711990 lyraty jsou na prd, ty fakt nevydržej nic, jsou nádherný, ale já už to opakovat nebudu. Ale teď jsem je viděla v jednom regionálním muzeu a uplně nádherný, podle mě jim prostě bud seděj podmínky, nebo ne
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa presne, ja je vzdycky nekde zahlidnu, na totalne nevhodnym miste, jako treba uprostred Palladia?! (wtf) a jsou naprosto obri a prospivajici. A ty moji ubozaci....
Za mě zelence, jednoznačně. Ty přežijou úplně všechno, včetně pozapomenuté větračky v -20. Jo, listy zmrzly, ostříhala jsem je a vyrostly nové. Díky hlízovitým kořenům výborně snáší sucho, ale stejně tak přežije i přelití. A žere formaldehyd a jiné chuťovky ze vzduchu.
NAmofo To asi jo, ale jinak zelence úplně nesnáším. Mám v ložnici dva obří, rozrostlé, krásně zelené, je mi líto je vyhodit, protože je to živej tvor, ale fakt mi lezou na nervy, kdyby je moje péče chtěla zahubit, ani bych se nezlobila a pořídila si něco pohlednějšího, ale přežije to fakt všechno, naopak si to ve strádání zřejmě libuje. Strašně mi připomínají ty olezlé květináče ve školách a v čekárnách u doktora, je to takovej plevel...
dynda tak co já si tak všímam (i v mhd!) tak lidí, co žvýkají s otevřenou pusou je docela dost..já tady s tim už popruzovala v minulosti, ale tohleto jezení a žvýkání, kdy má člověk pocit, že kouká mezi mlýnský kameny je děsnej nešvar. A nezávisí na vzdělání.
Pinot Noir
Jojo, jako plevel. Já je dávám letnit ven, přičemž obvykle jdou zpátky domů jako poslední, protože je spousta jiné práce na zahradě před zimou. Čímž tedy udržuju populaci tak nějak v mezích, poněvadž jich obvykle půlka pomrzne, než to stihnu. To samé aloe, mám jich tady asi 15, ale tu zvládáme zpracovávat.
Je to zlý no, ale fakt už jsem to dlouho neviděla. Ale do MHD se dostanu málokdy, třeba je to tím.
MP Marge
Já bych taky zkusila Zamioculcas nebo Ibišek, ten je sice náročný na zálivku, ale zase si řekne, že potřebuje zalít (svěsí listy).
Prosím tě, ale jak se projevilo zabití araukárie? Uschla , opadala? Uhnila?
Uschla a opadala ![]()
No, rikam si, se by to pro me bylo asi to nejidealnejsi
Ale ja umele kytky bohuzel tak nesnasim, ze to fakt radsi nic ![]()
Samantha ibisek je mimoto jeste choulostivy na pruvan a potrebuje strihat.. zamiokulkas v tmavym rohu je sazka na jistotu
Je, tak to ne, u nas by byl ibisek v pruvanu zcela urcite! No a ten zamiokulkas, tomu nevadi spis chladnejsi mistnost?
MP Marge jedovate to myslim neni, ale dostat monsteru do tohoto stavu chce jistou pestitelskou zrucnost. Pokud strada neni tak husta a ruzne se vytahuje.
Za mě zelence, jednoznačně. Ty přežijou úplně všechno, včetně pozapomenuté větračky v -20. Jo, listy zmrzly, ostříhala jsem je a vyrostly nové. Díky hlízovitým kořenům výborně snáší sucho, ale stejně tak přežije i přelití. A žere formaldehyd a jiné chuťovky ze vzduchu.
Nebyla by ilustracni fotka? On-line slovnik nevi, co to je zelenec, tak ja bych kdyztak v obchode ukazala obrazek?
MP Marge spider plant
MP Marge jedovate to myslim neni, ale dostat monsteru do tohoto stavu chce jistou pestitelskou zrucnost. Pokud strada neni tak husta a ruzne se vytahuje.
Pestitelskou zrucnost nemam bohuzel zadnou ![]()
Hele, tak jsem si nasla ten zelenec, alias spider plant, a Internet ti dava za pravdu, pry je fakt nenarocnej ![]()
Ovsem to jsem slysela i o te havajske potvore, a jak to dopadlo ![]()
Mozna bych se mela spokojit s vodnim skritkem a dat si s kytkama pokoj!? ![]()
MP Marge Opravdu se jich netřeba bát, zvládly i mou “péči” v pubertě ![]()
A mně se líbi, hlavně panašované varianty. Navíc, pokud je člověk trápí suchem, podporuje to tvorbu kořenů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.