Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:41

Já teda miluju mlíko - samotné, teplé, studené, v pokrmech, v kafi, čaji...

A stěžuju si, že po dlouhé dovolené v teplých krajích je teď návrat do zaměstnání poněkud obtížný...

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:44
Reakce na carries:

Já mám taky mlíko ráda, takźe motivace koupit mandlový příště je nulová, sojový mi taky nechutná..je to asi varianta pro lidi s intolerancí laktozy, ale to radší nic, než tohle 

Zarinya no u nás ta krabička nic moc, jen mě lákala ta představa, jak je to děsně dobrý  haha

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:47

A sťažujem sa, že dnes idem prvýkrát k novému zubárovi. Mám naňho síce dobré referencie, ale predsa len sa mi o tom aj snívalo. Tak som zvedavá... 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:51

Mně mandlové mléko chutná, ale krom té ceny mě odrazují ještě ta 2 % mandlí. Lepší cesta asi bude si ho vyrobit, podle popisu to není těžké, jenže já na to nemám dostatečně výkonný/správný mixér.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 10:51
Reakce na Ounz:

ja sem nakonec rada,ze mi nechutna.Preci jen ta cena neni zrovna lidova.:-)

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:18
Reakce na Ounz:

Moja babka kedysi kupovala mlieko z družstva, prišla Avia, mali v nej kanistre plné mlieka a ľudia si kupovali čerstvé mlieko na litre. A my sme vždy čakali kým sa v kýbliku spravila vstva smotany a vyjedali ju lyžičkami :D Ach, kde tie časy sú

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:19

Jé, sušené mléko nahusto, mňam! Jen se nesmí nalepit na patroTaky jste si ho v dávných časech cpali do pusy a říkali "Mixar"? Dnes by se tomu říkalo mixarová challenge a puboši by to věšeli na YT.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:26
Reakce na Sweet Potato:

Mixar neznám, ale připomnělo mi to jesenku a bohužel teda taky mlíkovou polívku ve škole :-D.

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:33
Reakce na Zina:

Mixar byla asi nějaká sušená mléčná směs na přípravu koktejlů, zřejmě s vanilkovou příchutí nebo tak. Samotné sušené mléko bylo Eligo. Teď jsem zjistila, že se Mixar zase ve velkém prodává jako zmrzlinová směs, pravá opočenská:-/

https://i.cdn.nrholding.net/15709879/450/450

Mlečnou polévku jsem buď nikdy nejedla, nebo milosrdně vytěsnila.

Zato Jesenka, aaaach. Díky Jesence a Piknik mléku jsem přežila nejednu horskou tůru. Jeden čas dokonce vznikala série vrcholových fotografií mé maličkosti s tubou v puse.

Offline dzizisketa
8792 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:54

Mléko miluju, teplé i studené! Ale teda Jesenku, Pikao a tydlety tuby vážně nesnáším.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 11:56
Reakce na Sweet Potato:

dzizisketa 

Mně Jesenka, Salko atd. způsobují fyzickou bolest, děsně mě pálí na patře.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 12:26
Reakce na carries:

No tak ještě za mýho dětství se z mlíka dala sníst smetana nahoře, to měl rád děda..

Zarinya  no sem ráda, źe intoleranci nemám, mlíko mi chutná a přece jen přijde levněji (i když mlíko z trhu taky není za babku, ale je moc dobrý)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 12:52

Jesenka, jesenka, ach JESENKÁÁÁÁÁ!!  Jen silou vůle, se přinutím ji nekupovat a nevycucnout ještě po cestě  s vozíkem k autu! Teď jsem viděla poloviční tuby Pikaa, jestli uvidím i Jesenku v malém balení, tak je to můj konec.  Protože u toho velkého jsem si vždy vysvětlila, že  vysrknout to  během 3 minut je fakt  zhovadilost. Ale to poloviční... to určitě nebude mít tolik kalorií,že? 

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 13:01

Já to mám stejně jako nolita, kafe bez mlíka, černý čaj s mlékem si dávám v letadle (od té doby, co jsem viděla letušku, jak si čichá ke kávové konvici, než ji začne používat). Kakao bych asi nevypila a mléko určitě ne! 

Ale taky mám problém, co pít teď v zimě, protože čaj je moc řídký...:-) Možná zkusím caro, nebo nějakou podobnou náhražku. Jak začne zima, vařím si pořád nějaké polévky, protože to splňuje požadavky hustoty, teploty i tekutin v jednom :-)

Jo a hrozně pobavila žluťásek s tím, že kakao se pije jen doma a ne ve společnosti! :-) Vzpomněla jsem si, jak jsem jednou seděla v kavárně a za mnou u stolu si mladý muž (max.30) objednal kakao!! Normálně jsem se musela otočit, abych si ho prohlédla  (a byl to sympaťák, pro doplnění).

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 13:03
Reakce na Berta:

Taky si vždycky pořežeš jazyk, jak se ji snažíš vysosat do poslední kapky?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 13:05

Já si teď chodívám kupovat sváču do práce do DMka, neb to je jediný obchod po cestě, a zrovna dneska jsem si tam poprvé v životě koupila mandlové mléko, teď to tu sosám a přijde mi dobrý. :) I kokosový sójový pudink od té samé značky (alpro) mi chutná, ten beru pravidelně. Ale teda tuhle jsem si tam na krabici mrkvové šťávy nevšimla větičky "zkvašeno kyselinou mléčnou" a ta letěla do koše po prvním loku, brrr. Bio hořické trubičky s demineralizovanou syrovátkou totéž, s takovýma nakyslýma pachutěma mám nějakej problém.  

K čemuž bych ráda připojila související stížnost, že mě občas hrozně rozčilují nelokalizované obaly pro český trh, já neumím německy ani kváknout a zrovna v tom DMku je to občas fakt problém, veškeré obaly jen německy a někde na boku lípnutá česká minicedulička, z níž už jen optickým porovnáním objemu textu usuzuju, že je na ní fakt jen to nejnutnější. :/

Online žluťásek
8795 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 13:15
Reakce na Karoleena:

Složení je tam komplet, nepřekládají takové ty pohádky a příběhy o blahodárných účincích na tělo i mysl:-) 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 13:16
Reakce na Sweet Potato:

Taky si vždycky pořežeš jazyk, jak se ji snažíš vysosat do poslední kapky?

Si piš! A jak  vždycky tu tubu roluju, abych z toho dostala vše!