Lamicka Jo, ty můžete přesadit, teď je myslím docela vhodná doba. A nebojte, ona obroste.
Stěžovací vlákno
Samantha Proto ty potvory mám v práci![]()
Liesel Jo, chápu. Ale Marge tady sháněla něco k sobě po umoření Araukarie ![]()
Ounz Hele, mi shodí část listů jednou za rok všechny tlustice. Řekla jsem si, že je to asi normální, ony pak zase obrostou.
Lamicka Ty malé potvory mám taky, zvláštní, že vypadají jinak než ta primární
Každopádně řeším, co budu po ostříhání a případném přesazení dělat s těmi ustřihnutými kousky a zbytky z květináčů. Mám pět tlustic, víc jich nechci a už nemám komu vnutit přebytky do péče.
brrr vyhodit :-))
já je každej rok na jaře i dost šmikám, měla jsem tři starý asi dvacet let, velký, s tlustým kmenem a loni mi dvě uhnily, jedna doma, druhá v práci, uplně jim shnil ten tlustej kmínek, z přílišný péče mě opravdu nikdo podezíraz nemůže
jinx nevšímání sem zkoušela, asi sem ale měkká, přitvrdíme! A když tak ji ostříhám, Lamicka díky, pravda, že to sem kdysi už taky aplikovala...
Zina no já mám jedni na jihovýchod a druhou na severozápad, tý severozápadní je víc chladno, tak možná sem ji ulila? I kdyź zalívám málo..tak je to holt asi moc. Letnění mě nenapadlo, letnim na balkoně bobkovej list a trnovou korunu a oboje to miluje a dycky děsně obrazej. Díky za tip..
Samantha paradoxně se daří líp tej v teple na na světle..
brrr no ona právě neshazuje, jen tak divne vraskne a měkne..pustit ty listy naopak nechce, i když sou ošklivý.
Ounz ona snese hodně, jen pozor na uplně přímý ostrý slunce, když neni zvyklá, může jí to ty listy spálit
Potrefenáhusa no, na úplně přímým není, ale asi ji na léto šoupnu taky na ten sever..
a koukala sem, že bych měla letos přesadit všechno kromě skřeta..achjo.
Zina máš zaujímavé byvanie. A kvety máš teda parádne. ![]()
Ounz S tím přesazováním bych jenom připomněla jednu věc (na kterou jsem já k.... karkulka zapomněla
)
Pokud nechceš, aby se rostlina více rozrostla, nech jí stejnej květináč, ne větší.
Samantha no to já vim no..u některejch sem ale ráda, źe se zvětšujou..
Liesel Jo, chápu. Ale Marge tady sháněla něco k sobě po umoření Araukarie
Tak ![]()
Daly jste mi tady spoustu tipu, takze dekuji, ted jde o to, co tady prodavaji - najit kytky u popelnic zde neni zykem, bohuzel.
Jsem tedy zvedava, co umorime priste ![]()
MP Marge tak si toho pořiďte vic, nebo ty sukulenty, aloe atd.
MP Marge na rozdiel od krabov ![]()
Zina Teda, ta je! Krasna! Ten interier vypada zajimave, nechces hodit nejakou fotku do design vlakna?
Ja mam ted zamiokulkas z Ikey, tak uvidime, jak dlouho to da. Monsteru mi prodal borec co dela v mistnim liquor storu, prodava zakoreneny deticky, ma doma mega velikou. Za tyden je brown bag sale v mistnim kvetinarstvi, tak se chystam to vyplenit! Jinak kupuju lokalne, tak moc nepomuzu s tim kde a jak.
0zero7 k tomu zatím nemám moc odvahu, tady je to přísný a my máme většinu nábytku pořád ještě přeskakovací, možná časem, až bude finální pohovka/závěsy/stůl atp. :-)
s monsterou držím palce, mně přijde docela vděčná, a to taky nejsem žádnej mičurinec a dost mi toho časem odešlo
Zina Jasna to chapu, tak treba casem, na te fotce se mi to fakt moc libi, tusim tam asi kuchynskou linku nebo neco, ou jeee.
Hele moje monstera jsou jenom dva listy, takze to moc nevidim no, je to prej miminko, le listy jsou teda velky, radsi si ji moc nevsimam, zalila jsem za mesic a pul dvakrat, ehm.
Ja ted zasnu, kolik z vas tady umori a kolik kytek. pritom se mi nezda, zeby v tom byla takova veda.
Ad zalevani a topeni kytek. Nema cenu resit, jestli 2x tydne nebo 2x mesicne. Kazdy byt je jinak teply, jinak vlhky. Rada pro bezne kytky (ne sukuletny a ne orchideje): kytky se nezalevaji v utery a v sobotu, ale skontroluji vrchni vrstvu zeminy a kdyz jsou vrchni 2cm proschle, tak je cas zalit. Ja treba oproti vsem pouckam, musim casteji zalevat v zime, protoze mame v byte suchy vzduch z topeni. Vetsine kytek nedela dobre, pokud jim zemina uplne proschne, voda pak proteka skrz a nedrzi se v hline. Pak je dobre postavit to na hodinu do kyble s vodou, vyndat a nechat volne odtect - treba ve vane.
V kvetinaci, ve kterem je kytka zasazena, musi byt diry ( idelani je dat vespod na ty diry strep z hlineneho kvetinace nebo ty keramicke kulicky - keramzit tak 2cm vrstvu. Voda nikdy nesmi stat v misce ani v tom obalovem kvetinaci, pokud tam je tak vylit a nechat odtect. Pokud mate tendenci kytky prelevat, doporucuji hlinene kvetinace, preci to.jenom vic dycha.
Presazovani: pokud je kytka uz velka, nemusi se nutne cela vyndat z kvetinace. Staci vysypat a a vymenit vrchni vrstvu zeminy - tak 5cm treba, to uvidite, je takova vycerpana a prachova, a doplnit novou.
continuity já zalévám kytky jen do misky v pátek a v pondělí a zatím žádná nezdechla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.