Já teda miluju mlíko - samotné, teplé, studené, v pokrmech, v kafi, čaji...
A stěžuju si, že po dlouhé dovolené v teplých krajích je teď návrat do zaměstnání poněkud obtížný...
Já teda miluju mlíko - samotné, teplé, studené, v pokrmech, v kafi, čaji...
A stěžuju si, že po dlouhé dovolené v teplých krajích je teď návrat do zaměstnání poněkud obtížný...
A sťažujem sa, že dnes idem prvýkrát k novému zubárovi. Mám naňho síce dobré referencie, ale predsa len sa mi o tom aj snívalo. Tak som zvedavá... ![]()
Mně mandlové mléko chutná, ale krom té ceny mě odrazují ještě ta 2 % mandlí. Lepší cesta asi bude si ho vyrobit, podle popisu to není těžké, jenže já na to nemám dostatečně výkonný/správný mixér.
ja sem nakonec rada,ze mi nechutna.Preci jen ta cena neni zrovna lidova.:-)
Moja babka kedysi kupovala mlieko z družstva, prišla Avia, mali v nej kanistre plné mlieka a ľudia si kupovali čerstvé mlieko na litre. A my sme vždy čakali kým sa v kýbliku spravila vstva smotany a vyjedali ju lyžičkami :D Ach, kde tie časy sú ![]()
Jé, sušené mléko nahusto, mňam! Jen se nesmí nalepit na patroTaky jste si ho v dávných časech cpali do pusy a říkali "Mixar"?
Dnes by se tomu říkalo mixarová challenge a puboši by to věšeli na YT.
Mixar neznám, ale připomnělo mi to jesenku a bohužel teda taky mlíkovou polívku ve škole :-D.
Mixar byla asi nějaká sušená mléčná směs na přípravu koktejlů, zřejmě s vanilkovou příchutí nebo tak. Samotné sušené mléko bylo Eligo. Teď jsem zjistila, že se Mixar zase ve velkém prodává jako zmrzlinová směs, pravá opočenská:-/
https://i.cdn.nrholding.net/15709879/450/450
Mlečnou polévku jsem buď nikdy nejedla, nebo milosrdně vytěsnila.
Zato Jesenka, aaaach. Díky Jesence a Piknik mléku jsem přežila nejednu horskou tůru. Jeden čas dokonce vznikala série vrcholových fotografií mé maličkosti s tubou v puse.
Mléko miluju, teplé i studené! Ale teda Jesenku, Pikao a tydlety tuby vážně nesnáším.
Mně Jesenka, Salko atd. způsobují fyzickou bolest, děsně mě pálí na patře.
Jesenka, jesenka, ach JESENKÁÁÁÁÁ!!
Jen silou vůle, se přinutím ji nekupovat a nevycucnout ještě po cestě s vozíkem k autu! Teď jsem viděla poloviční tuby Pikaa, jestli uvidím i Jesenku v malém balení, tak je to můj konec. Protože u toho velkého jsem si vždy vysvětlila, že vysrknout to během 3 minut je fakt zhovadilost. Ale to poloviční... to určitě nebude mít tolik kalorií,že? ![]()
![]()
![]()
Já to mám stejně jako nolita, kafe bez mlíka, černý čaj s mlékem si dávám v letadle (od té doby, co jsem viděla letušku, jak si čichá ke kávové konvici, než ji začne používat). Kakao bych asi nevypila a mléko určitě ne!
Ale taky mám problém, co pít teď v zimě, protože čaj je moc řídký...:-) Možná zkusím caro, nebo nějakou podobnou náhražku. Jak začne zima, vařím si pořád nějaké polévky, protože to splňuje požadavky hustoty, teploty i tekutin v jednom :-)
Jo a hrozně pobavila žluťásek s tím, že kakao se pije jen doma a ne ve společnosti! :-) Vzpomněla jsem si, jak jsem jednou seděla v kavárně a za mnou u stolu si mladý muž (max.30) objednal kakao!! Normálně jsem se musela otočit, abych si ho prohlédla
(a byl to sympaťák, pro doplnění).
Taky si vždycky pořežeš jazyk, jak se ji snažíš vysosat do poslední kapky?
Já si teď chodívám kupovat sváču do práce do DMka, neb to je jediný obchod po cestě, a zrovna dneska jsem si tam poprvé v životě koupila mandlové mléko, teď to tu sosám a přijde mi dobrý. :) I kokosový sójový pudink od té samé značky (alpro) mi chutná, ten beru pravidelně. Ale teda tuhle jsem si tam na krabici mrkvové šťávy nevšimla větičky "zkvašeno kyselinou mléčnou" a ta letěla do koše po prvním loku, brrr. Bio hořické trubičky s demineralizovanou syrovátkou totéž, s takovýma nakyslýma pachutěma mám nějakej problém.
K čemuž bych ráda připojila související stížnost, že mě občas hrozně rozčilují nelokalizované obaly pro český trh, já neumím německy ani kváknout a zrovna v tom DMku je to občas fakt problém, veškeré obaly jen německy a někde na boku lípnutá česká minicedulička, z níž už jen optickým porovnáním objemu textu usuzuju, že je na ní fakt jen to nejnutnější. :/
Složení je tam komplet, nepřekládají takové ty pohádky a příběhy o blahodárných účincích na tělo i mysl:-)
Taky si vždycky pořežeš jazyk, jak se ji snažíš vysosat do poslední kapky?
Si piš! A jak vždycky tu tubu roluju, abych z toho dostala vše!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.