Pinot Noir ja ho zalejvam jednou za 2-3 tydny a jen minimalne....roste skvele a vyhnal nekolik novych vyhonu:D
Stěžovací vlákno
0zero7 Adenium je na přelití háklivý, mně taky zdechlo, přitom jsme ho zalívala docela opatrně. A monstera je docela držák, tak držím palce, aby se jí u vás líbilo. Já jsme jednu koupila s domem, všichni radili odnést ji k poplenicím, protože byla dost hrozná, dlouhej holej kmen přes celej obejvák, na druhým konci místnosti pár obřích listů, ty vzdušný kořeny na parádě taky moc nepřidaly. Před rekonstrukcí jsme ji navíc musela hodně ustřihnout, abysme ji vůbec odnesli a naložili do auta, chvíli vypadala bídně, ale nakonec se z toho oklepala a docela se jí daří (zasloužila by jinej květináč teda).

Jinak mi teda nejlíp jdou kytky zachráněný někde od popelnice, nebo prostě darovaný, co jsem si koupila z nadšení někde v OBI, většinou nedopadlo moc dobře.
Zina no, monsteru prej nejlíp sebrat někde u popelnic...krásnou ji máte ![]()
Zina v Obi jsou ty kytky tak zubozene, ze neprezijou cestu domu, natoz to prvni presazeni :)
kdyz neco beru u popelnic, tak je to vetsinou ve stavu, ze to rostlo az prilis bujne, tudiz ma kytka plno sily.
Na tenerife jsem videla monsteru jako strom, byla uplne uzasna![]()
Zina to je u vas doma? dobry!
Zina ach ta monstera ![]()
Potrefenáhusa continuity Jsme se právě zamyslela nad alterativníma zdrojema pro nový kytky, přeci jenom u těch popelnic nebývají tak často :-). A sama jsem asi krom popelnic a Hornbach/Obi apod. pokojovky nepořizovala, mátě někdo něco osvěčenýho.
baltik Je to doma, díky :-).
Jinak až strašidelně rostoucí kytky mají na zdejší poliklinice, příležitostně to tam vyfotím. Jsou to fakt neskutečný adély, něterý skoro přes půlku čekárny
Já, co dokáže utrápit i aloe, v práci pěstuju dieffenbachie. Je fakt, že občas zhnědne nějaký ten list, ale jinak žijou. Když už je moc ošklivá, uříznu vršek a jedme dál
. A tlustice je taky fajn, vydrží hodně a dá se řezáním docela tvarovat.
Monsteru bych taky chtěla....asi se půjdu projít okolo popelnic
.
Kytky od popelnic maj to riziko, že je tam nekdo dal, anžto mají nějakou ošklivou kytčí nemoc..a já mám většinu doma vypěstovanou ze zakořeněnýho odřezku, pak obi a něco ikea. Jo a pak sem některý ‘zdědila’ do péče..
Zina kytky sou moc pěkný a vypadá to na zajímavě řešenej prostor..
Jinak když už se tu rozjelo téma kytky, já mám tlustici, nepřelejvam jí a děsně jí měknou listy a vypadá divně, můžu pro ní něco udělat? Přesazená je loni na jaře..
Ounz blba rada, ale moje tlustice to obcas dela taky a jedine, co na to zabira je, ze si ji nevsimam. Vzdycky se pak zbrcha a je zase nejakou dobu ok. Pak ji zaleju a ona zacne vadnout. Jak u blbych, na druhou stranu, uz nam to takhle nejakou dobu funguje, momentalne jsme ve fazi, ze ja ignoruji, ona se zelena.
Velkà a malá

Solathis Moc držím palce!
Solathis Moc držím palce!
Ounz Mně tlustice taky nejdou, mám je na jihovýchodní okně a asi je tam na ně moc velkej hic? Co zabírá spolehlivě, je letnění, tak jestli je máte kam dát vem, zkuste to.
Letos jsem je přestěhovala do domu až snad někdy v listopadu, aby neměly velkej šok, šly do sklepa (s malým oknem), zalila jsem je ais 2x a vypadají líp, než když jsou přes zimu doma.
A děkuju :-).
Dieffenbachie je jedovatá, takže pro MP Marge a Chica ne!
Ounz ja se chovam k tlustici podobne jako jinx, ale ted fakt vzala pohromu a uplne opadala a oschla. Byl to takovy krasny stromek. Tak ji manzel uplne ostrihal a zacala zase obrustat.
Dotaz: dole ma takove male rostlinky. Da se s tim neco delat? Presadit? Kdy? Ja jsem strasny pestitel, nic o kytkach nevim :(

Ounz Tlustice je třeba si nevšímat. Prostě dělat, jakože tam vůůůbec není ... a nemusí moc teplo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.