Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:31

711990 lyraty jsou na prd, ty fakt nevydržej nic, jsou nádherný, ale já už to opakovat nebudu. Ale teď jsem je viděla v jednom regionálním muzeu a uplně nádherný, podle mě jim prostě bud seděj podmínky, nebo ne

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:33

Potrefenáhusa presne, ja je vzdycky nekde zahlidnu, na totalne nevhodnym miste, jako treba uprostred Palladia?! (wtf) a jsou naprosto obri a prospivajici. A ty moji ubozaci....

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:36

Za mě zelence, jednoznačně. Ty přežijou úplně všechno, včetně pozapomenuté větračky v -20. Jo, listy zmrzly, ostříhala jsem je a vyrostly nové. Díky hlízovitým kořenům výborně snáší sucho, ale stejně tak přežije i přelití. A žere formaldehyd a jiné chuťovky ze vzduchu.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:39

NAmofo To asi jo, ale jinak zelence úplně nesnáším. Mám v ložnici dva obří, rozrostlé, krásně zelené, je mi líto je vyhodit, protože je to živej tvor, ale fakt mi lezou na nervy, kdyby je moje péče chtěla zahubit, ani bych se nezlobila a pořídila si něco pohlednějšího, ale přežije to fakt všechno, naopak si to ve strádání zřejmě libuje. Strašně mi připomínají ty olezlé květináče ve školách a v čekárnách u doktora, je to takovej plevel...

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:40

dynda tak co já si tak všímam (i v mhd!) tak lidí, co žvýkají s otevřenou pusou je docela dost..já tady s tim už popruzovala v minulosti, ale tohleto jezení a žvýkání, kdy má člověk pocit, že kouká mezi mlýnský kameny je děsnej nešvar. A nezávisí na vzdělání. 

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:42

Pinot Noir  Jojo, jako plevel. Já je dávám letnit ven, přičemž obvykle jdou zpátky domů jako poslední, protože je spousta jiné práce na zahradě před zimou. Čímž tedy udržuju populaci tak nějak v mezích, poněvadž jich obvykle půlka pomrzne, než to stihnu. To samé aloe, mám jich tady asi 15, ale tu zvládáme zpracovávat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:47

Ounz 

Je to zlý no, ale fakt už jsem to dlouho neviděla. Ale do MHD se dostanu málokdy, třeba je to tím.

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:49

711990 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 05. března 2019 15:58
Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 16:05
Reakce na Samantha:

MP Marge 

Já bych taky zkusila Zamioculcas nebo Ibišek, ten je sice náročný na zálivku, ale zase si řekne, že potřebuje zalít (svěsí listy).

Prosím tě, ale jak se projevilo zabití araukárie? Uschla , opadala? Uhnila?

​Uschla a opadala 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 16:07
Reakce na Mrakoplas:

MP Marge alebo už len umelé 

​No, rikam si, se by to pro me bylo asi to nejidealnejsi  Ale ja umele kytky bohuzel tak nesnasim, ze to fakt radsi nic 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 16:08
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge 

​Ta je krasna!!!  Jestlipak je to jedovate pro psy? 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 16:10

Samantha ibisek je mimoto jeste choulostivy na pruvan a potrebuje strihat.. zamiokulkas v tmavym rohu je sazka na jistotu

​Je, tak to ne, u nas by byl ibisek v pruvanu zcela urcite! No a ten zamiokulkas, tomu nevadi spis chladnejsi mistnost? 

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 05. března 2019 16:11

MP Marge jedovate to myslim neni, ale dostat monsteru do tohoto stavu chce jistou pestitelskou zrucnost. Pokud strada neni tak husta a ruzne se vytahuje.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 16:13
Reakce na NAmofo:

Za mě zelence, jednoznačně. Ty přežijou úplně všechno, včetně pozapomenuté větračky v -20. Jo, listy zmrzly, ostříhala jsem je a vyrostly nové. Díky hlízovitým kořenům výborně snáší sucho, ale stejně tak přežije i přelití. A žere formaldehyd a jiné chuťovky ze vzduchu.

​Nebyla by ilustracni fotka?  On-line slovnik nevi, co to je zelenec, tak ja bych kdyztak v obchode ukazala obrazek? 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. března 2019 16:33

MP Marge spider plant

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 17:08
Reakce na continuity:

MP Marge jedovate to myslim neni, ale dostat monsteru do tohoto stavu chce jistou pestitelskou zrucnost. Pokud strada neni tak husta a ruzne se vytahuje.

​Pestitelskou zrucnost nemam bohuzel zadnou 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 17:09
Reakce na MaeGandal:

MP Marge spider plant

​You are awesome, thank you 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. března 2019 17:13
Reakce na NAmofo:

​Hele, tak jsem si nasla ten zelenec, alias spider plant, a Internet ti dava za pravdu, pry je fakt nenarocnej 

Ovsem to jsem slysela i o te havajske potvore, a jak to dopadlo 

Mozna bych se mela spokojit s vodnim skritkem a dat si s kytkama pokoj!? 

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 05. března 2019 18:04

MP Marge Opravdu se jich netřeba bát, zvládly i mou “péči” v pubertě 

A mně se líbi, hlavně panašované varianty. Navíc, pokud je člověk trápí suchem, podporuje to tvorbu kořenů.