Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:09

Stará Stanová Kůže Ja si to nemuzu vynachvalit, i v dobe, kdy jsem chodila na terapii a nebyla schopna prakticky niceho, mi prave pes byl nejvetsi oporou. A mam miniplemeno, takze ani neni potreba s ni hodiny a hodiny travit venku (ne, ze by to neumela a neuzivala si to, byla s nami pod stanem i na vode a stastnejsi jsem ji snad jeste nevidela). Kdyz je nejhur, je schopna si dojit na plenku (mineno podlozku).

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:11

Luna Máme hezký život, to máš pravdu, ale samozřejmě máme i starosti. Stárnou nám rodiče, moje alergie taky zážitek, ale pořád je to super :-). Takže to, že jsme spolu v pohodě, je může max štvát, ale určitě to nezpůsobuje stavy, o kterých jsem psala...

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:15

999 Tak to asi jo...Jinak ti rozumím, že je to nepříjemný. Ale dej jim chvilku, třeba to bude přechodné, pokud to nejsou negativisti od přírody, což podle všeho nejsou.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:20

999 o tom veku kolem 50 se u chlapu dost mluvi, muze to asi byt i tim. Ja jsem to nezazila, muj regulerni workoholik krizi stredniho veku preckal u PC. Ten je spis nesmrtelnej, copak ma cas na nejaky povalovani v rakvi?

Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:21

999 no alebo sa to tak posunulo vekom. U chlapov obecne sa mi zdá, že vekomtrošku viac frflu, alebo ako to povedať. Nie všeobecne , ale dosť často. Ja mám staršieho muža a vidím niekedy na nom, že sa mu nechce, radše by nesšiel nikam. Ale to je taký raz za čas.

A mám kamarátku, ktorá cca po päťdesiatke už hovorí čo všetko je už zbytočné, a pre ňu škoda kupit niečo, zmeniť napríklad nábytok načo, ved to už v tom dožijeme 

Teraz jej muž chce nové auto a sledujem to tak nezaujato z dialky, ako pomaly ,ale isto ju hádam presvedčí, že to pre nich ešte nie je škoda kupovať. 

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:22

Myslíte, že pes (nějaký menší) tu životní energii spíš dodá nebo ubere (několikrát denně venčení, procházky atd)?

Nějak nevím, jestli si mám po smrti toho předchozího pořídit nového. Na jednu stranu mi chybí to mazlení a procházky (a kynu), na druhou stranu je to neuvěřitelná volnost, jak už nejsem k psovi uvázaná...

Promiň, já se musím hrozně smát, zrovna včera u mě kamrádka přemýšlela, jestli si na prahu čtyřicítky pořídit další dítě s novým mužem, když jedno už má odrostlé a použila prakticky stejná slova...jo a neporadím (tobě ani jí), sama bych se nedokázala rozhodnout. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:26

Garfie Vzpomněla jsem si, jak jsem v prvních měsících života dítěte (svých kamarádek i pak svého vlastního) na něj koukala a říkala si "sakra, vždyť se psem je daleko větší sranda"....

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:27

Janulik03 To je strašný..ta kamarádka. Nebo teda spíš smutný.

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:29

Kokoska Můj si v tom fofru ani nestíhá všímat, kolik mu je :-).

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:29

Stará Stanová Kůže No vidíš, tak to by mohlo být řešení, ještě budeš ráda, že máš psa....

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:31

999 jeste lepsi je, ze si nevsima, kolik je mne 

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:33

Janulik03 Tak to by ji šlehlo z mého táty... 76 let, z chemoterapií chodil rovnou do práce, a když mu skončily, koupil si nové auto :-). 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:40

Stará Stanová Kůže Podle mě pes hodně dá, ale je to velkej závazek a velký omezení, i malej. Fakt záleží na těch okolnostech - jestli se o tu péči někdo podělí, jestli jsou hlídači pro případy dovolený, jestli budete s to ho nechávat na zahradě atp.
My třeba to hlídání na dovolený řešíme víc než Luna hlídání na děti (a teď to vypadá, že nám veterán zazdí plánovaný Japonsko na příští rok), ale pořád mi z toho vychází, že mít psa je velký plus.

Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 14:55

999 tak vieme po kom si. 

Stále simyslím, že kým je človek schopný pracovat, je jedno kde, či doma, alebo v práci, tak he to dobre. Povinnosti nás hodne držia v strehu a potom aj ten aktívny oddych je dobrý. 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 15:36

Stará Stanová Kůže ja by som si to teraz užívala bez psa a časom uvidíš.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 15:38
Reakce na 999:

Janulik03 Tak to by ji šlehlo z mého táty... 76 let, z chemoterapií chodil rovnou do práce, a když mu skončily, koupil si nové auto :-). 

​Před Tvým tátou smekám. Neumím si představit, jak bych zvládala chodit u chemoterapií do práce. 

Janulik03 Je to tak. Práce je potřeba, aby byl člověk co nejvíc v pohodě. Už jen ten kontakt s okolním světem a pocit, že "jsem aktivní". Příští pondělí nastupuju po roce do práce. Mám strach a zároveň se těším.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 15:40
Reakce na Lama_z_Lana:

Janulik03 Já myslim, že takhle táhlý vedro dělá fakt svoje, počkej po víkendu se to zlepší

Já si na celej srpen naplánovala home office s tím, kolik toho konečně a v klidu udělám. Nemám ani polovinu, strasně mě to teplo unavuje Aspoň se teď už dá dělat v noci.

​Přesně tak! Já si plánovala, kolik si stihnu udělat příprav do práce a mám jen zlomek toho, co jsem chtěla. Horko mě úplně semlelo.

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 15:46

Dalia Tak on nechodil na osm hodin denně... Školí, takže si to řídí sám. Každý to prostě snáší jinak.

Přeju ti šťasný návrat do práce :-).

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 15:50

Dalia potlapkavam, vsak ono uz se to brzo zlepsi!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 16:01

999 Děkuju! 

Lama_z_Lana Toužebně vyhlížím změnu počasí.