Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. února 2018 11:09

Hoolinkah Ale jo, jenom mám pocit, že v těch práškách to neni úplně ideálně metabolizovatelný, já třeba piju Superelixir, tam je údajně všechno a všechno přírodní.

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 02. února 2018 13:02

Mutziputzi Těžko říct. To může bejt i dost individuální.

Mně třeba od bolesti zad (a od stresu) pomohl i obyčejnej magnesium šumák z DéEmka. Naopak když jsem pila zelenej ječmen nebo se ládovala kustovnicí, nevnímala jsem žádnej rozdíl. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:08

Kdysi před lety jsem kejvla na to, že teda půjdu bydlet na venkov (...a toužila jsem po životě ve městě minimálně okresním). 

A teď jsem už dlouhou dobu zoufale vzteklá, že jsem se tenkrát trochu nepostavila na zadní a prostě šla. Já to tu nějak nemám ráda. Vlastně jako vůbec. To, že když se porouchá auto, tak nedojedu ani do práce, ani pro chleba, protože tu nejezdí žádný spoje. Protože tady "kulturu" zajišťují hasiči (= dětskej den v červnu). Protože tu nic není. NIC. Ani krám. Protože když bych chtěla jít večer do hospody na pivo, tak do ní musim jet několik kilometrů... autem. 

Jako asi mi moc neporadíte, jen je fajn to ze sebe vysypat. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:31

Gellnerova Nenávidim život v Praze a lituju, že jsem kdy kývla na stěhování sem. Rady, jak si to má člověk užít a co všechno je na tom super, jsou k ničemu. Takže jen soucítím 

20970 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:34

MP Meri Ti je moc velká nebo moc malá? Jinak to teda samozřejmě vůbec nechápu, kromě moře to bylo fajn, co ti tady může chybět??

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:46

Gellnerova chapu, ja pred lety taky kyvla na stehovani z Prahy do mensiho mesta. Neco tu je ale sere me to tu poradne. Jenze manzel tu ma praci a deti kamarady a konicky, ktere by se jim jinde tezko zarizovaly. Tak trpim a snim....

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:47

Mutziputzi Moc velká asi. Nevyužívám v podstatě žádný výhody velkoměsta, tudíž to pro mě jaksi postrádá smysl. Naopak mi dost citelně chybí výhody maloměsta. Jako ještě se snažím, třeba se to zlomí, ale zatím je to teda nekonečnej fail. 

(jako mě v okresním městě fakt nic nechybělo, zatím všechno, co kdy kdo jmenoval jako nepřekonatelnou výhodu Prahy, jsem měla ... teda samozřejmě kromě metra, ale to zas za nutnou podmínku k životu nepovažuju )

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:57

MP Meri Na to je recept prostě cestovat co nejmíň MHD, mít práci blízko bydliště a máš z toho okresní město s výhodami velkoměsta;-).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:00

Gellnerova Já vás chápu. Sama jsme teda po 10 letech prchla z Prahy do okresního města, ale předem jsem si ho vybrala tak, abych bylo kam se jít najíst, abysme z drinku došli v klidu pěšky domů, aby bylo kde a s kým provozovat koníčky. Mám teda taky takovou idylickou představu zahrnující život na skorosamotě na horách, pěstování bylinek a dvě kozy za plotem, ale v hloubi duše vím, že bych to nedala, do půl roku bych byla zpátky někde v civilizaci :-).

Nedá se s tím u vás něco dělat (byť je jasný, že by to asi bylo složitý)?

20970 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:00

MP Meri Já bydlim v Praze a zároveň na vesnici, to chtělo předem promyslet kam se nastěhovat

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:10

Tak primární problém je ve standardu bydlení a obecně žití, v Pze prostě nemám šanci dovolit si tolik, co jsem měla na maloměstě. 

Jako jasně, někdo překousne horší bydlení/připlatí si za cenu toho, že může požívat těch výhod velkoměsta. Ale jak říkám, pro mě to smysl nemá. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:53

Muž chce vrátit naši novou elektronickou troubu, protože peče zdrclé buchty.  Už potřetí! 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:55

Zina Candance MP Meri Dík za soucit, právě se utápím v sebelítosti a sauvignonu ... přišel vhod 

Nejde to řešit. Buď já budu mít svoje město a muž bude nepříčetnej ze spousty lidí a aut - nebo on svůj venkov a  já budu nepříčetná z pouličního ruchu 1x důchodce, 2x pes/den a nedostupnosti čehokoliv. A taky finance teda. 

Jako je to tu moc hezký, taky teda bezpečný a čistý, což je kvůli dětem fajn. Tím jsem vypočítala veškerý pozitiva venkova. 

Úplně hororová představa je ztráta řidičáku, protože jak bych půl roku (nebo kolik) dojížděla do práce, to ví akorát Bůh teda. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 19:58

Gellnerova A nejde to řešit kompromisem v podobě kraje nejakého menšího města? 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:05

Krehutka No, tehdy na začátku jsme bydleli na kraji maloměsta v mém bývalém bydlišti - a přišlo mu to moc. 

Jsme tu deset let - jeden by řekl, že jsem si dávno zvykla, ale ono to poslední roky je horší a horší. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:07

KoraKora Vymněním RD ve výchovních Čěchách za pěkný byt v jakémkoli městě, autobusová linka a aspoň COOP v blízkosti podmínkou .

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:10

Gellnerova tak tohle je docela patová situace. A jak to resite s dětmi a se školou a krouzky, když nejezdí žádný autobus? Děláte taxikáře? 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:14

Gellnerova hele, ja nejsem mestsky typ v pravem slova smyslu, kdyz by se to vzalo kolem a kolem jsem v Praze vyhradne kvuli praci, protoze tady sidli instituce, ktere moje sluzby potrebuji. muz to ma stejne (+ jeste kamarady na lezeni, ale ty jsou taky v Liberci treba).

ridit mi taky nevadi, nijek extra spolecenska nejsem, les mam rada, ale na samote u lesa bych to proste nedala. takze tlapkam. spis bych zkousela hledat nejake kompromisy.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:20

Krehutka Příbuzná žije v takové minivsi, kde není fakt nic, 20 chalup, na autobus se musí 2 km na křižovatku. Takže jo, dětem je taxikářem, ale v té jejich vsi celkem lidi drží pohromadě, takže občas pohlídá sousedka. Já bych tam žít nechtěla a @Gellnerova chápu...a nezávidím.