domenica Ale houbec, nejlepší je jahodovej vitacit!!! ![]()
Stěžovací vlákno
No já zas nepamatuju krabičky, jen sáčky a malý lahvičky. Ve stŕedu bylo jahodový jinak obyč..
Amun já byla takový spořádaný dítě nic sem neházela. Ale pravda, že sáčky byly jen chvíli, pak přešli na lahvičky, proč asi..
Já si malý mlíka v pytlíku ve škole taky pamatuju, ale jak píše @Amun, složilo to jako skvělá palná zbraň, takže to zase rychle zrušili.
A ještě jsem si vzpomněla na jednu věc, někdy, u nás tehdy v samošce vyjímečně, se dalo to mlíko v sáčku koupit ovocný, tuším jahodový, jako malé jsme z něj vždycky měly oči navrch hlavy :-).
No jo, pikao, to miluju, ale neměla jsem tak sto let. Zato když objevím původní, starý vitacit....žeru (doslova) ho jen tak, ehm. Občas si dělám karamel ze salka (vím, že prodávají už hotový, ale to není ono...ale tak, občas nepohrdnu ani tím, že jo). A z Francie jem si v létě dotáhla asi tři slaný tekutý karamely, mňam, tajím je před dětma a denně si nám aspoň jednu velkou lžíci.
On se jeste da koupit stary Vitacit!?
Kde, kde!? Dodnes si pamatuju, jak mi kvuli nemu maminka ve druhe tride zatrhla kapesne! To se takhle rodina rozhodla, ze zacneme s bratrem dostavat mesicni kapesne, abychom se naucili hospodarit s penezi - tusim mesicne asi deset korun (rok 1985). Jenze ja podlehla modni vlne Vitacitu a v minute, kdy jsem dostala penize, jsme s kamaradkami letetely do kramu a nakoupily Vitacit, a kapesne bylo v pr... Ja vecne cerveny jazyk, doma se mi Vitacit sypal i z obleceni, plus zaludecni nevolnost, procez jsem odmitala veceri - no a pak jsem se jednou pokusila vysomrovat penize navic z bratra, mamince povolily nervy, a bylo po kapesnem i po Vitacitu, musela jsem se spolehat na kamaradky! Ve treti tride jsme se prestehovali a v novem meste uz mezi detmi Vitacit nefrcel, tak jsem stastne zapomnela ![]()
jezis to kiwi!!! ja do toho sacku vzdycky nalila malicko vody, rozmichala a vyjidala a vylizovala to jako hustou kiwikasicku:-)) sem se po tom mohla umlatit
obcas se na nej da nekde narazit, retro vlnka:-) ale je to jen hrubej krystalovej cukr mam dojem. zadna silna sladkokysela chut co rozedre jazyk do krve:-))
Občas se někde objeví....třeba v Ternu ho mívají docela spolehlivě.
Jo, a varovala jsem vás!! ![]()
Vitacitu v žádné jeho modifikaci jsem nepropadla, mě dostalo jen to kiwi... hm! a nejhorší na tom je, že jsem už nebyla žádný dítě a ten sytě zelenej jazyk byl děsnej! ![]()
jak milé, potkat tu spřízněnou duši! ![]()
Kyselina citronová, cukr a asi nějaký aroma. Se z toho měl udělat ovocný nápoj, ale za celé dětství jsem nezažila, že by to někdo udělal, se to nasypalo do dlaně a jedlo z ní.
Taky se z toho dělal koláč, měl takovou barevnou vrstvu nahoře, pročež byl u nás hodně oblíbenej :-).
V Lidlu mívají čas od času takový ty retro týdny, kdy prodávají obaly a kosmetiku ve starejch obalech, a mívají tam právě i Vitacit, tuhle jsem tam jen tak ze zvědavosti koupila citronovej a jako nemůžu úplně posoudit, jestli je to ta pravá retro chuť, já na tom jako děcko nefrčela. My si sypali do pusy šumáky, pak nám pěna lezla málem aji ušima. :)
Proboha co to ten vitacit je? :D kdyz ctu, jak tu z nej kazdy mel ?rozleptany? jazyk, tak me fascinuje, ze to vubec smelo do prodeje :D
Pokud se dobre pamatuju, tak to melo byt piti v takovych krystalkach, ale ja jsem to v zivote nepila prave proto, ze jsme to vzdycky sezrali rovnou ze sacku ![]()
Jinak dekuju, damy, ja na Vanoce letim do Cech, tak se po nem poohlednu! Ackoliv si nedovedu predsavit, ze bych dnes tu ohavnost dokazala pozrit ![]()
Já si jednou jako dítě natvala do pusy tabletu šumivýho celaskonu
to byl fičák v puse..
V Lidlu mívají čas od času takový ty retro týdny, kdy prodávají obaly a kosmetiku ve starejch obalech, a mívají tam právě i Vitacit, tuhle jsem tam jen tak ze zvědavosti koupila citronovej a jako nemůžu úplně posoudit, jestli je to ta pravá retro chuť, já na tom jako děcko nefrčela. My si sypali do pusy šumáky, pak nám pěna lezla málem aji ušima. :)
Ze sumaku jsme delali "bombicky" a hazeli je do potoka ![]()
jahodový mlíko nepamatuju, jenom jovo, ale to bylo v kelímku se staniolovým víčkem
a vitacit a červenej jazyk rozedřenej do krve je přesnej, to muselo bejt! Dávali jste si to vůbec někdo do pití? Já snad nikdy. Kiwi jsem měla taky ráda a ještě byl v pytlíku tonik. A šuměnky, ty byly hnusný, jednou jsem se tou pěnou málem udusila.
A když už jedem na tý retro vlně, včera jsem narazila na prodej gumy na skákání - jako udělaný je to fakt moc pěkně, ale chtěj za to dvě kila - ale zas maj takový hezký barevný

Crazy Dips!!! A pak ještě Melody Pops, lízátko a píšťalka v jednom... nebo lízátko ve tvaru mozku, co měnilo barvu...

Vubec si to neumim predstavit :D ale pripomina mi to takove lizatko, co zase frcelo za nas - melo tvar nohy a byl k nemu sacek praskaveho prasku, ve kterem se po kazdem oliznuti namacel :D to taky muselo byt slozenim neco
Jo jo, to uz jsem byla starsi, a hrozne me zlobilo, ze nam to maminka odmitala kupovat ![]()
Jinak abych zustala u tematu stezovaciho vlakna: Mam najednou strasnou chut na Salko, kterezto ale na americkem Stredozapade nesezenu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje