Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 10:42

Vidím skulinou von na slniečko. Musím tu byť zatvorená a táák strašne sa mi nechce. Najradšej by som išla domov, čaj, deka, knižka, platne. To bude dlhý deň a ešte dlhší, ak budem okolkovať a tráviť čas na nete. 

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 10:54
Reakce na Janulik03:

Vidím skulinou von na slniečko. Musím tu byť zatvorená a táák strašne sa mi nechce. Najradšej by som išla domov, čaj, deka, knižka, platne. To bude dlhý deň a ešte dlhší, ak budem okolkovať a tráviť čas na nete. 

Buďte ráda, že jen skulinkou. Já sedím u okna, venku azzuro, sluníčko, výhled na podzimní zahradu. ale vylezu z kanceláře, až bude sluníčko zapadat

včera jsem jela domů zadem, teda jakože přes vesnice a fakt jsem si užívala těch barev podzimu. dokonce jsem na chvilku zastavila a kochala se výhledem.

ven se dostanu jen o víkendu....

Offline letfenixa
10765 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 11:17
Reakce na martek01:

36 nemôže byť vysoký vek, lebo ja ich mám teraz a porodila som prvé dieťa! 

Ale spánok, ten mi chýba velmi

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 11:22
Reakce na martek01:

jj, kdybych mohla byt pres den venku a az se setmi zalezt do tepla, bylo by tohle rocni obdobi pekny. jenze pro me zacal dloouhy cas kdy denni svetlo vidim jen za oknem 5 dni v tydnu. deprimujici:-(

Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 11:52
Reakce na martek01:

Tak vyliezla som von a medzitým slnko je fuč a strašne studený vietor fúka. Idem teda dolu a už mi je lepšie. 

Doma sa budem cez dvor brodiť napadaným lístím, nemá ho kto pohrabať. 

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 14:03
Reakce na palahniukowa:

tak ja ako introvert starnem s radostou: kym v puberte som sa musela kolektivne bavit (napr. maturitak a pod.) a aspon nejaka ta prilezitostna socializacia bola ocakavana a ziaduca, strasne sa mi po dvadsiatke ulavilo, ze byt doma v piatok vecer (a ktorykolvek iny vecer a den) uz nie je taka hanba a tak strasne divne, ako pred rokom, dva; rovnako je to s vyzorom - plet, vlasy, oblecenie - ano, aj ja si viem zanadavat, ze "nemam co obliect, mam priserne vlasy, paradoxne pubertalnu plet a paneboze, zasa som pribrala" (a i.), ale s rokmi viem, co mi slusi, ako sa o seba starat, co na mne funguje/nefunguje. obrovskou vyhodou je nezavislost (vo viacerych smeroch), ktoru mi moje starnutie prinasa. a tak nejak zo mna postupne opadava tlak naplnat (absolutne vsetky) ocakavania vsetkych dookola, uz si ja urcujem priority. zatial to vidim pozitivne, uvidime, co zivot a roky prinesu, som aktualne pred triadsiatkou a konecne si nemyslim, ze keby som bola (napr.) stihlejsia, bola by som stastnejsia - bola by som iba stihlejsia. tak nejak sa paradoxne aj napriek vsetkym okolnostiam zacinam vzivat sama so sebou a mat sa rada, lebo s pribudajucimi rokmi sa lepsie poznam a viac si rozumiem, co sa odraza aj v inych oblastiach (a stazujem sa na to, ze pre niekoho to moze byt (aj je) problemom - aby som teda ostala v spravnom vlakne).

Za toto by som vám dala 1000 zelených!

Offline brrr
12155 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 19:20

jj, kdybych mohla byt pres den venku a az se setmi zalezt do tepla, bylo by tohle rocni obdobi pekny. jenze pro me zacal dloouhy cas kdy denni svetlo vidim jen za oknem 5 dni v tydnu. deprimujici:-(

Tak můžu vás uklidnit že byste se po pár hodinách klidila rychle dovnitř. Je tam docela kosa, i když sluníčko svítí. U nás se to dneska střídalo, dokonce i občas zasněžilo (a hned roztálo). Byla jsem venku jen pár hodin, ale prsty mi v lyžařských fuseklích a pohorkách už začínaly omrzat. A to je teprve listopad a čeká nás to až do března.

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 19:35

Stěžuju si na O2 a mám hroznou chuť změnit operátora, protože mě dnes nebetyčně vytočili. Přišla jsem se do prodejny zeptat, proč už tři týdny vázne požadavek na změnu tarifu k předplacené kartě a kdy mi to tedy změní. Nejdřím jsem si musela projít kolečkem otázek, proč používám předplacenou kartu, proč nechci ty supervýhodné paušály a že se mi předplacená karta nemůže vyplatit. Když jsem dostatečně dlouho odolávala palbě otázek, slečna za pultem mi sdělila, že jediný předplacený tarif, který se momentálně nabízí, je jakási dementní předplaDENka, kdy za první telefon denně zaplatíte dvacku a pak už máte zbytek dne volání zadarmo. Pověděla jsem jí, že předpladenku nechci, chci tarif, který se počítá normálně po minutách a pokud ho nemají v nabídce, že nechci ani předpladenku ani paušál a zůstanu si u svého supernevýhodného tarifu.

Sednu do metra a po pár zastávkách mi přijde sms, že mi aktivovali tarif PředplaDENka

Naštvaně jsem vystoupila u prvního OC, vystála frondu v další pobočce O2 a šla požádat o zrušení předpladenky s tím, že chci svůj původní tarif a je mi úplně jedno, jak drahá je minuta volání a že se mi to nemůže vyplatit. Po kolečku otázek, proč nemám a nechci paušál mi slečna zavolala na reklamace a požádala je, aby mi vrátili můj původní tarif a deaktivovali předpladenku. Můj původní tarif už nejde aktivovat! Aktivovali mi nějaký úplně dementní tarif, o který jsem vůbec nestála (ale aspoň zrušili tu kreténskou předpladenku) a navrch mě slečna ještě počastovala palbou otázek, při které jsem si připadala jak totální socka.

Jakého máte poskytovalele TV? - My nemáme TV. - Vy nemáte televizi?? - Ne - Vy se jako nedíváte doma na televizi?? - Ne.

A co internet? - Nevím, to zařizuje muž. Asi máme UPC a nechceme to měnit.

A co mobilní internet? - Děkuji, to nevyužiju. - Vy nepoužíváte internet v mobilu? - Ne, mám starý telefon. - A co kdybych vám nabídla supervýhodný levný tablet s internetem za pětsetpade měsíčně? - Děkuji, to nevyužiju, máme internet doma, to mi stačí. - Ale to stojí jen pětsetpadesát měsíčně! - Nepotřebuju tablet, děkuju. - Čtete knihy? - Ano, papírové - Jo, takže máte ráda ty špinavé stránky, ohnuté rohy... - Jo, přesně to mám ráda. - A to si nekupujete ani oblečení? (??? Jak to souvisí s tabletem?!) - Poslyšte, já vám děkuju za nabídku, kdybych si to rozmyslela, tak přijdu. - Ale těch tabletů je málo, nedostane se na každého zákazníka, nabízíme je jen novým a těm lepším stávajícím! (Haha, já jsem určitě prototyp lepšího zákazníka, takového, co provolá a proesemeskuje sotva pětikilo za čtvrt roku) - Děkuju, momentálně tablet nechci. - A můžu si na vás vzít alespoň kontakt, abychom vám zavolali, jestli jste se rozmyslela? - Ne, děkuji! Kdybych si to rozmyslela, tak se zastavím osobně!!

Jako tohle je nějaká firemní strategie, jak odradit co nejvíc zákazníků? Nebo doufají, že ty méně odolné udolají a upíší se jim aspoň na dva roky? Už patnáct let si spokojeně žiju s předplacenou kartou, nehodlám na tom nic měnit a už mě fakt obtěžuje, když mě co dva měsíce nějaký jejich zaměstnanec v pobočce nebo po telefonu začne přesvědčovat, že on ví líp, kolik já provolám a jestli se mi to vyplatí nebo ne. Grrrr

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 19:45
Reakce na žluťásek:

To je děs. Ale jinde to nebude lepší. A i kdybys měla paušál, stejně ti bude každou chvíli někdo volat s nabídkou nějakého mnohem výhodnějšího a úplně úžasného tabletu zadarmo, teda vlastně skoro úplně, teda bratru za hubičku...

Ale na ohnuté rohy a špinavé stránky se mě teda ještě nikdo neptal. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 19:47
Reakce na žluťásek:

Jestli nechcete zažít totéž v bledě modré, nechoďte k T-Mobilu. Neskutečně nepružná a nemohoucí organizace. 

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:01
Reakce na Kokoska:

+ Sweet Potato

Mě všechny tyhle úkony spojené s mobilními telefony tak hrozně moc otravují, že si beztak nechám, to co teď mám a budu se na ně jen hrozně zlobit. Vadí mi, že mi lžou do očí, že jiný tarif než ta dementní předpladenka se nenabízí, přitom když se podíváte na jejich stránky, tak tam vidíte ještě minimálně tři další (ale musíte hodně hledat, samozřejmě, protože je to až dole na stránce v rozbalovací roletce Ostatní tarify). Jenže jsem na to neměla celé dopoledne a nechtěla se s nimi dohadovat, chtěla jsem vrátit svůj původní tarif a pak se na to doma v klidu podívat znovu. Ne, to nejde! Sakra, vytočili mě pořádně.

Tuhle stejnou habaďůru zahráli na nějaké seniora přede mnou, byl odolný a nový telefon si vnutit nenechal, ale ten debilní tarif mu stejně aktivovali. Snad bude mít dostatečně asertivní děti nebo vnoučata, kteří mu vyhádají nějaký lepší. Neumím si představit, kdo by si tu předplaDENku nechal aktivovat dobrovolně, něco tak pitomého museli vymýšlet extra dlouho. (A ještě jak to mají popsané na stránkách - Za dny, kdy nevoláte ani neposíláte sms nezaplatíte ani korunu! - No to u žádného tarifu předplacené karty!! V tom je přeci výhoda té karty, proboha!!!)

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:08

tak já taky až do loňska žila s předplacenou kartou a všechny výhodné nabídky končily po třetí větě:

operátor - nadšeně a optimisticky: "dobrý den, mám pro vás výbornou nabídku. kolik měsíčně provoláte?"

moora: "asi sto korun"

tichá pauza.

operátor: "aha, tak, pro vás tu asi nic nemám."

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:14
Reakce na žluťásek:

My jsme od nich už převedli část firmy jinam, zbytek má ještě smlouvy na nějakou dobu, pak to asi půjde taky pryč, Oni ani nedokážou komunikovat přímo, že byste měla jednoho určeného poradce, pořád se musí přes ty operátory a každý vám řekne něco jiného. A ještě nabídli tarif, který ani nebyl na stránkách, a když to manžel mailem vyřídil a šel to na pobočku dokončit, tak mu tvrdili, že nic takového neexistuje. Tak jim ukázal maily a pak to z nich teda vydoloval.

Já na to taky nemám nervy a jakmile mi nějaký punťa zavolá, hned ho upozorňuju, že nemůžu nic měnit ani rozhodovat, že jsem součástí společné firemní smlouvy a nemám žádné pravomoce. Loučí se dost otrávěně a "Hezký den" mi přejou tónem "chcípni, babo".

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:18
Reakce na moora:

Jednou mi takový nějaký týpek volal s tím, že má pro mě výhodný tarif a že můžu ušetřit až tisku ročně! A já: Cože, tisku? Co to je? - No tisku, jako tisícovku! - Tak jsem se začala smát, že tisícovku ročně asi ani neprovolám, tak jestli mi chtěj něco dát něco navíc.

On se děsně podivoval a pak se začal vyptátvat, jak jako komunikuju s lidma, když netelefonuju. To mají vážně lidi telefony furt u ucha? Já volám někam jen když něco potřebuju. Nechci tarif s volnýma minutama za x-set měsíčně, nechci si s nikým po telefonu povídat déle, než je to nutné :-D

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:28
Reakce na Kokoska:

Ta první slečna na pobočce mi taky okamžitě začala nabízet tarif, který má jen pro mě a není v běžné nabídce a bude stát jen 250 měsíčně a volání a sms do 02 budou zdarma nebo co. Jako jo, je to výhodný, dvěstěpade za měsíc je v pohodě pro někoho, kdo dost telefonuje, ale já prostě nechci paušál a smlouvu, vyhovuje mi ta nevázanost. Beztak volám kromě rodiny leda tak když se objednávám furt k nějakým doktorům a tam jsou mi jejich výhody volání do 02 a o víkendech zdarma totálně nanic.

Asi všem nabízečům začnu říkat, že je mi teprve čtrnáct a telefon mi platí rodiče

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:33
Reakce na žluťásek:

Mám to podobne, predplatená karta mi vyhovuje, utratím hrozne málo. Ja mám už asi 8 rokov Vodafone a som spokojná, nikdy ma neotravovali so žiadnymi "výhodnými" ponukami paušálov... A asi je to aj o tom, na akého zamestnanca práve narazíte, na pobočke som bola len raz a mala som šťastie na vcelku príjemného a profesionálne vystupujúceho mladého chalana, ktorý sa mi našťastie nesnažil nič vnútiť a vyriešil len to, čo som po ňom chcela.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:36
Reakce na žluťásek:

Já bych tu vnucovací práci dělat nechtěla ani za prase. Oni musí nabízet a přemlouvat, ale když bych viděla nějakého bezradného seniora, tak bych mu asi neměla to srdce nutit něco, co nepotřebuje.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:42
Reakce na žluťásek:

To mají vážně lidi telefony furt u ucha?

No niektorí asi vážne áno... fakt neznášam napríklad keď si ku mne niekto prisadne v autobuse či vlaku, za 5 sekúnd mu zazvoní mobil a celý zbytok cesty prekváka. Najlepšie je, keď celý ten rozhovor, počas ktorého ja zúfalo zatínam zuby a čítam každú vetu v knihe 5-krát dokola, ukončia hláškou "tak sa uvidíme za chvíľu doma".  

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:53
Reakce na žluťásek:

uaa no já nelpím na čísle, já bych tu simku chytla a letěla by do koše:-) v každé trafice koupíte jinou a nikdo vám nic nutit nebude. mám služební (to každýmu takovýmu telefonistovi řeknu "promiňte musím vás přerušit, tohle je firemní číslo, nashledanou") a pak máme jen a výhradně ty dobíjecí. tarif je zlo:-(

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 20:56
Reakce na žluťásek:

+Moora

Dámy, jak já vám závidím! Mně ani tak nevadí, kolik provolám, ale to, že furt někdo volá MNĚ! A téměř vždycky to jsou nějaké jobovky. Jo, je super se na dovolené odstříhnout, ale pak to tu na mně stejně čeká, neuniknu tomu. Jak já se po návratu bála otevřít mail, to si neumíte představit!

Ale dnes mám šílenou radost - včera mne jedna osoba uháněla o něco, o čem bych byla přísahala, že už to je. Opravdu ve mně vyvolala úplnou paranoiu, že jsem zas na něco zapomněla, co jsem si myslela, že jsem udělala, nebylo by to poprvé... A já to našla, vykouřilo se to jí, dnes se mi omlouvala, to blaho, že jsem pro jednou něco nezapomněla já, bylo přímo orgasmické!