Potrefenáhusa ten muj fikus vyrostl a dole opadal, da se nejak zkorenit ten vrsek?
Stěžovací vlákno
Candance Dá, fíkusy se dají dobře řízkovat. Buď rovnou fiknout špičku a uříznutý kus zakořenit celý rovnou, a nebo, to jsem dělala já, vypěstovat nové kořeny na neseříznuté rostlině. Kmínek jsem nařízla, vložila do něj kamínek, aby se zase nespojil. Ten řez jsem obalila mechem a rašelinou, zabalila do igelitu a dobře zalila. A v tom řezu vyrostly nové kořínky. Pak jsem odřízla i zbytek.
Dneska se dají použít stimulátory růstu
Třeba tady https://www.ireceptar.cz/zahrada/jak-seriznout-fikus/
Dadoo ptam se jako idiot, ale co se stane se zbytkem rostliny, kdyz uriznu vrsek? Poroste dal?
711990 ne, tu jsem vyhodila. Měla opadané listy. Vlastně si ted vzpomínám, že jsem to dělala i u draceny a šlo to výborně.
Jako možná by rostla, ale co s holým klackem? ![]()
Edit. U toho fíkusu je ale asi lepší uříznout celou špičku kvůli vytékajícímu mléku. U draceny to bylo jedno.
MP Marge spider plant mám umělej... jinak umělé cokoli nesnáším, ale tahle je tak věrohodná, že ji dcera v dobré víře zalévala, když jsme byli na dovolené.
Jinak absolutně nenáročná věc je potos (scindapsus), buď visí dolů, když je na polici, nebo ho mám vyvázaný k sisalem omotané tyčce a je jako stromek. A strašně dobře se množí, prostě se kus ufikne a ve vodě pustí kořeny. Na světle se muže objevit svělejší kresba na listech, na tmavém místě je jednobarevně tmavě zelený.
711990 nektere fikusy znovu obrazi. Rez znaseji vetsinou dobre, potize muzou nastat, pokud ten kminek nema zadne zelene listy. Hrozne to zavisi od variety. A kolikrat obrazi moc hezky, vyzenou spoustu novych vetvicek. Doporucuji to vzdy zkusit.
continuity Dadoo dik:)
Zizi mela v noci na dnesek dalsi zachvat. Nase vymodlena diagnoza (hypoglykemie z poziti sladidla) tedy timto padla. Za 14 dni jdeme na CT a lumbalku. Nejlepsi mozna varianta je epilepsie...
Solathis krucifix, vy máte smůlu
To mě moc mrzí, držíme všechny palce v rodině! ![]()
me zdechla ta hezka rostlina co mela baculaty telo a listy nahore, myslim adenium?? Stopro jsem ji prelila a to jsem zalivala pidi malo. Zezloutla, opadala a ted jsem na ni sahla vcera a telo mekky jak houba tak asi cela zhnila.
Mam novej zamiokulkas, monsteru a fikus, ty zatim cajk (snad to nebudu fakt zalivat vubec, ted jsem tam symbolicky nalila trochu po 3 tydnech) a potrebuju tak jeste 3-4 mensi a jednu vetsi (to budou tchyniny jazyky, to odola vsemu) no uz se tesim az to zas pozdecha vsechno! Grrrr
Hele, a kdo tady vymyslel, že zamiokulkas se má zalévat tak málo? Nedávno tu o tom jela debata, kde jste se předháněly, kdo zalévá méně často, ale mně prospívá už roky a zalévám ho tak jako ostatní jednou za týden (tak mi to poradila profesionální kytkařka, která se nám stará o zeleň v kanclu). Teď jsem teda koukla na internet a píšou ani málo, ani moc, frekvence cca jednou týdně.
Solathis
taky držím palce
Solathis Myslím na vás. ![]()
Pinot Noir Spíš asi bylo myšleno, že ten zamiokulkas tu špatnou peci a malou zálivku prezije na rozdíl.od.jinych. Já ho mám v kategorii nezmar.
Pinot Noir tak já mám vetsinou sukulenty, ale zalévat jednou tydne mám v kategorii zalévat málo
Potrefenáhusa Aha, tak to bude ono
Mně se jednou za týden zdálo dost často, maximum, čeho jsem schopná ![]()
Pinot Noir A když náhodou kytky zaleju víckrát, divím se, jak jim to prospívá![]()
MP Marge Potos a philodendron. Přežijou fakt všechno.
Samantha Fototapetu. ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.