Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dzizisketa
8794 příspěvků moje polička 19. října 2016 09:11
Reakce na continuity:

A kde se naučil francouzsky? Na učňáku?

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 19. října 2016 09:47
Reakce na continuity:

ono nejde ani tak o to výživné, vzhledem k částce teda vůbec, spíš o ten postoj no a tento tatínek je typ kolovrátek, takže dítko z toho má hlavu jak balón. pro pohled z jiné strany už tam jaksi není prostor. příběh hezký.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 19. října 2016 10:15

presne tak, stiznost funguje. bohuzel jen do doby nez se vymeni dorucovatel/ka, pak je potreba celou anabazi zopakovat:-) overeno uz trikrat v prubehu deseti let:P

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 19. října 2016 10:30
Reakce na Qara:

Díky, asi teda formulář zkusím. Tohle ale musel spáchat opravdu nějaký tydýt, tak snad se jim podaří mu to vysvětlit.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. října 2016 11:27

stěžuju si, že jsem se včera přemluvila k tomu si jít zaběhat, oblíkla jsme se a vyrazila ven, a vůbec jsem si nevšimla, že leje jako z konve... takže veškeré moje snažení a přemlouvání se bylo na nic :-) 

Online continuity
41799 příspěvků moje polička 19. října 2016 14:25
Reakce na Amun:

povedala si oveľa lepšie čo sa tu snažím splodiť ja. Fakt mám skúsenosť, že keď človek prestane riešiť mladých a stale do nich hucat  veľmi často to nakoniec vedie k vysledku.

Online continuity
41799 příspěvků moje polička 19. října 2016 14:35
Reakce na dzizisketa:

A kde se naučil francouzsky? Na učňáku?

začal tuším ešte na zakladke. To nie je dôležité, co je podstatné, že sa bavím o ľuďoch, čo. Nejakým riadením osudu skoncili na ucnaku aj keď mali výrazne naviac. Chalan, co by s napnutím síl celej rodiny s odretými ušami skončil priemyslovku a miesto toho sa nejak ocitol na ucnaku to pravdaže nedá. A mam takých pribehov z okolia viac, co si dorabái vs dodatocne.  môj muž ma  ucnak s maturitou (aj keď dnes je to sps) a živí ho to dost dobre a aj ho to bavi, co je myslím základ. Jeho spoluziak z lavice promoval minulý rok.

Offline Garfie
28031 příspěvků moje polička 19. října 2016 14:37

Já vám tak rozumím!!! Už jsem chtěla něco napsat při té první stížnosti....ale tohle je fakt peklo řešit. Hrozný je, když člověk musí reagovat jinak než by chtěl. Ach jo, držte se!!

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 19. října 2016 15:20

Sťažujem sa na počasie, už niekoľký deň je u nás hmla ako mlieko a v tej sa držia splodiny z komínov, vzduch horší jak v Ostrave, hnus toto :( Aby som začala chodiť s plynovou maskou...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 19. října 2016 17:45

Zabudla som si doma telefón, už som doma a aj tak ho neviem nájsť. Odrela som auto na školskej závore - a to dosť. A prší a je hnusne. A stále mi neprišli lístky, čo som objednala cez net do múzea - a keďže neviem nájsť telefón, tak si ani neviem skontrolovať, či prebehla platba. A som hladná a tak unavená, že sa neviem odhodlať sa postaviť a spraviť si niečo jesť.

Offline Manetta
11 příspěvků moje polička 19. října 2016 19:09
Reakce na Amun:

Jej, tak to je mi vas lito, v tehle situaci. Videla jsem presne tohle chovani na spoluzacich, tak treba vam moje rada pomuze. Pokud si syn z nejakeho duvodu vybral otce jako toho, co vi vsechno, zatimco vy jste matka, co mu z jeho pohledu jen zakazuje a vlastne se mu snazi kazit zabavu, cim vic si budete stat za svym, tim vic syn bude povazovat otce za toho, kdo mu vlastne rozumi a vam o to vic vzdorovat, at uz budete rikat uplne cokoliv. Prijde mi, ze by vam mohla pomoct metoda, ze vam to je vlastne jedno, protoze vy si svuj zivot ucnakem neznicite (ano, jsou lide, co i s ucnakem dosli daleko, ale nechci tady nikoho urazit, ale uz na zakladce se u nas ucnak pouzival jako strasidlo pro spatne studenty, protoze to bylo povazovano za skolu pro lidi, co by nedokoncili ani soukromou hotelovku a byla to proste ostuda). Myslite, ze by dokazal vstrebat debatu o tom, co by od zivota chtel a rozumne mu vysvetlit, ze pokud chce byt manazer v korporaci, tak s ucnakem to nepujde (a treba trefne poznamenat, ze se muze podivat na chudeho pribuzneho Pepu, co tre bidu s nouzi, protoze se chudak kdysi nedostal na skolu)? Proste trosicku podkopnout to, ze ucnak je vlastne bozi napad, aby o tom sam zacat pochybovat a naopak tu moznost vnimal jako "kdyz se nedostanu na stredni." Napriklad ja pracuji v managementu a i na to pozice, kam to absolutne neni potreba, je dokonce vyzadovan alespon bakalar, abyste se vubec dostala k pohovoru.

Učňák je ostuda? Pepa je chudý jak kostelní myš, protože se nedostal na školu? OMG

Tak až vám nějaký manažer v korporaci postaví barák, zavede vodu, elektřinu, opraví např. auto, boty, vyrobí nábytek, uváže hezkou kytku, ostříhá vás, atp..dejte mi vědět. 

Pardon, nechci tu rozjíždět žádný flame, jen tohle jsem mela potřebu napsat. 

Offline Garfie
28031 příspěvků moje polička 19. října 2016 19:20
Reakce na Manetta:

Já s vámi absolutně souhlasím, myslím, že kdyby se víc dbalo na "řemeslo má zlaté dno", nebyly by střední školy přecpané dětmi, které nejsou studijní typy (nezaměňovat s neinteligentními) a na učňáky by nešel "odpad" třídy, nebo jak to napsat....ale zkrátka někdo, kdo "nemá na víc". 

Ale myslím, že v této radě šlo spíš o to, jak povzbudit perspektivního dobrého studenta, kterému se zalíbila myšlenka učňáku, protože je podporovaná otcem (kterému se zjevně nechtějí platit alimenty). 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 19. října 2016 19:33
Reakce na Manetta:

Učňák je ostuda? Pepa je chudý jak kostelní myš, protože se nedostal na školu? OMG

Tak až vám nějaký manažer v korporaci postaví barák, zavede vodu, elektřinu, opraví např. auto, boty, vyrobí nábytek, uváže hezkou kytku, ostříhá vás, atp..dejte mi vědět. 

Pardon, nechci tu rozjíždět žádný flame, jen tohle jsem mela potřebu napsat. 

Dávam veľké zelené rameno a som rada, že to sem niekto napísal. Nehovoriac o tom, že nie je problém si dorobiť maturitu alebo vysokú školu aj neskôr, keď už človek dospeje sám k tomu, že vie čo chce. 

Online Lilly_Ku
4455 příspěvků moje polička 19. října 2016 19:38

Ale tak lehoucce si zaflejmovat muzeme :)

Problem s vyjadrenimi typu temeslo ma zlate dno a ucnak neni ostuda je ten, ze jsem je zatim slysela jen od lidi, kteri sami studovali a ani svoje deti na ucnak posilat nebudou (protoze ty deti jsou samozrejme taky studijni typy - jak by taky nebyly, kdyz uroven vzdelani patri ke statisticky prokazatelne reprodukovanym atributum). 

Ucnaky se samy nezlepsi tim, ze na ne bude chodit vic lidi. Aby byly atraktivnejsi, byla by potreba hlavne celkova reforma. Lidi nejsou hloupi, kdyz budou i vyucni obory perspektivnejsi, zareaguji na to.

Offline barbucha blogger
35178 příspěvků moje polička 19. října 2016 19:40
Reakce na Manetta:

Na jednu stranu máš pravdu, ale - ne každý vysokoškolák je manažerem v korporaci (= budižkničemou v obleku ). Fakt je, že takový doktor/právník/jaderný fyzik  se může v celkem krátké době stát zedníkem, truhlářem, prodavačem atd. atd., ale opačně to už tak jednoduše nejde. Jde o to mít na výběr, to by měli rodiče zdůrazňovat. 

Online Torrah
3224 příspěvků moje polička 19. října 2016 20:24

A má ten učňák už vybraný? Tak co mu umožnit, ať si to vyzkouší, ať jde chvíli makat rukama... Kamarád má stavební firmu a bral tam svého času učně na praktika. Chlapci byli docela zoufalí, když zjistili, že zedník opravdu musí ty cihly nosit v rukou, zvedat je ze země, dokonce třeba i zdvihat, míchat maltu, vozit kolečka s maltou, atd. atd. Že mu do týdne čtyři z pěti donesli lékařské potvrzení, že pracovat už vlastně nemůžou, to už se ani nedivil. Ono se o tom dobře mluví, ale kdyby si vyzkoušel, co to obnáší...

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. října 2016 20:25

stezuju si na sebe, ze posledni dobou hrozne zeru a kynu... a dneska jsem se zahlidla v zrcadle a zjistila, ze vypadam jak marta gottwaldova :I