

Chapem, ze Jiná Realita realita to ma v zivote asi tazke, ale s tolkym pesimizmom to je este tazsie. Potrebovala by si nejaky ventil, alebo chvilkovy unik. 

Online Janulik03
20276 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 17:50

No ved aj moj muz uz nie je namladsi a uz sni nie najlahsi. A myslim, ze po tej masinke skusime popatrat. Len ma zamrzelo, ze sa vsetci hned hadzu do jedneho vreca ako tucni, lenivi, pijani trpiaci obzerstvom. Chyba tam uz iba staroba.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:03

Janulik03 Těch přístrojů je víc druhů. Každopádně je nejlepší objednat se na vyšetření do spánkové laboratoře a tam případně doporučí ten nejvíc vhodný.

Online Janulik03
20276 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:13

crazydaisy  dakujem

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:14

Mutziputzi tedy psí chrapani mi absolutně nevadí. Neruší,naopak me uklidňuje a že Dadooo chrapat fakt umela!.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:16
Reakce na Ounz:

MP Marge no, ne pro každýho ta operace je. Tohle je sleep apnoe syndrom, ta ‘mašinka’ je přetlaková maska, která brání tý apnoi. Dělá to hluk, ale neléčený sleep apnea opravdu signifikantně zvyšuje riziko např toho infarktu, náhlé smrti a obecně zkracuje dožití..ne vždy je tahle choroba léčitelná zhubnutím nebo tak, ono to právě není cernobílý..

​No vsak jo, pan profesor ani nemel co hubnout (jinak bych s nim nechodila )!  Ja jsem byla rada, ze to pomaha, a mrzi me, ze si muj tatinek neda rict, aby se na to svyho doktora zeptal, protoze podle meho trpi tim samym - jenze on je z tech, co si to odmitaji pripustit, a zavile tvrdi, ze ON nechrape .

Jinak ta pretlakova maska opravdu vydava zvuk, takove syceni, ale narozdil od chrapani se to da vyeliminovat temi ucpavkami. Takze za me rozhodne ano, pokud to jde.

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:21

MP Marge tam nejde je o to chrápání, problém je v tom, že oni chvíli nedýchaj vůbec, takže nedostatek kyslíku a nevyspání, typický je,že kromě těch epizod v noci, pospávají v průběhu celýho dne..nicméně pro bližsí dg ‘chrápání’ doporučím Janulik03  buď plicní nebo tu spánkovou lab,která nezřídka bejvá součást plicního..

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:22
Reakce na Janulik03:

No ved aj moj muz uz nie je namladsi a uz sni nie najlahsi. A myslim, ze po tej masinke skusime popatrat. Len ma zamrzelo, ze sa vsetci hned hadzu do jedneho vreca ako tucni, lenivi, pijani trpiaci obzerstvom. Chyba tam uz iba staroba.

​No je to blbost. Tatinek chrape jako drevorubec a obezni v zivote nebyl, nekouri, a pije velmi stridme. To se fakt neda takhle generalizovat. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:23
Reakce na Ounz:

MP Marge tam nejde je o to chrápání, problém je v tom, že oni chvíli nedýchaj vůbec, takže nedostatek kyslíku a nevyspání, typický je,že kromě těch epizod v noci, pospávají v průběhu celýho dne..nicméně pro bližsí dg ‘chrápání’ doporučím Janulik03  buď plicní nebo tu spánkovou lab,která nezřídka bejvá součást plicního..

​Hele, a na jakym principu ta pretlakova maska funguje? 

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:24

Já spím špatně, vzbudí mne kde co nebo nedovolí usnout, ale chrápání mi vadí nejvíc, dělá mi až fyzicky zle a budí ve mně netušenou agresivitu, úplné vlny bezmocné nenávisti. Raději motorovou pilu, kamenolom, vlčí vytížení, paví vřískot...

Ale fakt si nemyslím, že vétšina chrápačů si za to může a mohla by to snadno řešit.

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:29

MP Marge no udržuje pozitivní tlak v dýchacích cestách a zabrání těm nedýchacím pauzám. Příčina toho sleep apnea není tak úplně jednoduchá, může to mít různý příčiny a tohle může fungovat. Dřív (nevím jak je to teď) se ale striktně trvalo na tom, aby ti postižení,pokud kouří, přestali..což pacienti ne vždy vykonali, ale dostali to i tak (navzdory představám určité časti laické veřejnosti většina lékařů usiluje o to, aby jim pacienti přežívali ) je to vpodstatě princip neinvazivní plicní ventilace, která se dá užít v rámci intenzivní medicíny pro určité pacienty.

edit: prostě ten pozitivní tlak udržuje dostatečný průsvit dýchacích cest, sem se zas rozhemzala a odpověď nahovno..

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:34

Ounz Ne ne,  odpoved dava smysl, ja jen, az o tom budu zase nekde vypravet, abych neznela jako uplnej blb 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:35

Ounz A dekuju 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:38
Reakce na MP Marge:

on je z tech, co si to odmitaji pripustit, a zavile tvrdi, ze ON nechrape .'

​konkrétně tohle ve mně budí tu netušenou agresivitu a nenávist co píše SP. prostě pokud mě někdo (ano chápu že to nedělá schválně) budí opakovaně ze spaní a namísto by se třeba omluvil tak je ještě kolikrát nepříjemnej - no to je peklo pekel

Ounz no a co ta "staroba" jak ze srandy píše Janulik? mně přijde že na tom něco je, páč starší pani co znám obvykle taky trochu chrápou (a nemusí být obézní ani kuřačky)

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:41

MP Marge nz 

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:44

viktorka_od splavu tak u starejch, pokud nemaj sas, je to čistý chrápaní nezřídka způsobený povolením tkání, nemaj zuby a tak..(ne že každej, kdo chrápe nemá zuby  jen že to tím může taky být..) někdo chrápe celej život, někdo v určitý poloze, někdo jen opilej, někdo nemocnej s rýmou..

edit:zapomněla sem na chudáky astmatiky..

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 06. ledna 2018 18:50

​konkrétně tohle ve mně budí tu netušenou agresivitu a nenávist co píše SP. prostě pokud mě někdo (ano chápu že to nedělá schválně) budí opakovaně ze spaní a namísto by se třeba omluvil tak je ještě kolikrát nepříjemnej - no to je peklo pekel

Ounz no a co ta "staroba" jak ze srandy píše Janulik? mně přijde že na tom něco je, páč starší pani co znám obvykle taky trochu chrápou (a nemusí být obézní ani kuřačky)

​PRESNE!!! To me dovadi uplne k silenstvi - ja celou noc nespim, aby mi pak rano nekdo zvysoka rekl, ze on rozhodne nechrape - takze jsem si to asi vymyslela!?