Vždyť to ještě taky můžeš stihnout. ![]()
Stěžovací vlákno
I ty, Brute?![]()
Nemám vše, nemám. Ale ta myšlenka, že kdybych to zvládla s takovým předstihem, tak by pak byl klid a mír až do Vánoc... tak ta je rozhodně zajímavá!
no, to si říkám každej rok, že bych ty dárky taky chtěla mít do začátku adventu doma, ale pak se to většinou nějak zvrtne ![]()
letos už mám ale docela našlápnuto...
jenom to balení mě vůbec nebaví, většinou na to padne lahev suchého bílého při sledování Lásky nebeské
to mi povidej. sedla jsem k tomu v pet a ted jsem skoncila. mezitim jsem dala detem veceri (nedelala jsem svickovou, ale ohrala jsem jim parky) a precetla jednu pohadku. ne ze bych mela hotovo, ale rekneme, ze tak 2/3 jsou. vidim to na dva hezke vecery jeste ![]()
Mě tedy tohle vlákno přivedlo do mírné deprese. Pro dceru nemám ještě nic. Skvělá doba, když byla malá a přála si hračky. Teď nemám ani žádný nápad. Ale můžu si za to sama. Přání jí plním průběžně během roku a teď jsem v koncích.
Kosmetika, oblečení, doplňky, šperky, knihy... Jestli je jí víc než osm let, je to myslím univerzální seznam, z něhož lze kdykoliv vybrat cokoliv a děvče, dívka, slečna i žena bude mít nejspíš radost :)
Já bych si třeba letos moc přála sadu krásných porcelánových talířů, ale jsou tak drahé, že asi sadu rozdělím na několik let na dezertní, hluboké a mělké :)
Je jí 24
a je nenáročná, př. všechno oblečení mám, nic nepotřebuju.
Jestli má dcera partnera, kupte jim lístky do divadla, víkend v nějakém hezkém místě - však asi znáte její vkus. A nějaká kosmetika taky neurazí, třeba něco dražšího, co by si sama nekoupila.
Tak já třeba taky všechno oblečení mám a nové nepotřebuju, nicméně nová šála nebo noční košile mi udělají vždycky radost :) Co tak nějaký kašmírový svetr? (Po tom aktuálně trochu toužím, tak vám budu dávat tipy, jo? :)
Bydlí už sama? Třeba něco do domácnosti? Něco fakt hezkého nebo šikovného, co je zbytné, ale když to máte, nemůžete si to vynachválit? Loni jsem takhle dostala mlýnek na sůl a i když se mi to původně zdálo jako na nic, teď jsem fakt otrávená, když sůl v mlýnku dojde a já musím při vaření vytáhnout krabičku a lžičku. Ještě malou digitální kuchyňskou váhu jsem loni dostala, taky věc k nezaplacení (předtím jsem při pečení "vážila" máslo podle pravítka a trojčlenkou přepočítávala, kolik cm je kolik gramů, hehe).
Jte moc hodné, tohle všechno mě také napadá, ale vždycky je nějaké ALE. Třeba přítel je angličan, tudíž divadlům nerozumí. Bydlí sama, ale v pronájmu s ním a ještě dvěma dalšími a byt mají zařízený, v kuchyni také všechno. O tom víkendu někde také uvažuju, jen bude trochu problém s termínem, mají letět do Izraele, ale ještě neví kdy.
Parfém? ![]()
Nebo třeba v dceřině věku mi udělal obrovskou radost kosmetický balíček Vichy, na něco takového bych se za dob studií nezmohla a i kdyby jo, nejspíš bych si stejně koupila nějakou drogerkovou klasiku a peníze raději ušetřila na něco jiného.
Ráda jsem dostávala a dostávám i nějaké poukázky, ať už na nákup sama (knihkupectví, oblečení, teď mi mě rozhodně neurazila ani IKEA) nebo na něco rozmazlovacího, třeba masáž, divadlo podle vlastního výběru nebo večeře v dobré restauraci.
Nebo třeba, jestli máte s dcerou hezký vztah a rády trávíte čas společně, tak by se mi hrozně líbilo dostat třeba doma vyrobené poukázky na společně trávený čas s tím, že mamka mě zve jít společně: nakupovat, do bazénu, do divadla, na masáž, na kosmetiku, na večeři, na výlet, na výstavu, do kina... Třeba na každý měsíc jednu a pak si na sebe opravdu najít čas a ty aktivity realizovat. Pro mě by to třeba znamenalo mnohem víc než nová značková kabelka za mnoho tisíc (ačkoliv tedy když to uvážím, tak ta kabelka by možná vyšla maminku levněji :-))
já bych třeba víkend, ani žádný pobyt nechtěla, je to hrozně omezující a většinou je pak problém to využít. tyhle pobyty, masáže atd., pokud si to člověk sám nevybere, mi přijdou dost často jako danajskej dar.
Je to fakt problém dávat dárky lidem, co všechno maj :-D Ale já to dneska vidím tak, že jsme rádi, že se u toho stolu všichni sejdem, protože u nás letos není úplně jistý, jestli se tam všichni ještě sejdem. Taky je fajn mít dárky pro koho kupovat a pak je hodiny balit, takže si, dámy, radši moc nestěžujte :-D
Cestuje, bude cestovat - nový kufr! Případně sadu zavazadel!
Ještě mě napadá, jestli chodí třeba někam cvičit, tančit apod., co tak roční permanentka? Rok v bazénu kdykoliv se mi zachce, jéje, to by byl dárek!
Nebo předplatné nějakého časopisu, který ráda čte.
Nebo, když je tam ten anglický partner - co třeba bilingvní vydání Shakespeara? Třeba Sen noci svatojánské nebo Sonety? Pro každého z páru něco... ![]()
Všem vám moc děkuju, projdu to v klidu, teď jsem v práci a ti zákazníci mě furt ruší.
IRONIE! Jsem ráda, že chodí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje