Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:24

Krehutka Taxikáře taky, ale naštěstí tím jedním školním směrem bus ráno a odpoledne jede. Druhým směrem teda bohužel ani prd, s odpuštěním. No, je to patovka. Tak mě asi nezbývá, než občas ten sauvignon :). 

continuity dík. Kompromisy - do města utíkám, jak můžu, vždycky se nadejchám smogu a zase mi je chvíli fajn :D. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:24

Gellnerova Moje kamarádka chtěla do chaloupky, na samotu u lesa, do klidu, ale užívat si výhody města. Odstěhovala se asi 25 km od Brna. Ticho, klid, chaloupka u lesa. Jezdili do Brna do práce a do školy, večer s vyplazeným jazykem domů,  syn si tam neměl s kým pohrát. Ona zjistila, že jí tam z Brna večer po flámu nic nejede, že odpoledne jí tam jede něco jednou za hodinu, že tam nemá kam jít a všude okolo úplně jiná věková skupina, že si tam ani nenakoupí a že vlastně vůbec nechce být na samotě. Byli zpět v Brně asi za půl roku a stálo je to celkem dost peněz. Někdy je to opravdu složité a člověk to možná tak náročné ani nečeká. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:27

Gellnerova já nevím, mně nepřijde úplně dobré hledět jen na blaho manžela za cenu, že budu vyloženě nestastna + děti to možná začnou za chvíli taky resit, dokud jsou úplně malé a lítají s kamarády ze vsi venku tak ok, ale až povyrostou, bude je ta izolace možná štvát. 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:38

Gellnerova No ježíš, chudinko! Já jsem vyrostla na vesnici, kde byla jen jedna hospoda a mateřská škola, jinak NIC!!! No nikdy víc!!! Běžte do nejbližšího okresního města, tam je většinou vše potřebné, jinak vás děti budou nenávidět.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:44

Krehutka Dětem je tu fajn. Mají tady řeku, "bunkry" a bandu z hasičů, jsou spokojený. Časem půjdou do města na střední, možná na intr - a pak teda se tam asi odstěhujou, jak to dělá většina místního odrostu. Právě teď z nich rostou takový zálesáci, takový jsou to typický venkovský sígrové - choděj z venku od bahna a hrozně spokojený. 

Muž to ví, nějak jsem v rámci jedný hádky vybalila, že jsem tady děsně nespokojená. Což ho strašně mrzí, protože ten barák víceméně sám opravil, aby se mi tady líbilo. On moc nechápe, po čem to bažím. Jsme jiný povahy, on je trochu lesní typ, já teda spíš ten kavárenskej.
Blbý je, že na nějaký radikální změny teď nemáme (prachy, čas, odvahu, ...). 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:49

Gellnerova načas jsem taky zakotvila na maloměstě a teda po prvním opadnutí iluzí STRAŠNÝ! už nikdy, pokud bych se někdy stěhovala z brna tak jedině do většího (jakýhokoliv, ale většího:-) města. děti byly jedno na zš a jedno mš a myslím že jim to velmi prospělo - o víc než 10 let později ani jednou nevyčetly. srry ale pokud chlap myslí jen na sebe dělá velkou chybu.. zejména si škodí sám sobě protože jak už tu někdo zmiňoval - happy wife-happy life

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:49

Luna Super, přesně to jsem potřebovala slyšet  ... jdu si nalejt eště dvojku.

49357 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:50

Gellnerova děcka na intr a pak do města - to je pro mě uplně naprosto strašná nepřijatelná představa a proto přesně sem chtěla zpátky do města než půjde starší na střední školu. to bych fakt absolutně nedala

edit: známí teda takhle dítě částečně vozí a zčásti pak pokračuje hromadnou a procestuje přes 3 hodiny denně, to je taky děsný teda, ovšem oni tam vyrostli, tak jim to asi nepřijde. 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:57

viktorka_od splavu Proč ne intr? Já byla na intru od 14, brácha taky, bylo to fajn  Kamarádky z intru mám dodnes.

49357 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:00

Pinot Noir já ne ani nikdo z rodiny, jen jsem občas slyšela strašný věci od těch co tam byli:-) to je právě ono - když je někdo z díry nevadí mu v díře žít, a naopak. prostě v čem jsi vyrostla to ti je přirozený. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:05

Gellnerova A fakt nejde najít nějaká s prominutím prdel světa, která má ale dobrou dopravní obslužnost? Třeba tady v okoli Brna je pár takových míst, kde obsluhuje MHD, někde i vlak + různé primestske spoje, takže třeba jedeš 3/4 hodinu do centra, ale spojeni je docela dobré a můžeš mít barák třeba u lesa.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:06

Pinot Noir intr , vůbec si to neumím představit, ani koleje na vysoké, jen z těch historek mi bylo úzko. na tohle nejsem vůbec typ, raději denně dvě hodiny dojíždění (aneb celý osmiletý gympl).

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:07

viktorka_od splavu Jako mně ten intr nepřijde nijak děsnej, já jsem na něm byla a byly to hrozně pěkný roky... A do budoucna mě to teda vybavilo celkem solidně, takový ty sociální dovednosti a tak. A byla to lepší varianta, než se tlouct ty tři hodiny denně autobusem.  Konec konců, dítě se rozhodne, že půjde do Hořic na sochárnu - a město neměsto, na intru bude stejně. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:08

oukej, takže po deseti letech můžu jít na ples, a prostě nemám šaty.

do zoot výdejny už nelezu, už jsem si vyzkoušela asi jejich celou nabídku a všechno jsem poslala zpátky (má rádobyekosložka velmi trpí nad tou marností).

nic mi nesedí, nesluší mi barvy, je mi to dlouhé, velké, malé...grrrrr 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:09

Ony i ty preference se v průběhu života dost mění. Já vyrostla na vesnici a nenáviděla jsem to tam. Dnes bych si nejradši nalískala a hned pak si sbalila kufry a vrátila se zpět.

49357 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:09

Gellnerova no, pro mě byly koleje peklo a intr si vůbec nedovedu představit. moje sociální dovednosti byly v mínusu a rozhodně by se hozením do vody nevylepšily. myslím že bych skončila hodně špatně. dneska předpokládám už to funguje trochu jinak, tehdy děcka nesměly ven, vycházky jak v kasárnách, já bych se zbláznila

49357 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:11

KoraKora každé pravidlo má své výjimky, jasně:-)

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. února 2018 21:14

Jiná Realita Tak můžu přihodit pár historek o humidování na společném privátu a týden nemytém nádobí, plesnivější sprše, v níž se nás střídalo 12 + různí trvalí i méně trvalí partneři/partnerky spolubydlících, nebo radši ne... ale jak říkám, jsem dost odolná teď . A celkem přizpůsobivá (teda co se týká soužití S LIDMI)