já mám čaj s mlíkem ráda, piju ho, když už nemám chuť na kafe, které teda piju většinou bez mlíka.... ale chápu, že to nemusí vyhovovat každému, já bych asi nedala zase to kakao, a už vůbec ne samotné mlíko, to se mi dělá nevolno, jen to píšu :-)
Stěžovací vlákno
Pridavam se k tem, kterym se dela nevolno z mleka. Nepozru ani pudink nebo smetanu, pokud neni zakysana. Kafe s mlekem ,je ma nocni mura! :D A syr jim jen cerstvy ovci nebo kozi, pripadne trochu parmazanu obcas, jiny fakt nezvladnu. :)
tiež neznášam mlieko, ani kávu s mliekom nie som schopná vypiť. Ja som naposledy bola schopná akceptovať asi mlieko materské, lebo už v mojich najranejších spomienkach si pamätám, aké som robila scény pri stole, keď ma rodičia alebo starí rodičia nútili jesť krupicovú kašu alebo puding, alebo piť kakao.
Susenej nápoj,náhrada mléka. Maj i jiny,myslim ryzovy,ovesny i kokosový, ten pohankovej mi chutná trochu jak ten salep,i konzistenci. Dá se to dat i do nahrazkovyho kafe,tam to docela pasuje k sobě (do normálního ne)

Náhražkové mléko do náhražkového kafe![]()
Ale jo, pohankové bych i zkusila. Ochutnávala jsem všelijaká drahá mandlová a jiná, jsem šťastná, že můžeme pít normální. Ťuk ťuk ťuk!
Ja to mam rada jako zpestření navíc. Ty rostlinný kafe si kupuju,protože jinak jsem schopna nalámat v praci treba 6 kafi za den...a některý mi vyloženě chutnaj a ty rostlinný mléka se do toho chuťové hodej
Fuj, tuhle jsem si v country life koupila hříšně drahé mandlové mléko, že to určitě bude hrozná dobrota. Už po prvním doušku jsem litovala, že jsem si radši nevzala ugovu čerstvou šťávu ![]()
Ty mléčné kořeněné čaje mi chutnají jenom hodně sladké, tak radši taky nic.
Salep jsem zatím nezkoušela, dá se to v Praze někde koupit?
Jinak můj přítel taky patří do klubu odpůrců mlíka. Největší drama vždycky je, když dělám bramborovou kaši. Kaši má rád, ale nesmí být v kuchyni, když do ní liju to mlíko, z toho má chudák fakt trauma
Výsledný produkt už je OK.
Susenej nápoj,náhrada mléka. Maj i jiny,myslim ryzovy,ovesny i kokosový, ten pohankovej mi chutná trochu jak ten salep,i konzistenci. Dá se to dat i do nahrazkovyho kafe,tam to docela pasuje k sobě (do normálního ne)

Kde se to prodává? To by zajímalo dceru :-)
Ve zdravých vyzivach všude a urcite i v nějakých supermarketech,obrázek je ze stránek tesca.
Tak člověk nesmí proste čekat to mliko :-)))
Určitě dá, minimálně v čajovnách. Ale je to taky sladké.
http://www.oriental.cz/clanek/3454/Sahlab--Salep--Sahleb--Saloop.htm
Ježiš, to se mi stalo taky, mandle sou dobrý žejo, takže mlíko musí bejt taky..musela sem hodně myslet na slušný vychování, abych to polkla..no ale zbytek sem nakonec využila do lívanců a dobrý :)
Já jsem za ty rostlinné nápoje vděčná, protože i když proti chuti mléka nic nemám, tak si spolu nějak nerozumíme. Jen je třeba si trochu hlídat složení, zvlášť když je člověk volí jako zdravou alternativu. Nemám to teda nijak extra nastudované, řídím se spíš selským rozum, takže za dobré složení u rýžového mléka považuji skladbu: rýže, voda, olej, sůl, když si tam přečtu cukr, nějaké aroma a stabilizátory, tak mě to většinou odradí.
(Nevím teda, jak je na tom sušený Zajíc, kupuju si rovnou krabice s nápojem, rozunou řadu má v nabídce třeba DM.)
Ježiš, to se mi stalo taky, mandle sou dobrý žejo, takže mlíko musí bejt taky..musela sem hodně myslet na slušný vychování, abych to polkla..no ale zbytek sem nakonec využila do lívanců a dobrý :)
:-D Taky sem si predstavovala mandlove mleko jako "manu nebeskou",krasna krabice.....ehm uz to nikdy nekoupim.:-)
jee zajic! ja ho rada jentak na lzicce, vlastne kazdy suseny mliko, nebo "mliko":-) rozmichany ve vode uz teda ne
takze to radsi nekupuju, protoze bych tu krabici proste sezrala:-/
Mandľové mlieko som si kúpila len raz, neprišlo mi výslovne hnusné, ale žiadna hitparáda to nebola. Len tá cena, nechápem, kto im to kupuje... Mne normálne mlieko fakt strašne chutí (čerstvé plnotučné, mňam), ale bohužiaľ mi zhoršuje akné, takže sa musím v konzumácii krotiť.
Jaj to som rada, že nie som sama :D Do varenia je dobré, na palacinky a tak. Inak mi nechutí, ani v káve. Sójové mlieko detto. Priateľ si ho kupuje, pretože ten zase nemá rád normálne mlieko.
Ja mám mlieko rada, v práci ho máme vždy (nemať mlieko do kávy/čaju sa rovná tragédii a myslím, že by to asi viedlo aj k vzbure...) a keď už neviem, čo by som si dala, tak si nalejem do šálky a vypijem. Kolegovia mávaj tiež zásobu kakaa, takže si robia aj horúce kakao v práci. Sme ako v škôlke ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje