Potrefenáhusa Mne by na tom nejvic vadilo to krupičná, normální lidi rikaj samozrejme krupicova!
Stěžovací vlákno
Mutziputzi nj, kdoví, vodkaď jsou
Potrefenáhusa ja to vim, z Moravy
Mutziputzi Hele, Brno hlásí krupicová!
Mutziputzi Jeseníky taky krupicovou ;)
Pinot Noir Ve Slezsku je to rovnou krupice a šmytec.
Zajímavý, já slyšim debilní slovo a hned vim - Morava, zřejmě jsme narazily na výjimku![]()
Krupicovou kaš můžu, ale je to nad moje kuchařský síly (hrudky, sama si dělám polentu), tak jí mám asi tak jednou za 5 let od maminky. Musí být s kakaem, cukrem a máslem a ZÁSADNĚ na mělký talíř, odjídá se seškrabáváním od okraje ke středu. ![]()
Krehutka Tak já se ti hlásím do sbírky. Škraloup nevadí, klidně sním. Ale rybníčky nikdy ![]()
coralline vůbec netuším, co jsou rybníčky.
Krehutka Rybníčky rozpuštěnýho másla na povrchu kaše, který údajně zabraňují vzniku škraloupu. Za mě zlatej škraloup ![]()
Mutziputzi tak ještě znám výraz grisová kaše, ale ten byl lokalizován na SK a z čeho to vzniklo netuším.
coralline ale škraloup se na kaši nedělá, skraloup se udělá na mléku po jeho prevareni (nebo zahrati).
Já si tam máslo vůbec nedávám, už tak je to kalorická bomba jak prase.
Krehutka škraloup ![]()
Krehutka no německy je krupice griess
No a co krupičková kaše, taky ne?
Fuj jste mi připomněly máslo na bramborový kaši, ble
Krehutka Tak co se dělá na krupicový kaši, když ne škraloup? Asi zase rozdíly v terminologii ![]()
Mutziputzi Rádo se stalo
Já máslo v tekutý konzistenci nemůžu vůbec vidět. Už ve školní jídelně jsem vždycky řvala NEMASTIT. Namazaný na chlebu v pohodě.
Na krupicovy kasi se nedela nic. Krupicku muzu k snidani ci k veceri, k obedu nee. Uz jsem ji nemela 100 let teda. Ja rada i ovesnou i rejzovou. S kakaem ci skorici, mouckovym cukrem a maslem. Ze skraloupu se mi navaluje, ten jsem nastesti smela sundavat a odkladat, narozdil od spenatu. Caj s mlikem teda taky nee. Tolik muri prispevek do statistik :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.