Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:02

ja v ramci diskuse uznavam, ze jsem sve puvodni vyjadreni formulovala provokativneji, nez bylo nezbytne nutne :)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:04
Reakce na dzizisketa:

Když ty vážně nevíš, co je pravicové a levicové smýšlení. Ty totiž levicovost používáš jako nadávku, tudíž ji uplatňuješ na cokoli, co se ti nelíbí, ač to nemá s rozdělením politického spektra nic společného. Ale to je typické pro českou diskusi obecně, takže se na tebe proto ani nejde zlobit.

Nesouhlasím. Pro mě je také největší rozdíl mezi levicí a pravicí v tom , jak zasahuje do života a omezuje možnosti rozhodování  . A levicovost  jako nadávku rozhodně nepoužívám. 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja bych tohle jmeno moc nevytahovala. Myslim, ze se uz dvakrat prihnala (ruzne nicky), jak o ni padla zminka...

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:07
Reakce na Berta:

Proč by mělo být státní omezování a priori špatné? To je takové dehonestace občanské společnosti - už jsem to psala jinde. že kdokoli u nás vytrvale a veřejně zastává nějaký názor a zkouší ho prosadit, je titulován levičákem a aktivistou a jinými původně neutrálními výrazy, které se ale u nás berou jako nadávky, a tudíž pak nelze vést nějakou debatu, která by přinesla výsledek. Pokud by ale vláda či jiná zastupitelstva takový občanský tlak zohlednila, např. zákaz vjezdu aut do centra měst, bylo by to špatně? Jak má tedy fungovat zastupitelská demokracie?

(Uvažuju samozřejmě v rámci práva a ústavnosti.)

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:08
Reakce na Potrefenáhusa:

ke garazim mam takovy poznatek z jineho mesta a jineho statu. platim tam dan z nemovitosti za garaz a garazove stani. je to nebytovy prostor a to garazove stani je jeste rozpocteno i s prijezdovou cestou i k tem garazim. dan je vyssi nez za cely byt (asi 2x vyssi nez bych taky platila ten poplatek za rezidentske misto, kdybych bydlela v modre zone. muj tata to glosoval slovy: koupis si za vlastni garaz, odpraces auto z ulice a mesto se ti odmeni tim, ze za to jeste zaplatis poplatek.

takze motivace lidi spojit se a postavit si svepomoci garaze je nula. vic se vyplati kvicet, ze chci omezit parkovani nerezidentu. je to rychlejsi, pro ne levnejsi a nepotrebuji vstupni investici ve vysi nekolik stotisic. proc by delali neco jineho?

Offline Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:09
Reakce na dzizisketa:

ohledne situace s obcanskou spolecnosti souhlas. ta je v cechach dost zdecimovana, trochu to pokladamza dedictvi komunismu. hodne lidi (ted nemyslim nikoho konkretniho, mluvim opravdu vseobecne) ma pocit, ze prosazovat v ramci spolecnosti sve zajmy je neco zavrzenihodneho. pritom to je uplne normalni.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:13
Reakce na continuity:

já teda tak nějak chápu požadavek na garážová stání při stavbě nové nemovitosti, ale nějak si neumím představit budování podzemní garáže u již stojícího domu...

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:14
Reakce na dzizisketa:

abych to tedy upřesnila, to co já myslím politickým spektrem vypadá asi takto, a v tomto rozdělení já se vynacházím nahoře vpravo:-) pojmy pravice a levice v současnosti skutečně postrádají smysl...

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:24
Reakce na dzizisketa:

Proč by mělo být státní omezování a priori špatné? To je takové dehonestace občanské společnosti - už jsem to psala jinde. že kdokoli u nás vytrvale a veřejně zastává nějaký názor a zkouší ho prosadit, je titulován levičákem a aktivistou a jinými původně neutrálními výrazy, které se ale u nás berou jako nadávky, a tudíž pak nelze vést nějakou debatu, která by přinesla výsledek. Pokud by ale vláda či jiná zastupitelstva takový občanský tlak zohlednila, např. zákaz vjezdu aut do centra měst, bylo by to špatně? Jak má tedy fungovat zastupitelská demokracie?

(Uvažuju samozřejmě v rámci práva a ústavnosti.)

Ale  já to vidím prostě trochu jinak. Nevadí mně nic z toho, co jste napsala  v citovaném odstavci. Snažíte se mě dostat někam , kde nejsem.  

Já prostě chci, aby si lidé rozhodli o tom, ( a teď zcela opouštím téma aut a dopravy) jak budou žít-samozřejmě v rámci zákonů- anarchista nejsem. Je na každém, jestli  si bude šetřit na penzi nebo ne. Jestli bude pracovat  a nebo ne ( ale pak  bych nebyla tak velkorysá,co se týká  různých dávek).  Jestli  svůj obchod otevřu ve státní svátek nebo ne, jestli  půjdu ve státní svátek nakoupit nebo do lesa.. Chci si sama rozhodnout, jaký budu mít doma kotel a jak často budu dělat revize všeho možného. Těch příkladů je určitě víc, přiznám se, že nejsem tak obratná  ve formulování myšlenek jako Vy, zvlášť , když  se mezitím ještě musím soustředit na práci.  :-) Ale to už jsme zase někde jinde.  

Prostě je mně sympatičtější spíše pravicové smýšlení  než levicové tak, jak  já ho vnímám.  Slovo levičák  vlastně vůbec nepoužívám ani  jako nadávku ani nijak jinak.  S aktivisty obecně nemám problém vůbec.  Fungující zastupitelská demokracie je naprosto  v pořádku.

A jak napsala výše viktorka_od splavu  mezi krajní pravicí a levicí jsou další směry.

Tím jsem se nějak totálně vyčerpala a slibuji si, že k tomuto  tématu končím.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:34
Reakce na Berta:

já teda asi nechci, aby revize kotlů, komínů, technický prohlídky aut atd. byly jenom na vůli majitelů.....

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:44
Reakce na Unnamed:

prepáčte, nechcela som sa vám pliesť do diskusie, ktorá je mimochodom veľmi zaujímavá. Len na otázku, či je nutné pitvať všetko ad absurdum, mi okamžite naskočila Giulietta, ktorá bola v tom majster, nič viac a nič menej.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:48
Reakce na betsey:

Ne, v pohode. Ja vam rozumim, jen je to asi posledni clovek, ke kteremu bych chtela byt prirovnavana :-D To si na to pitvani dam radsi pozor.

Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:51
Reakce na betsey:

A víš, co se stane, když to jméno vyslovíš potřetí?!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:55
Reakce na Sweet Potato:

dokelu, dneska ma poriadne strašíš :-) žeby som to skúsila? 

Offline Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:56
Reakce na Berta:

A co treba nejruznejsi omezeni, jejichz ucelem je zajistit spravedlivou hospodarskou soutez - ruzne zakazy kartelovych dohod apod. ty povazujes taky za levicove?

Nebo ochranu dusevniho vlastnictvi?

Neptam se ironicky, ale protoze me to zajima.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:58
Reakce na Unnamed:

a ja som si práve dala placáka po čele, lebo až teraz mi došlo, ako to vyznelo. Fakt to nemalo byť prirovnanie, len akože vtipná poznámka vo všeobecnosti

Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:58
Reakce na betsey:

Jejda, to jsi byla ty s tím pažravým šéfem, pardón, pardón!

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 13:59
Reakce na Potrefenáhusa:

to asi nechce nikdo... jen se trochu lišíme v přístupu. někdo to rád všechno předepíše nějakým zákonem - pak teda máme speciální zákon na to, ve který datum má otevřeno kterej obchod:-P, někdo si myslí(m), že by celkem stačilo, když by měl člověk dražší pojištění toho auta, pokud nebude mít pravidelné kontroly technického stavu. například. nebo zákonem nařízené povinné očkování dětí vs přijímání do státní školky pouze očkovaných dětí. taková pozitivní motivace prostě:-) no a že se vždy najdou lidé, kteří se povinnostem nějak vyhnou, to fakt nezáleží na tom, jestli je na to zákon nebo ne.

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 14:00
Reakce na Sweet Potato:

Jejda, to jsi byla ty s tím pažravým šéfem, pardón, pardón!

bez oběda a ještě peskovaná, chudina, styď se