Gellnerova já su odolná na špínu, smrad, divný lidi a velký zvířata natěsno - ale! nikdy jsem nebyla nikde zavřená. z toho mám fakt záchvaty paniky jen si to představím
Stěžovací vlákno
Gellnerova nepřidávejte
co se týče soužití s lidmi, jsem od narození nepoužitelná. díky bohu jsem se tomu všemu nějak zvládla vyhnout, jinak by někdo špatně skončil - buď já, nebo oni!
Gellnerova Hele ještě je tady moznost vytvořit nejaky projekt a natahnout civilizaci k vám
(https://www.neratov.cz/spolecne-po-nove-ceste)
Jiná Realita já hlavně nedávám "soužití" s takovýma těma pochybnýma autoritama typu kuchařka vracející od okýnka ať to dojím, souška co ponižuje spolužačku kvůli vzhledu, vedoucí která si pěstuje fanynky které štve proti ostatním aby za ni "udržovaly pořádek" atp
viktorka_od splavu My jsme byli na intru taková zvláštní skvadra bohémů, umělců, tanečnic a šprtů (= tam se řadim já v tý době), dobrej koktejl zvláštních lidí, nicméně škola to tak brala a i intr byl trochu free, včetně chlapeckých pokojů na patře s dívčími - a ono to celkem fungovalo, žádný těhotenství ani drogy se neřešily - tím myslím, že k tomu nedocházelo, spíš spontánní klavírní koncerty na studovnách a florbalový utkání na dvoře, vychny byly super, dělaly nám výbornej program. Nevím, jak je to tam i dneska, trochu současnou generaci podezřívám, že tohle spontánní bytí pospolu už moc neumí (možná dělají utkání v tom, kdy rychlejc zavří smartfoun, možná jim křivdim).
Krehutka Vidiš to :D. Tak já se toho chytim, opravíme nějakou tu usedlost - a až tu časem budu starostka (a já budu), tak tě zvu na děstkej den, co budou pořádat hasiči
.
Ženy, moc děkuju, fakt. Je mnohem líp, akorát jsem teda neudělala žádnou domácí práci. To je ale nadělení!!! ![]()
.
Gellnerova Lituju a obdivuju, já už bych byla dávno mrtvá nebo v blázinci.
Tak primární problém je ve standardu bydlení a obecně žití, v Pze prostě nemám šanci dovolit si tolik, co jsem měla na maloměstě.
Jako jasně, někdo překousne horší bydlení/připlatí si za cenu toho, že může požívat těch výhod velkoměsta. Ale jak říkám, pro mě to smysl nemá.
Prosim, co znamena, ze si nemuzes dovolit tolik, co jsi mela na malomeste? Asi to neni financne, ne? Treba divadlo a zabavu zakoupit. Porad nad tim dumam a nemuzu na to prijit.
Gellnerova Hmm tak to nadeleni je teda celkem. Myslim, ze je moc tezky mit uspesnej vztah, kdy je stastnej jenom jeden. Zvazila bych kompromis, kde budete bliz civilizace a manzel by to jeste prezil, fakt to bypada, ze happy je jen on. Ja vim, ze jste psala, ze jste bydleli na konci malomesta no... zni mi to celkem sobeckyod nej, pardon.
Ja vim, ze se zalesakem co chce bydlet na yukonu proste NEMUZU, a ze jsme se s jednim vzajemne kdysi dost lajkovali, chjo. To proste neni pro me...
0zero7 Jako, jo, já to vím. On před těma x lety, když jsme to řešili, byl prostě dost nekompromisní - a já jsem se nějak moc nebránila, protože jsem netušila, do čeho jdu. Pak tady uteklo pár let, ani nevím jak, žádná nuda - prostě zedničení a opravy za chodu, a najednou je hotovo. A na mě to dopadlo nějak až teď, ty poslední 4 roky, kdy on je na zahradě a se psem a v dílně - a já postrádám náplň, teda takovou, která by mě těšila. Přičemž on teda vidí a ví a mrzí ho to, jenže pozdě bycha honit, hlavně když v baráku jsou všechny úspory + nějakej ten úvěr, co někdo musí zaplatit
. Takže až pak :D.
Mám teda dojednaný stáří ve městě, abych aspoň k doktorovi dobelhala, až mi nedovolej řídit.
@MP Meri Taky dumam nad tim, co 0zero. Jako jasne, nekoupim si tady bydleni, co jinde, to me taky zacina stvat, ale tak muzu bydlet nekde na okraji. Jinak mi tu spousta veci prijde na stejny cenovy urovni, nebo teda spis pomer vykon/cena vyjde u vseho lip. Samozrejme tady clovek necha za tyden vic nez na vsi, protoze furt nekde na neco narazi, I ty supermarkety na malomeste nemaji moc drahr zbozi, no nicmene to je zalezitost nejake sebekazne:-). Mne se na Praze libi, ze kdyz treba ztratim praci, tak ted se seberu, popojfu o sto metru dal a pristi mesic nastupuju. I kdyz to je aktualni stav, kdovi jak to za cas bude;-)'
Gellnerova A tak pracujes ve meste? Co si dat vzdycky dvakrat do tydne nejakej ryze mestskej konicek, deti lezou domu zabahneny, takze uz jsou asi trochu samostatny a bez mamy doma by to mohly obcas zvladnout:-).
0zero7 myslim, ze to bylo mysleno tak, ze konkretne v Praze jsou docela vysoke naklady na bydleni. a za poslednich par let sly ceny bytu priserne nahoru a najmy jsou s tim sice volne, ale svazany. je to problem toho, ze se nove byty prakticky nestavi, nebo jenom velice malo a nejake zlepseni je v nedohlednu, protoze nikdo nechce, aby se tam kde bydli dal stavelo (u nas treba v pasu krovi s naletovymi drevinami). kazdy kvici, ze dalsi sousedi budou neumerna zatez, tak radsi asi to rosti.
Prosim, co znamena, ze si nemuzes dovolit tolik, co jsi mela na malomeste? Asi to neni financne, ne? Treba divadlo a zabavu zakoupit. Porad nad tim dumam a nemuzu na to prijit.
nevim jak Meri ale já třeba nevyrostla uplně v té klasické králíkárně, přesto když jsem teda bydlela v bytě o 130 metrech podlahové plochy a přišla k nám kolegyně, která si posteskla jak jsme chudáci v těch bytech stísnění, že by to nevydržela... pochopila jsem až na návštěvě u ní - taková ta velká betonová kostka mezi poli, dvougenerační, obyvák měl rozhlohu našeho jednoho patra:-)
Jiná Realita Me serou lidi a kolej jsem zvladla:-). Zaklad je, nechodit do skoly s lidma, s kterejma bydlim, to uz je fakt ponorka. Ja na kolej rada vzpominam a to jsem se nejak tech klasickejch nocnich pitek na chodbach a tak neucastnila. Mne prave vyhovovalo, ze jsem od rodicu a nikdo mi nerika, kde co delam, jaktoze nespim,tam kde mam, ze se divam ve tri rano na film atp. A to byli nasi fajn, ale ta absolutni volnost...
Karja kolej už je ok. ale ten intr=vězení![]()
Gellnerova Já vyrostla na Kladně, pak jsem strávila střední v Poděbradech (intr a poslední rok privát), Kladno, pak 16 let v Praze, zase Kladno a ted žiju asi 15(?) let v lese.
Bude to hodně taky o věku. Jsem tu s bydlením moc spokojená. Klid, ticho, příroda. do práce 20 minut autem. Jsem ale odkázaná na to auto (musíme mít dvě) navíc k silnici to mám cca 1 km bahnitou lesní cestou. Na autobus dojít nelze. Nejbližší městečko 6 km, bez auta se tam prakticky nedostanu.
Když jedu do Prahy, vracím se totálně vyšťavená z těch davů. ALE: mít tam malý byt, využila bych ho. Zjistila jsem, že by se mi to líbilo.
Jenže.. dcery jsou dávno dospělé a žijí v zahraničí, já jsem introvert, co se neumí moc kamarádit, co bych tam dělala??
Nejradši bych se vrátila asi do těch Poděbrad, to je moje srdcovka. Ale žít v Praze (natož na Kladně) v bytě.. to by mě asi zabilo.
Buď uděláte radikální změnu, nebo si zvykneš.. ale asi nikdy nebudeš úplně spokojená. je to těžké dilema ![]()
continuity Jo ty kroviska vsude, kde by mohly byt nejaky domy me taky pekne stvou. Kdyby to aspon nebylo tak zdevastovany. Vlastni bydlrni je ted v sirsim centru narocny, najmy vzrostly, ale stejne kdyz to srovnas platove s mensim mestem, clovek z toho I v tom najmu vyjde dobre.
Ja budu mit nakladnej zivot vsude, je normalni za mesic rozsvihat 6 kusu nadobi (dnes dzban a talir), a jeste jsem ztratila skrabku na nadobi, tipuju, ze sla omylem do kose. No dobry tohle vedet, az budu v Ikee sahat po necem jinem nez po te nejlevnejsi rade!
Dadoo Nojo. Mně to táhne do rodnýho města, kde bylo perfektní zázemí a všechno hrozně nadosah. Nejvíc smrtící tad byla rodičovská, to jsem myslela, že se zcvoknu (takže Sweet Potato není úplně mimo s pocitama), protože jsem mluvila i s nábytkem. Momentálně sociálně netrpím, ve škole lidí až až, navíc máme skvělou bandu kolegů.
Ale asi uhodila hřebíček Karja . Mně chybí koníček. Strašně mě nebaví ty typický venkovský zábavy, jako pletí záhonů a chování ovcí. Já bych potřebovala dělat něco, co má začátek a konec, co má cíl. Jakože cejtim na sobě takovou dost rezignaci, protože todle nechci, todle mě nebaví, támhleto, tam se musí zase dojíždět, tadyto mi nejde... jsem taková votrávená hlavně. A potřebuju se z toho trochu oklepat, abych zase našla tu starou životní energii.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.