Sweet Potato my máme tohle v příbuzenstvu. Když jsme neměli děti, dost jsme se přizpůsobovali při společné tráveném času, protože přece "s dětmi je to složitý". Dělala jsem to s tím, že až budeme mít dítě my, přizpůsobí se zas oni nám. Já naivka...![]()
Stěžovací vlákno
ale často to mateřstvím jaksi vybublá.
.. nemusi ani extra vybublat..! Mela jsem znamou, seznamily jsme se, kdyz mela batole a skolkove dite, chlap moc nepomahal, tak jsem milion 3x posunutych nebo zrusenych setkani nejak porad chapala. Pak jsem potkala nekoho, kdo ji znal jako bezdetnou, zato majitelku 2 psu a bylo to pry uplne stejny..! (Psi nemocni, nenazrani vcas, nahly veterinar, dovezt psy na hlidani atd.atd.). On to tak nekdo ma jako zivotni program...
Potrefenáhusa Měla ses kamarádit se mnou :-) Nejsem si teda úplně jistá, že bych vždycky dorazila 100% včas, ale většinou jo, prostě jsem schůzku naplánovala tak, aby dítěti vyhovovala časově a popřípadě budila-nebo dávala dítě spát rovnou do kočáru, abych mohla vyrazit kdy chci. Fakt mě tohle taky rozčilovalo a speciálně jsem měla takovou kamarádku se stejně starým dítětem, bydlela kousek ode mě, takže jsme se vídaly fakt často, ale časově byla absolutně nespolehlivá-prostě všechno záleželo na dítěti (navíc byla ten typ, co neopustí neuklizený byt, takže kolikrát se přihnala se zpožděním se slovy "ještě jsem musela uklidit hračky a umýt nádobí....").
Garfie ja tiez, väčšinou sa to dá (aspoň u mňa) odhadnúť a prispôsobiť, ale ja neznášam meškanie takže sa snažím plánovať. Choroby sú jasné, tam sa nedá ale inak je to fakt dosť o povahe.
No, uvidíme či aj s dvomi deťmi budem takto machrovat ![]()
Sweet Potato my máme tohle v příbuzenstvu. Když jsme neměli děti, dost jsme se přizpůsobovali při společné tráveném času, protože přece "s dětmi je to složitý". Dělala jsem to s tím, že až budeme mít dítě my, přizpůsobí se zas oni nám. Já naivka...
to mame taky : oni maji male dite , oni maji ale dve deti, po vyrovnani stavu: vy mate holcicky, s chlapci je to tezsi....
Ja deti nemam a skoro nikdo z mych pratel taky ne, ale myslim, ze obecne myslim, ze lidi nemaj dost respektu kolikrat k casu druhe osoby. Chapu, ze neco nevychazi atd, ale zminena osoba mela byt proaktivni a rasaNori zavolat a zeptat se jestli je ok pro ni jit treba s malou na kafe a nebo jestli chce jet, ze se muzou potkat tam (ehm, to ze neridila delsi dobu je jeji problem). Vylozene neomalenost tohle, ktera temhle typum bude prochazet do te doby, nez jim to nekdo zatrhne.
Mam kamaradku, ktera vstava o vikendu driv nez ja a pravidelne me budi sms ze jestli pujdu na kafe. Prestala jsem odepisovat minimalne dokud nevstanu, s tim, ze napisu, ze mam program do 11 cca a pak muzu. Nebo ze nemuzu vubec. Napred se urazila, ze se s ni nechci potkat a pak pochopila, ze o tom to neni, ze proste pokud mam cas tak ok, nebo to muze naplanovat dopredu a kdyz ne, tak proste musi pockat az se vyspim atd. Proste nehrozi aby to bylo vzdy zohledneno jen pohodli jednoho cloveka.
Jak pise @Sweet Potato, maj me zpracovanou az to neni pekne. Hele ale jssm odhodlana jim nedat sanci znova:D uvidime s cim tu casem prispeju![]()
Potrefenáhusa ja som takto pár ráz minulý mesiac zrušila návštevu kamarátky, malý mi v noci nespal, bol 10x hore, on biely a nevyspatý, mne cukalo od nevyspatia okom a zazerala som aj na svoj odraz v zrkadle...no ospravedlnila som sa a fakt jej ale napisala, že ma to mrzí, ale návštevu nezvládam, lebo jednak zlé a nevyspaté dieťa a jednak zlá, nevyspatá ja. A s druhou kamarátkou, ktorá má rovnako staré dieťa sa nám podarilo stretnúť po 4 mesiacoch, lebo naše deti sú úplne spánkovo nekompatibilné, moja prvá návšteva u nej dopadla tak, že sme 30 minút pokecali a potom každá kojila a uspávala v inej izbe, následne sme 45 minút na seba pozerali a písali si na mobiloch, lebo mne dieťa spalo na mne v nosiči...Ďalšiu návštevu prišla ona k nám, strávila u nás 45 minút a musela ísť domov, elbo jej dieťa bolo hladné a u nás by sa nenajedlo...
Potrefenáhusa inak ja som s to s tou sťažnosťou myslela skôr tak, že časť kamarátov ma úplne škrtla zo života (popravde, sú to "vyženení" mužovi kamaráti so ženami/frajerkami, tak možno preto), predtým sme spolu chodievali na chaty, robievali sa u nás akcie, hracie večery a podobne, no z partie 10 ľudí k nám príde 1, 1 mi napíše aspoň cez internet. Akcie sa robia ďalej, naďalej v duchu poďme sa niekam ožrať, čiže ja tam posielam muža (popravde aj tak mám pocit, že im to tak vyhovuje) a ja sedím doma. Ale zas mám iný okruh ľudí, ktorí radi prídu pozrieť mňa aj dieŤa alebo sa stretneme niekde na prechádzke, ale je pravda, že nejaké spoločné stretnutia sú strašne ťažko plánovateľné, momentálne to riešim tak, že sa dohodneme na deň a ráno volám/píšem, či a kedy sa mi bude s malým dať, našťastie nik z nás nemá prácu s pevnou pracovnou dobou, tak to ide.
continuity já třeba taky nemám nervy hlídat cizí batole a vlastního psa, jsem z takových akcí vždycky naprosto vyšťavená
No to občas nevím, co je horší, jestli přehnaně opatrnej rodič "a nemůžete ty psy zavřít někam do sklepa", nebo extrémně bohorovnej rodič "já vím, že pes dítěti NIKDY neublíží". A možná spíš ten druhej, mám v paměti pár akcí, kdy se dětný kamarádi opili a přestali potomky řešit, zbytek večera jsme nedělala nic jinýho, než že jsem bedlivě sledovala, co která strana zrovna provádí.
Ale jak jsem psala, s většíma dětma, třeba od 4-5 let, už to jde a naopak občas vytvoří s našima čoklama kooperující jednotku, s těma malýma prckama je to ale fakt dost náročný.
Náročný to je... když nás navštívili mladý s harantama, musela jsem chudáka Poppy držet hodinu na klíně - je hodně kontaktní a návštěvu je schopná olízat od hlavy až k patě, a to by haranti dostali psotník, jak na ni nejsou zvyklí. A kdo by stál o setrvalej dvojhlasnej řev
Taky se těším až budou větší...
barbucha já tak od 10 měsíců do 4 let bych zavřela do klece buď psa nebo dítě, tak kolem těch dvou let mi to přijde asi nejhorsi a nejmin bezpečný, zvlášť s tema cizima
Tak jak kdy... nedávno se nečekaně zpoza auta vybatolila tak dvouletá holčička, já to nevychytala včas a dostaly se k sobě - holčička Poppy našeně hladila, ta jí volizovala ruce a celá se vrtěla... původně se vo mě pokoušela mrtvice, ale nakonec to bylo moc milý. Vono záleží kus vod kusu asi.
barbucha tak když je to letmej kontakt a je milej, tak v pohode, ale někdy je to dvouletý dítě pro psa dost maso, stačí jak furt behaj a pistej, nebo maj tendenci psa furt mazlit, i když je nekde zalezlej...jako narocny, tohle období
Já se nejvíc bála, že si Poppy splete haranty se psem, jak ještě furt lezou po čtyřech. To by nebylo dobrý! Ale možná to ten čokl pozná, nevim...
barbucha no haranta od čokla pozná spolehlivě
Potrefenáhusa To je spis o lidech, nez o tom, ze maji deti. Mne zas rekla kamoska, co jsem ji potkala ve fitku, ze to je super, ze budeme chodit spolu, ze ja muzu prece chodit I dopoledne. A ted se s kamarady pripravujeme na jednu akci a taky jendoho napadlo, ze praci s tim udelam ja, vzdyt jsem celej tyden doma:-D. Nejak zapominaj, ze ne sama. S temi srazy tI rozumim, proto si davam radeji doma u navstevy nebo u nas a jeste pisu behem dne, jak to tak casove vypada. Cekat nekoho hodinu v kavarne bych nechat nechtela.
Jsem teď našla v hlubinách šatníku, když jsem něco hledala, zašitou krabičku s vánočním cukrovím, konkrétně včelí úlky
. Asi syn si je tam schoval, nevím, teď nejsou s mužem doma. Taková škoda, nosí nám je vždycky tchán, ty já nedělám. Ale kromě toho, že jsou takový vyschlý, voní furt hezky.
Měli jsme se s mužem vypravit na dlouho plánované suši a těsně před odjezdem jsme zjistili, že mají dneska mimořádně zavřeno.
Další šance je až v dubnu, páč dětičky suši nejí a babička hlídačka bude rajzovat po světě.
hergot! upekla jsem bábovku a nechce se vyklopit. to se mi snad ještě nestalo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.