Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 09:30

Potrefenáhusa Naše famílie vodtamtaď řiká čajník.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 09:34

Mutziputzi čajník jo, ale jak se jmenuje ta příprava čaje? Já vim, že se tam nějak udělá takovej hodně silnej převařenej čajovej výluh, což jsem měla za to, že je ta zavarka, a pak se to dál dolejvá vodou, takovej improvizovanější samovar mi to přišlo

jo a wiki Samovar neslouží přímo k přípravě čaje, ale k vaření vody pro přípravu čaje. Do mísy se nalije voda, která se přivede do varu. V malé konvičce se vroucí vodou spaří listový čaj. Ten se nechá vyluhovat až do vzniku silného extraktu - zavářky.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 09:38

Potrefenáhusa To už se u nás nepraktikovalo, jenom voda do čajníku, zalejt čaj a nechat louhovat až je černej jak boty. Jediný co si pamatuju, že babička vařila takovej hrozně kondenzovanej višňovej kompot, nechutně sladkej, to se dávalo do toho čaje místo cukru a tomu se řikalo zavarenina.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 09:43

Mutziputzi jo to taky znám! 

Online Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:43

Mutziputzi A úplně nejvíc echt je to pít přes tu zavařeninu z talířku.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 20:24

Sweet Potato 

To jsem zažila, ale nepochopila.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 20:42
Reakce na Potrefenáhusa:

711990 kamarád nosil na gymplu v 90. letech místo tašky velkou čajovou konvici, kterou našel někde na skládce

​A co v ni nosil? Klice, sesity a tak? A mela poklicku?

Online dzizisketa
8967 příspěvků moje polička 19. ledna 2018 12:43

Co to jako je? Týden jsem nachcípaná a když už se pozdravím a chci si zatrénovat, tak jako PRŠÍ?! V LEDNU!

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. ledna 2018 23:56

Tak jak sem se tady kasala, že se té poslední velké aktualizaci Windows 10 stále úspěšně vyhýbám odkládáním, tak dnes už se mi to nepovedlo.

Dneska na mě vyskočila hláška o chybějícím antivirovém zabezpečení a update se začal instalovat. Po jeho dokončení, tak už bohužel nebylo zbytí a musela jsem dát restart. Počítač přes skoro dvě hodiny mimo provoz, několikrát se restartoval a když teda byl jakože aktualizovanej se všemi těmi údajně novými super zabezpečeními, seknul se mi Explorer a to tak, že nepomohl ani další restart, ale musela jsem PC zkrátka vypnout a zapnout.

Ať se jde MIcrosoft vycpat už sakra s tady těma vychytávkama!

Offline černá káva
2131 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 09:09

wendulka Vendulko a co by vývojáři dělali?

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 10:51

černá káva Něco užitečnýho třeba. No jo, já vím. Jsem si musela ulevit, protože mi ta aktualizace mi zrušila i řadu nastavení v PC, takže všechno od začátku..

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 11:24

wendulka chacha, naprosto chápu. nevím, jestli se mi instalovala nějaká echt největší aktualizace, ale taky jsem dlouho odkládala a pak se to pustilo....trvalo to taky hodiny a když už pak konečně naskočila ta úvodní přihlašovací obrazovka....tak po přihlášení začaly nové aktualizace ?!! a trvalo to další skoro hodinu 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:21

wendulka taky nesnáším aktualizace počítače, kde se mi přenastaví vše, na co jsem byla zvyklá a dlouho si to ladila pro svoje potřeby.  Většinou mi ani nepřijde, že by to bylo k lepšímu. Já jsem ještě celkem zdatná a dám si to zase nějak dokupy, ale třeba pro moje rodiče to znamená katastrofu, jak by měli nový počítač a vše jim musím nastavit já nebo brácha. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:28

Já nesnáším aktualizace prakticiky ničeho, jak na PC, tak na telefonu. Už hodně dlouho jsem se nesetkala s takovou aktualizací, která by zajistila více user friendly prostředí.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:41

711990 betsey Ale zas musím nechat, že teď po několika umytích je z toho krásná stříbrná. takže všechno zlý je k něčemu dobrý.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:52

Lama_z_Lana jojo, aktualizace jsou zlo. spoustim az kdyz neni zbyti, kdyz uz mi treba nefunguje nejaka aplikace kvuli stare verzi. jinak se branim co to da:-)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:59
Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:05

Jiná Realita Jj, přesně tuhle aktualizaci myslím.

Renusatko Tak po těch dosavadních to bylo O.K., ale touhle se změnil i vzhled programů, které byly součástí Windows 10. Jako proč? Já právě nevím, jak ji zrušit, aby to na mě zase nezačalo řvát, že nemám antivirové zabezpečení...

Offline slniecko admin
19581 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 14:02

Aktualizácie neznášam hlavne na telefóne, lebo mám pomerne málo pamäte a a tie aktualizácie sa zásadne len nabaľujú na pôvodné aplikácie. Takže potom musím prechádzať všetky aplikácie a zas ich odinštalovávať. A ak nepovolím aplikácie, tak ten telefón štrajkuje a nedá sa mi dovolať .

Na PC mi až tak nevadia, pokiaľ sa ovšem nechtiac nespustia v nepríjemnom momente, alebo ak nie sú nejako nepodarené (ako posledné aktualizácie Firefoxu, ale už to tuším dali dohromady).

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 20:17

ja vam nechci kazit den, ale aktualizace jsou docela podstatna vec. ani ne tak kvuli tomu, zeby to prinaselo nejake zasadni zlepseni funkcnosti, jde spis o opravy chyb a nekdy hodne zasadnich zranitelnosti. 

pokud to odkladate co se da, tak se nedivte, ze to pak dlouho trva, to je zcela logicke. zrovna loni a ted zkraje roku, bylo novych zavaznych zranitelnosti strasne moc a nektere skutecne neprijemne (i z pohledu vyvoje tech patchu). 

existuje ted zranitelnost, ze pomoci Java kodu dokaze utocnik precist data v ostatnich oknach v prohlizeci (napriklad pokud tam mate otevrene internetove bankovnictvi). neni to nijak zlozite udelat. chcete to opravdu riskovat?