Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 21:18
Reakce na Sweet Potato:

uff, soucítím. já to tak nemám ráda... nepracovní telefony skoro nikdy nezvedám. volám zpátky, až jsem na to psychicky připravená:-) užívám si, že to přece nemusím zvednout

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 21:24

No, já mám pracovních naprostou většinu. Úplně nejvíc nesnáším čísla, která neznám. Netroufám si je nebrat, většinou, ale zpátky nevolám. Buď zavolají znova, nebo se to nějak vyřeší. Přátele vidím na displeji moc ráda, radši se domluvím, než vyměňuju maily nebo esemesky.

Ale abych nevypadala jako úplná telefonní oběť - po zvonícím telefonu šipku neskáču, netahám ho vždy a všude a absolutně dodržuju noční klid. Do ložnice nesmí. Pokud by se něco dělo v té době, do rána to určitě vydrží nebo ať volají hasiče.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 21:44

Nedávno jsem se včekárně na očním prostřednictvím jedné telefonující paní dověděla, že pít kohoutkovou vodu je sbevražda, protože je jedovatá. Je v ní totiž chlor a to je, jak známo, bojový plyn. 

Divím se, že ta paní neodmítá vodu jako takovou, když je v ní vodík. Vodík smíšený se vzduchem dokonce vybuchuje!

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 22:20

Já mám na té stávající simce ještě dost velký neprovolaný kredit a taky ta spousta čísel, co bych musela někde zálohovat a pak dávat vědět všude kolem, že mám jiné číslo. No to ani za nic, to je ještě mnohem větší otrava než pouhá změna tarifu nebo operátora :-))

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 22:21
Reakce na Kokoska:

Vodík smíšený se vzduchem dokonce vybuchuje!

Takže bubliková voda je vlastně zbraň! Teď už je jasné, proč vás nepustí s Mattonkou do letadla

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 22:34
Reakce na žluťásek:

Já jsem teda na chemii byla vždycky blbá, ale bublinky v Mattonce jsou snad kysličník uhličitý? Ale můžem to zkusit podpálit, třeba objevíme nejlevnější vodíkovou pumu ever 

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 22:36
Reakce na Kokoska:

To byl jen takovej blbej vtípek. Já jsem s chemií skončila na základce a pak už se vzdělávala jen v literatuře, historii a dějinách umění :-)

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 22:41
Reakce na žluťásek:

Já jsem se lekla, že jsem napsala nějakou hóch kravinu. Pamatuju se, jak při pokusech v laborkách se jímal kyslík pod vodou, pak se k vytažené zkumavce dala žhavá špejle a ono to bouchlo.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 23:49
Reakce na žluťásek:

"Jako tohle je nějaká firemní strategie, jak odradit co nejvíc zákazníků?"

No v případě předplacených karet to bohužel takhle funguje u všech operátorů stejně. Důvod je jednoduchý. Za každého zákazníka, kterého takhle ukecají a vnutí mu cokoliv vázaného na smlouvu, se jim navyšuje pohyblivá složka mzdy.

Ovšem z mého osobního pohledu má O2 tuhle strategii asi nejagresivnější. Chci říct, že úplně stejně se chovají i u paušálů. Mám jeden tarif u O2 a neustále mě na něm otravují neznámá čísla se supervýhodnými nabídkami všeho možného plus se mi neustále snaží vnutit jakože výhodnější paušál, za který bych platila pochopitelně víc. Já už to ani nezvedám a rovnou mačkám hovor odmítnout. U T-Mobile nic. Ale možná mám jen štěstí.

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 09:53

Tchyně k nám dala na hlídání kytky, potkana a psa. Potkan dnes v noci zdechl. Starší syn zvrací, mimino bojkotuje kojení. Pokud zdechne i ten pes (hodně starý), tak mě asi vážně klepne. Kde je ten smajlík, co si trhá vlasy???

48923 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 09:57
Reakce na tv:

vam uz schazi jen ten trpaslik, ktery by vyrostl;-))

potlapkavam, nebojte, aspon si to vyberete takhle naraz a pak bude dlouho pohoda:-)

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 10:21

Díky, snad už nic hrozného nepřijde. Ale je to teda pakárna, už aby ty děcka byly velké, jako fakt.

Offline rozarka
4198 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 11:38
Reakce na tv:

Ber to pozitivně,příští hlídání už bude bez potkana.

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 11:49

S těma operátorama je to boj, já teda musím klepat, že mě dlouho nikdo neotravoval, zato když mi volala bába ze spořitelny v osm ráno v den, kdy jsem měla naplánované spát do jedenácti, vytočená jsem byla dost...

Přemýšlela jsem, jestli to ještě vůbec řešit, protože už mě to stálo dost nervů bez výsledku, ale tady se možná najde někdo, kdo poradí a když ne to, tak aspoň potlapká...

V září jsem letěla do Tel Avivu, letenku kupovala v červenci přes stránky Czech Airlines v mylném domnění, že to zaručuje nějakou úroveň služeb. Při koupit letenky jsem se samozřejmě rozhodovala podle váhového limitu (proto jsem nechtěla lowcost), při rozkliknutí dané letenky to bylo 23 kg na odbavené zavazadlo, paráda. Po příchodu na letiště u odbavení bliká limit 15 kg, takže jsem šla litra doplatit a při té příležitosti se dohádala s maníkem na přepážce - ten se mi zaklínal kouzelnou formulí uvedenou na letence, cituji: "Pokud vaše cesta zahrnuje lety provozované jiným dopravcem, seznamte se prosím s jeho přepravními podmínkami." Abych to přiblížila: v jednom letadle byli narvaní lidi s letenkama od Czech Airlines, El Alu, Smartwings a Travel Service!!!!

Takže jsem jim to reklamovala, že mě na tuto skutečnost neupozornili zavčas - prostě při koupi letenky chci jasně vidět limity a né dohledávat na smartwings, jakoé podmínky mají oni. Stížnost mi neuznali, nicméně když jdu na jejich eshop, tak u letů se SW už mají jasně uvedeno ten limit 15 kg, z čehož usuzuju, že asi nejsem jediná, kdo si stěžoval... Bohužel printscreen a tedy důkaz nemám. Tak nevím, mám to zkoušet řešit třeba ještě přes ČOIku nebo podobně, nebo to prostě brát jako hořkou zkušenost a hanit CzA, kde se dá?

Online Garfie
28022 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 12:22

Tady ty historky mi připomínají moji anabázi s Bohemia Energy. Beru od nich plyn i elektřinu ve více nemovitostehch. Leta jsem s nimi byla spokojená, vstřícné jednání, na všem jsme se domluvili, pohoda. Pak je koupil nový majitel a změnili název. Po vyúčtování v jednom bytě, kde mám nájemníky mi zvýšili zálohy (asi o 300 víc, než odpovídalo spotřebě-což mimochodem odporuje smlouvě), tak jsem je požádala, jestli by to nemohli upravit, protože mám s nájemníky jinou domluvu, ok, není problém-ale s měsíčním zpožděním, takže za jeden měsíc jsem měla zaplatit o ty tři stovky víc. 

Po prvním měsíci mě upozornili, já to neopravila a vzápětí mi přišel totálně výhružný dopis, že jim dlužím 300 a jestli to okamžitě neuhradím, odpojí mě od elektřiny. Ok, moje chyba, ale už se mi jednou stalo něco podobného a vždycky mi přišel mejl, zavolala paní, upozornila, řekla, že část platby převede....a takhle na pohodu. Takže jsem se hrozně naštvala, protože platím vždycky vzorně, mám u nich víc nemovitostí a nikdy nebyl žádný problém. A uzavřela smlouvu s novým dodavatelem. 

Bohemia Energy mi napřed poslala varovný dopis, že někdo zřejmě za mými zády uzavřel smlouvu s jiným dodavatelem a ať ji okamžitě vypovím, nebo se vystavuju pokutě z jejich strany (nehrozí, pochopitelně jsem si prostudovala smlouvu). Tón lehce agresivní.  Nijak jsem nereagovala, takže mi napsali znovu, že pokud mě nalákal jiný dodavatel, abych ještě zvážila jejich nabídku-tón smířlivý....a včera do třetice, mi přišla nabídka na cenové zvýhodnění jako váženému zákazníkovi a sleva 1000 korun, kterou mi započtou při nejbližší platbě....tón velmi vemlouvavý :-D Stále nereaguji a bavím se. 

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 12:32
Reakce na rozarka:

Ber to pozitivně,příští hlídání už bude bez potkana.

Nene, tchyně je trochu bláznivá a beztak si pořídí další várku. Takhle už měla tlupu čtyř, ti už samozřejmě nejsou, pak byla další čtverka, ze které zbyl jen tento poslední. Pokaždé, když jí je hlídám, s nima něco je. Buď musím kapat do oka (což teda bylo peklo) nebo dávat léky, strašný. Mně normálně potkani nevadí, taky jsem je měla, ale tihle všichni byli bez srsti, ble. Ale budu doufat, že už si žádné nepořídí.

48923 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 14:23
Reakce na Amun:

jo to chápu. mám z toho telefonování takový pocit, že si dělá někdo nárok na můj čas v době, kdy ho prostě mám rezervovaný pro něco/někoho jiného. v pracovní době beru pracovní telefony a nemám s tím problém, soukromé obvykle ne. protože kamarádky které nepracují a v deset dopoledne by si chtěly hodinu povídat, tak to fakt ne. když pošlou sms/mail tak buď odpovím nebo ne, podle toho jestli mám čas. samozřejmě urgentní hovory vyřídím hned ale to člověk tak nějak pozná. no a ty "povídací" obvykle zavolám zpět cestou z práce, to mám půl hodiny na pokec:-)

mimo pracovní dobu zase nezvedám neznámá čísla.

48923 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 14:24
Reakce na tv:

Díky, snad už nic hrozného nepřijde. Ale je to teda pakárna, už aby ty děcka byly velké, jako fakt.

no nevim. velké děti=velké starosti:P

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 15:20

no nevim. velké děti=velké starosti:P

Já si tady od rána koušu nehty, abych tuhle ověřenou, leč nepříjemnou pravdu nenapsala...