Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 20. října 2016 18:37
Reakce na Pavlena:

Přijde mi to, jako mocenský boj mezi rozvedenými rodiči, realizovaný (bohužel) přes dítě.

Kamarádce teď ex-muž na prosbu, aby nemocného syna nechal doma ze školy, příp. mu umožnil odpočinkový režim, oznámil: "unavený je akorát z toho TVÉHO klavíru, na floorbal samozřejmě u mě 3x týdně půjde!"

Jo a další perla toho pána. Dcera stejné kamarádky byla týden po píchnutém zánětu ucha a kamarádka to vysvětlovala při předání ex-muži, který požadoval sbalit dceři plavky (uprostřed zimy).
Odpověď zněla: "neptám se tě, jak dlouho je po píchnutí ucha, ŘÍKÁM TI, abys jí sbalila plavky!"

Je to ukrutné, fuj, chudáci děcka.

ano, to je velmi přesné. akorát teda se to nijak zvlášť rozvodem nezměnilo, bylo to vlastně stejné i předtím. než boj je to spíš totální neochota/neschopnost se nějak přizpůsobit, byť i zdravotnímu stavu vlastního dítěte.

já s rozvodem váhala právě proto, že jsem věděla, že já tomu sice uteču, ale dítě v tom bohužel pak zůstane samo. 

Offline Garfie
28031 příspěvků moje polička 20. října 2016 20:08

Acho jo, to se hrozně čte. Taky mám kamarádku, co byla provdaná za regulérního psychopata....hrozný. Naštěstí (tedy naštěstí pro ni a její děti, ne pro novou partnerku) si pořídil novou rodinu a realizuje se tam. 

Já si musím postěžovat na nějakého úchyláka, co nám brousí kolem domu a láká děti. Vyšetřuje to policie, děti dostaly ve škole kázání a rodiče varovný dopis. :-/ Fakt povzbuzující, naštěstí dítě téměř nikam nechodí samo. 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 20. října 2016 23:41
Reakce na andulka01:

Máma žije v Anglii a chleba kupuje u Poláků, nemáte tam také někde polský obchod? V Brightonu si Češi otevřeli pekařství, takovéto Artisan Bread a vozí mouku z Čech. Berou od nich všechny restaurace v okolí. Třeba by se Ounz a Potrefenáhusa chytly se svými úžasnými chleby v Kanadě :-)

A stěžuju si, že bych chtěla aspoň nějaké boyfriendy, ale vůůůbec mi neslušej. Žádný. Jsem malá a tlustá a v boyfriendech jsem ještě menší a tlustší. A ten svetr jsem v HM hledala ještě ten den co ho sem Nellie dala a taky už nebyl.

Mam hned za rohem obchod, kterej ma i polskej sortiment (vegeta a spol, okurky atd). Evropsky chleba neni problem sehnat, delali dokonce jeden nemeckej, ten byl super a skoro jak ceska klasika. I bcyh si mozna i neco upekla, spis teda chleba moc nejim tak to nebudu pokouset. Je tu i nova pekarna francouzska, aaach, jejich sourdough je bozi.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 20. října 2016 23:46
Reakce na Potrefenáhusa:

a mně by se to líbilo!!!!Mít tu chlebárnu v Kanadě :-D

Myslím, že 0zero7 psala, že tam ale mají nějakou boží lokální pekárnu s nádherným interiérem, myslím i dávala někam fotky.

Pekaren mame habadej. Ale tak muzem si neco otevrit ze jo, akorat jak to budeme transportovat? To mi ovsem moc s chutema na chleba nepomuze, kurnik.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 20. října 2016 23:59
Reakce na Garfie:

Nooo, tak ja uziram obcas koupenou bagetu i v docela blizke proximite dalsich [eti obchodu kde maji chleba, se priznavam. A stezuju si na to, ze mi desne chutna chleba a vsechno podobny, asi si udelam pizzu na vecu a zitra nachos, samo ze low carb, ale tak aspon neco ze...

Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 21. října 2016 00:01

Stěžuju si, že mi před dvěma dny tahali osmičku a ještě teď mám nateklou celou tvář... sice jsem dnes vyfásla antibiotika, ale zatím nezabraly, tak tu sedím, čtu, chladím a doufám ;) a to jsem chtěla jít zítra večer do divadla, tak nevím...

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 21. října 2016 00:26
Reakce na Potrefenáhusa:

když mě Japonsko nějak vůbec nebere

Ale to severozápadní pobřeží USA a Kanady, tam bych jela z fleku hned

No dobry a tady nic jako!! Stezuju si na kvaskovou mapu, haha, ale treba je i nejaka vic internacionalni, nebo severoamericka.

Vsak se nahlaste i se zverinou a udelame vecirek!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. října 2016 01:32

stazujem sa na seba, lebo som zufalo neasertivna, kladiem dobro ostatnych pred svoje vlastne dobro a vsetky tie vycitky svedomia, ktore mam napriek svojej prehnanej servilite, uz musia byt regulerna diagnoza. uf, a je to vonku. 

a stazujem sa na blizku osobu s histrionskou poruchou osobnosti = ukazkovou hysteriou v praxi, pred ktorou by som mala zabuchnut dvere a hlavu, ale... pozri vyssie uvedene. sakra.

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 21. října 2016 08:02

Stezuju si, ze jsem pres leto nejak zapomnela oblekat si puncochace, normalne je rozervu uz pri oblekani, dneska dojdu do prace v cernych a vsimnu si, ze mi jede oko na stehne, tak si vezmu ze supliku nahradni telove, jdu se na zachod prevleknout a telove roztrhnu uplne zcela uz pri oblekani, takze tu ted sedim s holyma nohama...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. října 2016 08:18
Reakce na palahniukowa:

teraz ste presne popísali mňa. Pekne ma to štve, a moja rodina to patrične využíva, doslova skáčem ako oni pískajú. Ak náhodou v nejakej svetlej chvíľke asertivity poviem nie, pretože sa mi to fakt nehodí, mám výčitky svedomia ešte niekoľko dní. Už mňa to už diagnóza asi je. Rozmýšľam nad psychoterapiou.

Offline Lilly_Ku
4455 příspěvků moje polička 21. října 2016 08:36

Chcu si postezovat na to, ze mam ted vycitky svedomi, ze jsem byvalemu priteli vcera nekyvla na “skvelou“ nabidku nezavazneho vztahu. Ta prisla rok a pul potom, co jsem se s nim rozesla, panc me po peti letech to nase nezavazny randeni prestalo bavit. On si pak hned nabrnkl nejakou novou, co se na nej vybodla letos v lete. A od te doby se u me pravidelne hlasi se skvelymi napady jako treba spolecna dovolena nebo spolecny vecer na gauci. Pro me to je hrozne ambivalentni, protoze ho mam rada, ale proste vim, ze kdybych na to kyvla, budu zas tam, kde pred par lety, a to nechci.

Vetsinou jsem to nejak zahrala do autu, ale vcera uz jsem se trochu nastvala a bylo to na mne videt. On mi pak psal a hrozne se omlouval, ze “to tak zkazil“ a ja mam z toho ted jeste spatny svedomi, ze jsem na nej byla hnusna. Pritom mam pocit, ze na takovou nabidku je vlastne nastvani i adekvatni reakce.

Stezuju si na ty vycitky svedomi, aby bylo jasno. A taky na to, ze to este furt resim, byt bych se rada posunula dal a nekdy v budoucnu treba i zvladla mit normalni vztah s nekym, kdo o to stoji. 

Offline 999
19484 příspěvků moje polička 21. října 2016 08:38

Nevím, jestli si mám stěžovat na Mark and Spencer, že nedoručují do ČR, nebo na sebe, že jsem něco přehlédla... Nemáte s tím někdo zkušenost?

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 21. října 2016 08:46
Reakce na Lilly_Ku:

musim rict, ze dovolit sama sobe na nekoho se rozzlobit. dat mu to najevo, normalne rict "ja se na tebe zlobim, protoze..." je uzasne osvobozujici. a da se to naucit. snad ti to nebude trvat do ctyriceti jako mne:-)

Offline Lilly_Ku
4455 příspěvků moje polička 21. října 2016 09:12

jo, asis na to kapla, ze je dulezity umet dat najevo negativni pocity.

ja mam tohle hrozne zablokovany a propojeny s pocitem viny (jakoze se na nekoho zlobim a on je ted kvuli me smutnej). do ctyriceti mam este osm let, tak snad se tam nejak dohrabu :D 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. října 2016 09:21
Reakce na palahniukowa:

stazujem sa na seba, lebo som zufalo neasertivna, kladiem dobro ostatnych pred svoje vlastne dobro a vsetky tie vycitky svedomia, ktore mam napriek svojej prehnanej servilite, uz musia byt regulerna diagnoza. uf, a je to vonku. 

a stazujem sa na blizku osobu s histrionskou poruchou osobnosti = ukazkovou hysteriou v praxi, pred ktorou by som mala zabuchnut dvere a hlavu, ale... pozri vyssie uvedene. sakra.

Mno, jsem na tom podobně, tak jenom doufám, že se k tomu umění říct ne bez následných výčitek jednou prohrábnu aspoň do těch 40, jak píše Viktorka od splavu :-).

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. října 2016 09:50
Reakce na betsey:

no. takze. najvacsi gol je, ze ja som terapiu skusila a po 13 mesiacoch musim povedat, ze som tak zufalo neasertivna    , ze neviem ani vlastnej terapeutke povedat, ze je to cele zbytocne a vobec mi to nepomaha, ale nechcem jej to povedat, aby som ju nejako neranila (aj ked si uvedomujem, ze je to absolutne absurdne).

Zina: ja dufam, ze sa do styridsiatky naucim nahlas povedat cokolvek, lebo ja uz iba tak vejem vo vetre mam pocit :-) 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:35
Reakce na palahniukowa:

tak to je gól možno dopadnem podobne :-)

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:39
Reakce na palahniukowa:

Si z toho nic nedělejte, já zas takhle chodím někam, kde je to trochu nad moje finanční poměry, protože ten člověk, co to vede, je teď v takový životní situaci, že ty peníze prostě hodně potřebuje...

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:50
Reakce na palahniukowa:

By som sa s dovolením pridala do klubu neasertivity a výčitiek svedomia keď poviem niekomu nie. Ale už sa pomaly učím aj povedať niekomu, že som na neho nahnevaná, ale teda príprava mi trvá pár dní... A potom potrebujem zase pár dní aby som prekusla tie výčitky svedomia 

Mňa tak čiastočne vycvičil bývalý partner, ktorému keď sa povedalo nie, tak sa so mnou nerozprával, týždeň, dva.... a vôbec vedel vytvoriť takú atmosféru, že by jeden neveril. Nie sme spolu už 5 rokov a ja sa ešte stále zbavujem toho "strachu" povedať si svoje. Asi som mala ísť na terapiu, občas nad tým ešte stále uvažujem.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. října 2016 10:54
Reakce na betsey:

tak to je gól možno dopadnem podobne :-)

dufam, ze nie! ja sa preto sama pred sebou citim strasne hlupo... ale zasa, s odstupom casu mam arzenal vtipnych historiek ;-)