Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 20:43
Reakce na wendulka:

Oteklý ani zbarvený to být nemusíš na to, aby to byl nějaký vnitřní problém. Rýma se žilním systémem moc nesouvisí. Zítra fakt radši zajdi rovnou k odbornému lékaři. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 20:52
Reakce na wendulka:

Myslím, že jít s žilním městkem k praktikovi je adekvátní postup..a jestli Vás to zlobí častěji uvažovala bych o definitivním řešení, ale ne v zánětu.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 21:43
Reakce na dusty:

Nemůžeme, u nás máme jpoložený ed na krysy. 

Offline Karja
43815 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:13

Já stěžuju na kupování dárků. Fakt mě to nebaví, nechci žádný rozumný argumenty, chci jen potlapkat! Neskutečně mě to opruzuje, měla jsem osypky z toho, že budu muset v prosinci po nákupech, tak jsem se rozhodla vše objednat po internetu, ovšem to už mně opruzuje taky. Chtěla jsem dárky s částí rodiny zrušit, neprošlo to. Teď jsem ve stavu, že bych nejradši dárky nepořizovala ani s přítelem a raději si něco společného dopřáli. Ani dětem v rodině se mi nechce nic pořizovat, jsme (díky bohu) velká rodina, a tak mají vždy dárků přehršel

Do toho partnerova maminka skloňuje slovo dárky už od října, píše si seznam, co nám pořídit, xkrát se mně ptala, co chci já pro sebe, asi jí řeknu, že koně, aby už teda měla seznam dostatečně naplněn. A aby to nebylo málo, kupujeme si dárky i v práci!:-/. Já se z toho fakt rozbrečim už. 

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:25
Reakce na Karja:

Nám se to v rodině podařilo zrušit před pár lety a musím říct, že je to obrovská úleva!
Nedostávám blbosti, nejsem pod tlakem a nemusím nikomu posílat odkazy, co bych chtěla, a zase naopak přemýšlet a vyptávat se, co by mohl ten druhý chtít/potřebovat/uvítat...

Prostě pro všechny zúčastněné je to skvělá věc a to adventní období má úplně jinou atmosféru!

Doporučuju na tom trvat

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:25
Reakce na Karja:

chudacku. kdyz je toho moc, tak je toho prilis.

mam ale napad: kupte detem v rodine ty prstove barvy (vsem bez ohledu na vek, a tem 9+ bych koupila barvy na vlasy nebo oblicej). je to investice do budoucna, tipnu si, ze pristi rok vam zakazou cokoliv jim kupovat.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:29
Reakce na RoSa:

uplne darky zrusit bych nechtela, ale tak domluva, ze dospelym se kupuji darky max. za par stovek, by se mi taky libila. ja blbosti nedostanu, moje matka tady nechala penize pro celou rodinu, at valim neco koupit jakoze od ni. 

deda nam da do obalky penize a babicka mi asi koupi znovu pyzamo, co by mi zrovna nevadilo, kdyby trefila velikost :) pokud koupi detem ty blbosti, co mi ukazovala v nejakem letaku, tak ji to tam rovnou nechame a je to.  nastesti jsme mala rodina.

Online RoSa
9966 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:34
Reakce na continuity:

Jo - peníze v obálce jsou pro mě taky peklo: pak pociťuju nějakou vnitřní povinnost si za to něco koupit (pod tlakem) a ukázat to dárci... fakt už to nechci! Ale je pravda, že to odvykání je náročné: sem tam to někomu ulítne a něco alespoň symbolicky podaruje...

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:40
Reakce na RoSa:

dostat penize mne osobne az tak nevadi, protoze alespon mam omluvu neco si koupit. ale nemam rada penize davat, to mi opravdu vadi. je zas pravda, ze kdyz mi babicka dala k 40. narozeninam pyzamo, tak jsem normalne brecela, protoze to byl jediny clovek, ktery mel ty koule a neco sam z vlastni vule koupil. vsichni ostatni mi dali penize, vzdyt od muze dostanu ty hodiny. (ja jsem si to predstavovala tak, ze ty hodinky mi koupi muz a ne, ze se na to vysklada cela sira rodina a maji vystarano).

Offline Karja
43815 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:46
Reakce na continuity:

Hahaha, to je dobrý s těma barvama. Naštěstí u dětí se ode mně žádná velká aktivita nečeká, jejich rodiče mají rozum a ví, že toho dostanou od všech babiček a dědečků až až. Ale přece jen člověk je má rád a nechce je nějak odbýt,  i s ohledem na srovnání finančních možností třeba s tou babičkou je zabalení omalovánek takový hloupý:-D.

Na nízkém finančním limitu jsme tak nějak domluveni už pár let, ale upřímně mi přijde, že už si pár let vyměňujeme mezi s sebou furt ty stejný dárky. Přítelova maminka vede dárky značně megalomansky a není mi to moc příjemné. A ty dárky v práci?!No to je jedno velký wtf.

Nejradši vlastně dávám dárky naší kočce, jedna konzerva a tolik radosti, nespletete se, neutratíte a ještě to jde pěkně zabalit!:-D

Ale co, člověk má bejt rád, že má ty dárky vůbec komu dávat a když mu to shánění není po chuti, tak to nakoupit za jedno odpoledne v Tescu a basta fidli. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:49

Já teda Vánoce i dárky zbožňuju. Ráda je dostávám i kupuju. Já mám ale křečkův syndrom - hrozně ráda hromadím a pořád něco nutně potřebuju, takže Vánoce i narozeniny prostě nutně potřebuju k životu. Letos už mám nakoupeno skoro všechno, ehm...a dopis Ježíškovi už jsem taky napsala :) Jaképak blbosti, prostě si nadikutuju přání a každý si vybere, u nás v rodině se to tak dělalo odjakživa. Zas je pravda, že jako správný křeček netrpím předsudky, beru šampony, ponožky, pochutiny, knihy i oděvy, všechno.

Offline Karja
43815 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 22:55
Reakce na Guinea Pig:

Tak to udělejte i za mě:-D.

Já taky ráda ponožky, sprcháče a celkově věci do koupelny. Bohužel pro mě, většina lidí to tak opravdu nemá.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:02
Reakce na Karja:

tak jsou omalovanky a omalovanky.

http://www.space4kids.cz/katalog/26/vytvarne-a-kreativni-sety/

ja jsem za tyto darky pro deti, co se nakonec spotrebuji rada. deti drzim docela zkratka a stejne toho maji takove hromady. to se fakt neda. a to mame babicku s barakem, kde se to da vystehovat. fakt nevim jak to resi rodice tady ze sidliste, kazdy den vidim jak nejake dite tahne z Billy toho plysaka. 

jinak ponozky nepodcenovat, loni jsem dostala dve sady merinovych a bylo to super!

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:03
Reakce na Karja:

No já ráda, klidně :) akorát teda den dopravy zdarma byl do včerejška, tak to jste pozdě zaúkolovala :) Možná pomáhá, že u nás v rodině si fakt na rovinu říkáme, co kdo chce a odjakživa fungujeme v relativně levných dárcích. Knížky, obyčejné hodinky, hry, hlavolamy, puzzle, ty spotřební kosmetiky a ponožky, šátky, čepice,...Letos si přeju další kuchařku (jako loni a předloni..), jednu silně infantilní knížku, kupovala jsem mikinu, kosmetiku, koření a čaje, knihy, takové spíš jednoduché věci, co za celý rok naposlouchám, že někdo chce.

Na druhou stranu, včera jsem zjistila, že švagrová dává dary dětem i k svátku a to už mi přijde mimo. O Vánocích pak čekají násobky těch svátkových darů a letos dostanou vánoční dárek za 5000 kč jeden (plus další, které ještě nevím).

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:05
Reakce na Karja:

jo a dulezita vec, deti nebudou odbyte, alespon u tech nasich to dopada tak, ze ja nakoupim relativne hromadu a pak to maji jakoze od babicek a od nas tak jednu vetsi vec. 

Offline Karja
43815 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:11
Reakce na continuity:

Dárky, co se spotřebují:-D. Asi předloni jsem dětem nakoupila potravinovo-drogérkový balíček:D. Bylo jim asi kolem roku, nakoupila jsem v podstatě všechno, co bylo v rossmanovi označeno jako 12+.  A takový balík plínek k narození dítěte také ještě nikoho neurazil:-D. Ale v tomhle věku, kdy už dárky vnímají by si asi myslely, že se ježíšek trochu přehmátl:-D.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:13
Reakce na Guinea Pig:

tak my taky davame detem k svatku darky. pro ne je to ten rok hrozne dlouha doba. co pak cekaji o Vanocich je vec druha - a to se da taky trochu ridit. akorat valcim s tou mladsi, ze si ma vybrat jestli fotak anebo Furbyho. no ale ona veri na toho Jeziska jeste, tak nechape, proc by ji to neprinesl, kdyz zatim vzdy vsechno (maji povolene tri polozky na seznamu a letos poprve takto uletela)

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:15
Reakce na Karja:

tak spotrebuji se i pastelky anebo plastelina. to nemusi byt uplne jidlo nebo drogerie. i kdyz moje mladsi dite je uplne odvazane z kremu, sprchacu a pomad na rty. 

Offline Karja
43815 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:15
Reakce na continuity:

Díky za ten odkaz! Pro tu největší tam hnedka koupim tu první věc, co tam vidím, toho ptáka v kleci. Pořád spolu něco vyrábíme. Si to snad pořídím i pro sebe.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 23:17
Reakce na Karja:

aby se vam to neprodrazilo :D ja jsem tam letos uz nechala tolik penez, ze zlaty Furby teda. jo, ten ptak vypada taky dobre, toho jeste nemam... to naskladnili teprv minuly tyden, rikal pan, kdyz jsem tam byla osobne naposled.