Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:01

Mutziputzi Ja si to nemyslim, jako ty uplne nizky platy jsou mizerie a nic se z toho usetrit neda, ale ve stredni tride je fakt dost casty, ze proste lidi neumej nakladat s penezma, asi jak je moc veci a moznosti, tak se tezko setri. Ja znam tolik lidi, co zijou od vyplaty k vyplate a to fakt neni mala.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:01

Karja Presne! Šetrenie dovolenky. Minulý týždeň sa ta moja kolegyňa chválila že ma 10 dní starej dovolenky... A aj tak sedí v práci s chrípkou a kašle na všetky strany a len sa každému sťažuje. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:03

Karja Nepřipadá mi nic šokujícího na tom žít od výplaty k výplatě, jsem spíš alergická na rady "finančních poradců" kterak tvořit rezervy

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:04

Mutziputzi rezervou myslim, ze kdyz dostanes padaka, tak nejdes mame hned prvni mesic brecet na polstar, ze nemas na najem. Ja mam kamaradku, co si nemohla do bytu koupit nabytek. Po 8 letech prace s nadprumernym prijmem:-))))

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:04
Reakce na Mutziputzi:

viktorka_od splavu Já teda na rovinu přiznávám, že kolegyni, co je věčně na paragrafu s dítětem bych nechtěla, ale komukoli nachcípanýmu bych za jeho absenci děkovala a snad i ráda dělala práci za něj, kdybych musela. Rýmu přežiju, ale před chřipkou mám fakt respekt.

​No, tak když musíte být doma s nemocnými dětmi na paragrafu, protože i když se vystřídáte s manželem, tak to sem tam je, když není jiné hlídání, tak pak prostě upozadíte sebe,když vám je špatně a přesto jdete do práce a nechcete snášet zase řeči o tom, že tam opět nejste... Ve školce se rozčilují maminky, když tam dáte nachlazené dítě, že s ním máte být doma, v práci chtějí abyste byli tam, je to jak mezi mlýnskými kameny...

A mít děti je prostě normální, nehodlám se už nikomu omlouvat a cítit se provinile, když jsem s ním na paragrafu (ano, měla jsem jeden čas šéfovou bezdětnou starou pannu), ale abych omezila "moji" nepřítomnost, půjdu prostě do práce i s pořádnou rýmou i když bych byla ráda doma v posteli ...

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:05

paktofonika Tak to at si uzije pristi rok tech dvacet starejch nebo narizeny vybrani az se ji to nebude hodit:-).

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:07

moninika Ja myslim, ze tu zminujeme jine pripady nez poradnou rymu u matky x deti:), to zas jako chce trochu tolerance. Navic ja rikam ryma a nachlazeni neni prenosny:-).

20970 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:09

moninika To "když není jiné hlídání" bude klíčový, pokud mám často nemocné děti a hlídání si nezajistím, nemohu čekat pochopení v práci...omlouvat se za to že má člověk děti není potřeba, to zas neadekvátně eskalujeme což

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:12

Karja  na me je teda ryma prenosna velmi a obzvlast z unudleneho ditete.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:14

Karja No tam je tuším na vybratie termín do konca roku? Neviem nikdy som starú dovolenku nemala,nešetrím s ňou   

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:17

paktofonika Asi jak kde, my mame limity pro prevod a stara se musi vycerpat do pulky roku. Myslim, ze je to I nejak v zakone, ale moc netusim jak.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:18

moninika mit deti je normalni, ale takhle by to vypadat nemelo, je to proste spatne. jsem ucastnik obou stran (deptana matka i vyuzivana kolegyne). neni to tvoje chyba, ani vedouci, ani kolegu a uz vubec chudaku decek... proste v celym tom systemu je neco spatne.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:20

Karja v zakone nejsou zadny limity a pokud vam to tvrdi je to lez. jediny co tam je, tak ze pokud nevycerpas do urcite doby, tak ti ji ma zamestnavatel naridit. nedavno jsme to taky resili:-)

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:23

viktorka_od splavu Vim, ze limity ne, to jsou takove nase vnitrni. myslela jsem to o tom docerpani, jinak muzou naridit. Takze jsme za jedno. Ale nevim, jestli je tam I vymezena doba, kdy vycerpat.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:26

Jaká je definice střední třídy? 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:30

Karja prednostne se ma cerpat stara dovolena a kdyz si ji nevyberete tusim do listopadu, muze vam ji naridit vybrat zamestnavatel.

20970 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:35

evik77 Střední třída tvoří rezervy aniž by musela myslet na to, že by měla tvořit rezervy

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:48

Mutziputzi hele ale to není knížecí rada, to že by to tak mělo bejt je nepochybný, a že to tak není, není chyba ve mě a jenom kvůli tomu to nepřestanu psát

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:51

paktofonika 

Přesně, já bych zvládla rozfrcat i 40 dní dovolené! Aspoň když nemám na hypotéku, tak si užiju skromné nízkonákladové výlety po rodné hroudě

20970 příspěvků moje polička 15. února 2018 12:51

Ounz Jasně, a člověku kterej kvůli tejdnu s chřipkou přijde o 2 litry co mu budou chybět aby zaplatil nájem to vopakuj do úmoru než pochopí, že jde i o okolí a aby to nepřechodil.