Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:26
Reakce na ionicera:

No a má zákazník nějakou šanci zjistit, jestli je tam ta plíseň co má být ušlechtilá- ikdyž, bůh ví, jak to je , anebo je sýr napadený karcinogení plísní? Mám v tom guláš.

Buď zákazník sýr zná a ví, že je to v pořádku. Nebo musí věřit, že víme, co prodáváme. 

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:32
Reakce na Amun:

Samozřejmě nemůžeme odpovídat s ani náznakem ironie. Já to zákazníkovi vyvětlila, připojila obrázky a snad ho i poučila, aby příště věděl, co kupuje.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:45
Reakce na Malvin:

To je těžké. Nedávno jsem si zrovna koupila sýr tuším, že comté a uprostřed té žluté hmoty bylo kolečko šedé plísně. Podle mne tam jednoznačně nemělo co dělat. . - když se tedy spolehnu na své chabé zkušenosti. A stejně mi ho oborníci prodali- v sýrárně, kde zas kdovíjaký obrat není.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:56
Reakce na ionicera:

tak to je třeba jít vyreklamovat a pak si vybrat jiný obchod, obecně bych nechodila na sýry (jídlo) tak, kde se to moc netočí ....

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. října 2016 14:56
Reakce na ionicera:

To je těžké. Nedávno jsem si zrovna koupila sýr tuším, že comté a uprostřed té žluté hmoty bylo kolečko šedé plísně. Podle mne tam jednoznačně nemělo co dělat. . - když se tedy spolehnu na své chabé zkušenosti. A stejně mi ho oborníci prodali- v sýrárně, kde zas kdovíjaký obrat není.

V těstě Comte plíseň skutečně nemá co dělat. Comte se vyrábí z nepasterizovaného mléka je tedy živější a zároveň i náchylnější ke svému okolí. Pokud byl sýr ukrojen nožem, kterým předtím byl uříznut jiný sýr (nejlépe plísňový), tak je na průšvih zaděláno. Je třeba si to hlídat. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:04
Reakce na nolita:

Nerada reklamuju. Ale už tam nechodím.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:07
Reakce na Malvin:

No vidíte. Já jen, že ne vždy se dá věřit prodávajícímu.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:10
Reakce na nolita:

Ty příspěvky se tak pomalu načítají, že mezitím udělám ještě spoustu práce! 

Nějak se mi stýská po starém dobrém p....., než nám ho zničili.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:14
Reakce na ionicera:

jako po pekle?

nějak nechápu souvislost se sýrem a plísní a reklamací :-) 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:16
Reakce na nolita:

Ale to jen, že jsem zahlédla známou tvář. Souvislost tam není.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:17
Reakce na ionicera:

Bohužel věřit se nedá nikomu. Ale pokud se mi něco nelíbí, tak se mohu slušně zeptat, zda je to v pořádku. Nebo si v době internetu tu informaci najít. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:19
Reakce na Malvin:

Tak to jistě. A přišla jsem na to až doma a vracet se mi nechtělo. Jinak já scény v obchodech nikdy nedělám. ono by se mi to vrátilo.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:29
Reakce na ionicera:

tak scéna v obchodě je kapitola sama o sobě, to je prostě trapné. ale jinak zastávám názor říct, s čím nejsem spokojená, jinak se to přístě stane zase, třeba někomu jinému. 

jasně, že pokud si koupím něco na jednom konci prahy a zjistím to na druhém konci prahy, tak taky to vždycky nehrotím, protože jsme líná.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. října 2016 15:32
Reakce na Amun:

Zelené.  To jednání mi tako hodně vadilo.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 21. října 2016 16:08

K tej plesni ma napadlo, že sme raz kúpili Olomoucké syrečky, ktoré (ako sme si všimli až doma po rozbalení) mali na sebe pleseň. Napísali sme slušne do firmy a oni odpovedali, že už to vyšetrujú, že sa im jedna šarža nejak skazila alebo čo a poslali nám ako ospravedlnenie plnú krabicu ich produktov. Tak nejak by to malo vyzerať 

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 21. října 2016 17:30
Reakce na ionicera:

Peklo...to máte jako ten obchod, co Vám prodal plesnivý (špatně) sýr. Do té doby se Vám tam dobře nakupovalo....ale po tomhle extempore už chodíte nakupovat jinam, kde ovšem trvá trochu dýl, než sýr ukrojí :-)

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 21. října 2016 17:43

Takovou v dobrém sebestřednou kamarádku mám taky. Je bezvaná, milá, vstřícná....ale jen k tomu, ke komu chce. Kdysi jsme se náhodně potkaly s mojí bývalou kolegyní (takový ten nudný, spořádaný typ), máme všchny stejně staré děti-a kolegyně z ní byla hrozně nadšená, jaká je úžasná, vtipná a jak bychom mohly ještě někdy vyrazit společně. Tak jsem to kamarádce navrhla a ona prý "to určitě, haha, na takové lidi já nemám čas". Úplně mě to ohromilo, takhle já bych nikdy nezareagovala, ale často si na ni vzpomenu, když se mi do něčeho nechce a je mi trapné odmítnout. 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 21. října 2016 19:24
Reakce na Garfie:

Takovou v dobrém sebestřednou kamarádku mám taky. Je bezvaná, milá, vstřícná....ale jen k tomu, ke komu chce. Kdysi jsme se náhodně potkaly s mojí bývalou kolegyní (takový ten nudný, spořádaný typ), máme všchny stejně staré děti-a kolegyně z ní byla hrozně nadšená, jaká je úžasná, vtipná a jak bychom mohly ještě někdy vyrazit společně. Tak jsem to kamarádce navrhla a ona prý "to určitě, haha, na takové lidi já nemám čas". Úplně mě to ohromilo, takhle já bych nikdy nezareagovala, ale často si na ni vzpomenu, když se mi do něčeho nechce a je mi trapné odmítnout. 

Ono to asi fakt znie trochu kruto, keď je to na rovinu povedané. Ale je s tou Vašou kamarátkou vlastne súhlasím, tiež to tak mám. Od určitého veku ma prestalo baviť márniť čas s ľuďmi, ktorých spoločnosť mi nič nedávala... a naučila som sa hovoriť nie a občas byť aj nepríjemne úprimná. Okruh povrchných známych sa úspešne eliminoval, takže mám akurát pár dobrých kamarátov a vyhovuje mi to.