Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:15
Reakce na Sweet Potato:

ja uz jsem se tim i svezla! jako rarita fakt zabavne, uz to vidim v tech pruvodcich: a cestou z letiske se muzete svezt nejdelsim autobusem v Evrope.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:16
Reakce na Lilly_Ku:

Ale já myslím, že si v podstatě rozumíme,  jen to Vaše vyjádření:

ja treba trpim urcitou formou alergicke reakce na mestsky vzduch. na vesnici se odstehovat nehodlam a budu podporovat vsechny formy omezeni osobni dopravy ve meste, ktere mi budou pripadat rozumne, protoze to je v mem zajmu.

vyznělo dost kategoricky. Ostatní mají zase zájem jiný,nic jiného v to není. A teď najít ten kompromis!

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:20
Reakce na Unnamed:

No vzdyt jo. Prave v tomto pripade souhlasim, jenom nesouhlasim s formulaci, ze budu primarne bojovaz za veci, ze kterych mam ja uzitek. 

mela bych bojovat za veci, z kterych ma uzitek nekdo jiny?

ja tedy nejsem zadny obcansky aktivista, ale pokud uz projevim svuj nazor anebo se snazim neco podporit, tak jsou to veci, u kterych bud mam pocit, ze to ma smysl (treba nektera charita anebo skolstvi) a pak logicky veci, ze kterych mam uzitek. uplne se mi nechce lobovat za lepsi dopravu kladenaku do hlavniho mesta, to at resi stredocesky kraj. ja se chci, kdyz uz angazovat za lepsi prostredi v tom meste (aniz bych rozporovala potrebu stedocechu se do hlavniho mesta dopravit). 

ve vetsine pripadu existuji win-win reseni, ale to nejde v situaci, kdyz protistrany spolu nemluvi a je tam spousta financnich zajmu, ktere prevazi ne uplne v souladu s pravidly prevazi nad zajmem verejnym.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:23
Reakce na Unnamed:

já si to právě úplně neumím konkrétně představit. Protože mi přijde, že každej bojuje primárně za věci, ze kterých má užitek. I z toho obecného blaha přece člověk něco má.

A myslím, že altruistů, kteří by šli proti svému přesvědčení nebo se brali za něco, co jim nepřinese nic pozitivního, je na světě fakt minimum.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:25
Reakce na Lilly_Ku:

vidim velky rozdil mezi timto:

- budu prosazovat budovani cyklostezek, aby mohli lide vice jezdit na kole

- budu prosazovat zakaz aut, aby lide museli jezdit na kole

Toto a nic jineho je tim rozdilem pravicove vs levicove uvazovani.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:25
Reakce na Unnamed:

No vzdyt jo. Prave v tomto pripade souhlasim, jenom nesouhlasim s formulaci, ze budu primarne bojovaz za veci, ze kterych mam ja uzitek. 

Mě by zas teda nenapadlo, že to někdo nedělá, je naprosto přirozené bojovat primárně za své zájmy

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:31

a co takto: budu prosazovat takove reseni, ktere povede k omezeni aut a preferenci jinych druhu prepravy?

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:38
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa a Mutziputzi 

No samozrejme hledim na svuj prospech, ale urcite vsechno hned neposuzuju jen takhle jednoduse. Kdyz zitra prijde nekdo s navrhem na celoplosne zvyseni dnu dovolene pro vsechny, tak ten navrh nebudu podporovat, i kdyz z neho muzu mit prospech, ze.

Stejne jako Berta reauguji na tu formulaci, nejde mi nejak o ten uvadeny priklad. 

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:38
Reakce na continuity:

dívej, když větší část sousedů bude chtít přeměnit naši ulici v cyklostezku, stane se - a já se buď odstěhuju, nebo přesednu na kolo. ale ne proto, že mi zakázali jezdit autem, ale že víc lidí chtělo jezdit na kole, takže už pro moje auto nevyzbyl prostor.  takže preference jo, a pak z nich můžou vzniknout i ta omezení, ale jako druhotná věc. primárně začít omezováním je dle mého názoru špatnost.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:41
Reakce na continuity:

a co takto: budu prosazovat takove reseni, ktere povede k omezeni aut a preferenci jinych druhu prepravy?

Tady už hodně slovíčkaříme :-)

je otázka, co je primární a co je sekundární - tím že lidé mají možnost alternativy, tak dobrovolně omezí auta ( to je pravice) nebo jim omezíme "příkazem/zákazem/nařízením" auta a  tím budou muset využít jinou dopravu ( to je levice)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:42

Byla jste rychlejší :-) 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:44
Reakce na Unnamed:

tak mně přijde, že v tomhle konkrétním případě už je to fakt trochu chytání za slovo. Já jsem to třeba pochopila, jak to Lilly_Ku myslela a že to nebylo kategorická vyhlášení "JÁ mám alergii a zakázala bych proto plošně všem bez rozdílu jezdit autem a tečka. Nebo jestli je nutný teda všchno rozpitvávat až do absurdna jak kdo co myslel?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:46
Reakce na Potrefenáhusa:

samozrejme, raz za čas treba, taká spomienka na Giulettu :-)

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:51
Reakce na Potrefenáhusa:

ja si zas myslim, ze schopnost vyjadrit svuj nazor presne je pomerne dulezita zejmena u lidi, kteri nejakym zpusobem chteji ovlivnovat zivot jinych, nebo ne? sak se nehadame, diskutujeme;-P

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:52

vidim velky rozdil mezi timto:

- budu prosazovat budovani cyklostezek, aby mohli lide vice jezdit na kole

- budu prosazovat zakaz aut, aby lide museli jezdit na kole

Toto a nic jineho je tim rozdilem pravicove vs levicove uvazovani.

Když ty vážně nevíš, co je pravicové a levicové smýšlení. Ty totiž levicovost používáš jako nadávku, tudíž ji uplatňuješ na cokoli, co se ti nelíbí, ač to nemá s rozdělením politického spektra nic společného. Ale to je typické pro českou diskusi obecně, takže se na tebe proto ani nejde zlobit.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:55
Reakce na Potrefenáhusa:

Rozpitvavat nic nemusime. Ja jen vysvetluju, proc me ta formulace zarazila a opravdu nevyznela dobre.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:56
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak je to jen diskuze :-) . Líbí se mi, že se tady vede trošku lépe než bývalo zvykem na MP.  

Na druhou stranu já jsem tak naštvaná na stát , že stále víc a víc vysouvá drápky nesmyslnými příkazy a zákazy, že mám pocit, že za chvilku to bude jako za komančů. Prostě si chci o svém životě rozhodovat sama i se všemi riziky. Bohužel nechat to na státě je pro mnoho lidí pohodlnější. Asi proto  jsem se tady víc zapojila do diskuze. 

To není nic proti Lilly_Ku , i jsem psala, že taky chápu podstatu její myšlenky.  Ale pokud někdo napíše takové kategorické prohlášení, pak se dá očekávat bouřlivá diskuze. Kdyby napsala, že se jí  kvůli alergii špatně dýchá ve městě, ale nechce se stěhovat a proto  je zastánce veškeré alternativní dopravy,aby mohli lidé využívat  méně auta... pak je to naprosto v pořádku a nedá se s ní v podstatě nesouhlasit.   Vyznění myšlenky je  diametrálně odlišné

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:58
Reakce na betsey:

No tak tuhle poznamku teda nechapu. Jiste jste si vsimla, ze tu diskutujeme, coz nema nic spolecneho se zpusobem komunikace zminene. 

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:58
Reakce na dzizisketa:

no dobra, ja si zacla:-) tudiz jsme si kvit a nadale by to mohlo jit i k veci 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:58
Reakce na betsey:

no tak na tu jsem si teda taky vzpomněla a na její vtipnou radu, které bych se smála, kdyby to nebylo spíš k pláči, že když si někdo stěžuje, že mu pod okny parkujou celé střední Čechy, tak si má pod panelákem vykopat vlastní garáže, ehm...