Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:28
Reakce na Potrefenáhusa:

mne tedy k jezdeni rano autem do prace nemotivoval ani sluzebak na soukrome pouziti. max v patek jsem to protrpela a odvezla jej domu, abych s nim mohla na chatu anebo nakoupit, ale behem tydne jsem jezdila metrem. ale auto stabilne mame, na plavecak je to tramvaji hodina vs. 20 minut autem s mokryma hlavama. rekla bych, ze takto to ma 100% sousedu, dle mineni meho muze, ktery to nejak podprahove sleduje (viz prispevek vyse), se 80% tech aut v tydnu ani nehne.

Offline dzizisketa
8791 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:29

Problém ve městě typu Prahy či Brna a vlastně všech historických měst je hlavně ten, kam auto odložit, když se s ním zrovna nikam nejede. A tím nemyslím jen v obytných částech, ale také během jednání či otevírací doby majitele večerky. A není to jen problém majitele vozu, ale také ostatních účastníků provozu, protože jak to ve městěch vypadá, víme všichni. A bohužel se jen těžko dají přizpůsobit. To je prostá logická úvaha, že když se něco někam nevejde, asi to tam nebude patřit. Řekla bych, že je to vlastně i ryze pravičácká či dokonce kapitalistická úvaha.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:37
Reakce na dzizisketa:

to mas pravdu. ovsem reseni Lily_Ku ja mam alergii tak vam zakazu auta uz moc pravicovy neni:-)

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:37
Reakce na dzizisketa:

já furt věřím, že jen tak z plezíru se po Praze fakt snad ani jezdit nedá. Škoda, že je to tady takový cyklisticky hodně nepřátelský, já bych jezdila do práce na kole docela ráda, ale velmi mě odrazuje jednak host drsná terénní vlna při cestě tam  a pak taky dost šílenej provoz bez možnosti to někudy celkem rozumně objet. Ale teda chodím docela dost pěšky a dejchám vejfuky, no.

Online Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:42

tak to je otazka pohledu, ze.

ja jsem akorat psala, ze hodlam vyuzivat demokraticke prostredky k prosazovani veci, ktere jsou v mem zajmu. coz predpokladam, ze dela kazdy. uprimne receno je mi uplne jedno, jestli to je pravicove, nebo neni.

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:45
Reakce na Lilly_Ku:

kdybych se pridrzela tveho nazoroveho smeru, asi bych navrhla, ze lidi s alergii by se meli vystehovat z mesta;-) nastesti je mi toto uvazovani nepochopitelny...

Online Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:45
Reakce na Potrefenáhusa:

presne - kdyby existoval koncept rozsireni cyklisticke dopravy v Praze (treba, mozna, ze existuje a nevim o nem), tak by se za penize danovych poplatniku budovaly cyklisticke stezky. uplne stejne, jako se za penize danovych poplatniku ted buduji silnice a dalnice. 

Online Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:46

ty to muzes klidne navrhnout, ale ja se podle toho nemusim zaridit. 

jako obcan, ktery zije v nejakem state, mam pravo na to volit a rozhodovat se tak, aby to bylo v mem zajmu. ja nechapu, co je na tom k nepochopeni? 

doplneni: v mem zajmu - tedy v tomto pripade (jako priklad) se zasazovat o to, aby me penize, ktere platim na danich, sly na budovani napriklad cyklistickych stezek.

jina skupina lidi se zase bude zasazovat co ja vim o sirsi silnice nebo dalsi parkoviste treba, podle toho, co vyhovuje jim.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:54
Reakce na Lilly_Ku:

ta Praha na tu cyklistiku asi nebude kvůli terénu úplně vhodná nikdy, nějaký pokroky ale teda vidim, kdybych jezdila do centra, jezdilo by se mi fakt dobře a pohodlně (bohužel nejezdim) - ale je to teda cyklistika mimo silnice, protože ty pruhy, který budujou na silnicích, mi fakt přijdou kolikrát jako výsměch a já bych se na kole mezi auta v Praze moc neodvážila.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 11:57

Tak já bych na to vše řekla, že svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda  toho druhého. Takže kvůli alergii na městský vzduch a neochotě se odstěhovat mimo město byste neměla vyžadovat ,aby lidé nejezdili auty ve městě. Najít rovnováhu pro všechny je složité a podle mého názoru nereálné. Každý má potřeby jiné a to, že někdo nepochopí (ze svého úhlu pohledu) potřebu auta v centru, neznamená, že tato neexistuje. Vždy se bude někdo cítit poškozený nebo omezený. Pro lidi, bydlící v centrech měst,  to už teď  musí být s parkováním aut tak složité, že buď :

a) jim to za ty problémy stojí, auto potřebují a prostě tak fungují dál i když nadávají

b) auta se zbaví

c) přestěhují se mimo centru. 

Je každého volbou,kterou variantu zvolí a nikdo jiný jim do toho nemá právo kecat. Maximálně  můžete jako volič tlačit na příslušné  orgány,aby jim ty podmínky ještě ztížily. Ale řidiči jsou také voliči,takže...? Toto je pro mě demokracie. 

Já za sebe auto k životu tak potřebuji, že je to pro mě důvod, proč nebydlet v centru.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:00

kdyz on neexistuje ani koncept verejne dopravy, ktery by mel hlavu a patu. neni problem dotahnout metro ke kazdemu vetsimu nakupaku, nebo v nekterych pripadech i do poli, ale letiste neexistuje, protoze to prepravi asi jenom o 5tisic cestujicich denne vic, nez ma Zlicin navstevniku. vcera jsem se docetla, ze Bem zamitnul rozboceni trati na Veleslavine, takze to ve mne porad jeste vre. ten projekt mel hlavu i patu a resil taky obrovske odstavne parkoviste, ktere se ted bude na metro napojovat pitomou tramvaji, aby se alespon trochu dodrzely podminky grantu.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:05
Reakce na Lilly_Ku:

No ja tedy doufam, ze se lide rozhoduji ne vzdy ve vlastnim zajmu. Pevne doufam, ze silny alergik nebude automaticky volit odstraneni stromu u panelaku, jen proto, ze mu zhorsuji zdravotni stav. Vase uvazovani je presne to, proc bych mela strach mit v teto zemi system referend jako ve Svycarsku.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:07
Reakce na Unnamed:

no já teda měla za to, že obecně míň aut ve městech je spíš zájem všech, co v tom městě bydlí?

48923 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:07
Reakce na Berta:

velke zelene:-D

Online Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:08
Reakce na Berta:

ja nevim, mam trochu pocit, ze si nerozumime.

ja vam neberu pravo prosazovat demokratickymi prostredky vase zajmy, ale pro sebe si osobuju stejne pravo - tzn. v tomto pripade podporovat projekty, ktere omezuji osobni dopravu ve meste. stejne tak jako ja nechci rozhodovat o tom, co je lepsi pro vas, tak si nepreju, aby nekdo jiny rozhodoval o tom, co je nejlepsi pro me, to dokazu posoudit sama.

tedy si myslim, ze pokud jsem toho nazoru, ze omezeni automobilove dopravy ve meste je smysluplne, ze se za to uplne klidne muzu zasazovat.

s tim omezovanim je to zavadejici - nejruznejsich omezeni existuje spousta. Jenom nektere z nich tak uplne nevnimame, protoze se zakladaji na urcitem verejnem konsenzu, co je zadouci. Tohle paradigma se ale s casem meni, treba i tak, ze se meni zajmy konkretnich lidi.

Online Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:09
Reakce na Unnamed:

jezisi ted se vsichni nechytejte me alergie :) ... jako kdyby znecisteny mestsky vzduch byl jinak pro vsechny ostatni zdravi prospesny ...

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:11
Reakce na Lilly_Ku:

Ne nechytam :-) 

Mne jenom trochu desi ta predstava, ze kazdy budeme lobovat za sve osobni blaho. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:12
Reakce na Berta:

ale tak to uplne neni, muzeme se bavit, ktere pravo je silnejsi - to moje na lepsi vzduch, nebo podnikatele z kancelare odvedle, jezdit autem, ale ve vysledku to je o tom, ze ten kdo potrebuje bydlet v centru s autem, muze lobovat za vetsi pruchodnost pro auta, ten, komu ty auta vadi, tak za jejich omezeni (a ani jednomu nemuzeme vycitat, ze se nechova demokraticky). pak se uvidi, kolik je jakych lidi a nejaky urbanista muze prispet vedeckym pojednanim, co je pro to mesto z dlouhodobeho rozvojoveho hladiska lepsi.

tady je situace jeste dobre, ale podivejte se, kam to dopracovala azijska velkomesta a to asi nikdo nechce. u nas pred domem je aktualne situace takova, ze nejrychleji se dostanu do prace, kdyz jdu kus cesty pesky a jinde je situace jeste horsi, zpozdeni nekterych linek autobusu je v Praze i hodina. to asi neni idealni stav a vec se ma tak, ze tech dopravnich prostredku se do tech ulic uz vic nevejde a historicka centra nejsou nafukovaci. vybourat kus obytne historicke zastavby, aby se tam postavil most uz zkusili soudruzi v Bratislave a hezke to tedy uplne neni a zeby to mesto pozvedlo se taky neda rict. (i kdyz tam byly skryte motivy i jine nez vylepsit dopravu). 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 12:14
Reakce na Potrefenáhusa:

No vzdyt jo. Prave v tomto pripade souhlasim, jenom nesouhlasim s formulaci, ze budu primarne bojovaz za veci, ze kterych mam ja uzitek.