Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 15. června 2019 21:55

miuu takže spokojnosť, ďakujem

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 15. června 2019 22:21

Janulik03 jo, polívka být musí denně a denně se máti diví,  že to nechci jíst v těch vedrech. A že za pár.... asi nebude trvat dlouho a budou tu na trvalo, i když zatím se tomu zuby nehty brání.

Karja však naši takhle jedí celý život, přesně- co nejedli za mlada, je podezřelý. Jenže oni chrastí kostma a já z toho tloustnu.  A když jsem si místo žemlovky vzala radši kedlubny a šunku, to bylo řeči! 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 15. června 2019 22:27

Janulik03 Dekuji za odkaz;-)

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 15. června 2019 22:29

Kokoska To je hrozny, tolik let jsi dospela, ale stale ti do neceho kecaj;-))' Tak snad je brzo vykrmis, hlavne kdyz jim chutna...Jinak chapu, tyhle klasicky jidla jsou lakavy, clovek by pribral hned, v patek delala mam koprovku a jedla jsem ji ve 12, ve 2 a ve 4:-D. Dala bych si ji k veceri, ale nezbyla!

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 15. června 2019 22:38

Karja ja si naopak uzivam kdyz ta jidla varit nemusim, dva vikendy do mesice... dnes stika na masle a male bramburky na pare s rukolou, muz se akorat tvari prekvapene ale sni to. ja bych tak jedla porad..  

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 15. června 2019 22:38

Karja kecaj pořád a do všeho a nejen když jsou u nás, telefon to jistí. A maminka mi dokonce nakazuje, jak já mám kecat do života svých dětí, což samozřejmě nedělám a ona to nelibě nese

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. června 2019 23:50

Kokoska Na tohle velký vaření je fakt blbý počasí, ale já vám to  závidím, jinak nikomu nikdy nic, ale to, že má ještě rodiče, jo. Tak jim ty jídelní návyky odpusťte i ty řeči ke kedlubně, leze to sice na nervy, bez nich je to pak už jenom horší...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 16. června 2019 00:10

Poéma My mame nejakou vsadku v tom otevrenem okne, aby to prave hned nelezlo zas dovnitr. Integrovanou mit nesmime, dum je nove zateplen a nikdo s tim pri projektu nepocital (cti mame tu dva lidi, kteri by ji nechteli/nekoupili a maji vliv na predstavenstvo - uz to tak bylo i s balkony)

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 16. června 2019 00:34

Kokoska soucítím s tebou. Manžel, dokud pracoval, si svoje tradiční chutě plnil v práci a na cestách. V důchodu pak musel jíst doma. Vařil, ale vařil to, co má rád sám, tedy opět tradiční jídla. Navíc, jemu by stačilo točit dokola pořád takových 5-6 jídel. Inovace nemá rád.

Moje nudle a rýži se zeleninou apod. naprosto odmítal. No a mělo smysl vařit si něco, když je uvařeno? Navíc já to mám taky ráda, jen by mi to stačilo párkrát do roka.

Ted mu nosím jídlo ze školní kuchyně a on si libuje. Vaří ale opravdu dost dobře, tradici i modernější, takže si každý přijdeme na své.. O víkendu to pak už nějak zvládám, vařím hlavně pro něj, aby jedl. Jenže má tu hnusnou vlastnost, prostě nepřibere a nepřibere.. To jediné mu fakt závidím.

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 16. června 2019 00:39

Zina jídelní návyky jím měnit nehodlám, však jsem psala, že vyvařuju, co si přejou. Jsem ráda, že jim chutná, takovou rajskou omáčku jsem nedělala asi 10 let, muž to nerad, a sklidila velkou pochvalu. Řeči mi teda občas vadí dost, nejen kolem jídla, ale nehádám se, jsou to starý lidi, co už.  

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 16. června 2019 00:42

Dadoo naši když jsou doma, berou si taky obědy že školní jídelny. Mají na výběr ze dvou jídel a jak jsem četla jídelníček, je to docela pestré. A mají ty polívky:)

Online Janulik03
20264 příspěvků moje polička 16. června 2019 06:54

Kokoska moj otec ma niekedy reci typu ako nie sme schopni nieco urobit nacas, lebo ved naplanujeme a skutek utek. No nie sme doma stale ako on. Napriklad si planujeme ze vypraceme pračovnu a kym druhy den prideme domov, iniciativne to urobi, vyznamny pohlad ze ktovie kedy by to bolo  no chces nechces musis to dokoncit. Alebo pridem vecer domov a caka ma hora obranych malin. Tak do polnoci makam aby som spracovala. 

Nastastie moj muz, ac inde nervak , ma na mojho otca svatu trpezlivost, prikyvuje ked ho sty krat poucuje ako zapnut motorovu kosacku

nestazujeme sa, niekedy sa z toho zasmejeme, niekedy mi to ide pekelne na nervy, ale je uz v tom veku a vravim deckam ze aj my tam budeme nech su trenovani

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 16. června 2019 08:39

Janulik03 u nás to je spíš tichej nátlak ve smyslu Mělo by se... Měly by se asi umejt okna, ale nedělej to, my to nějak zvládneme. Jo. Táta sotva chodí o holi, máma podobně, kdyby někde spadli a něco si zlomili, je to konečná. 

Mně tenhle způsob docela vadí, kdyby máti řekla rovnou Až příště přijedeš, umej prosim okna... nevim proč to nejde. Ale tohle je prostě její jednání,  dává najevo, že nechce obtěžovat, ale přitom to očekává. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. června 2019 08:52

Janulik03 moje máma takhle vzpomíná na svého dědu (bydleli dohromady v domě), jak jednou její máma přišla domů z práce, v každé ruce tašku s nákupem, a děda stál před dveřmi s provázkem v ruce, protože se museli přivázat rajčata. Máma do teď vidí svojí maminku, jak položila ty tašky s nákupem a v tom kostýmku, tak jak přišla z práce, šla s dědou přivazovat rajčata, protože se prostě muselo hned. Ale taky neřekla ani slovo

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 16. června 2019 09:21

viktorka_od splavu Já nevím, jestli to správně chápu, ale ty tu klasiku vaříš kvůli dětem? 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 16. června 2019 10:12

999 jedno dite odmita jist cokoliv jinyho a jelikoz je hubenour tak musim. kdyz nesni obed/veceri tak si da chleba s milimetrem masla a platkem sunky nebo milimetrem nutely. da si jich klidne z pul pecnu, ale nema ani 60 kilo na >180 cm. jako kdyby to bylo na mne, resim to jinak-ale nemuzu do toho mluvit. bohuzel stravovaci poruchu ma z druhe strany asi trochu podedenou:-/

jinak muz da taky prednost klasice, ale sni i cokoliv novyho, navic si tu klasiku muze uzit na obedech dle libosti. druhy zravy dite sni skoro cokoliv:-) (a to byl jako malej naprosto nezravej:-)

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 16. června 2019 10:26

viktorka_od splavu Aha, tak to je těžký. Kdyby v tom nebyl tenhle problém, tak bych prostě řekla, že retro dny budou 2x do měsíce :-). Ale na druhou stranu tě uklidním, můj manžel, když jsme se seznámili, tak měl 65 kg na 190 cm, žil jen na tatrankách, bagetě a nutelle a do toho vrcholově sportoval. Pak se to otočilo, hlavně, když začal cestovat, poznávat nové chutě. Ale nežravej je pořád. Dřív mě to rozčilovalo, že toho sní půlku, co já, ale dneska si říkám, že jsem ráda, že nemá břicho :-).

Online Janulik03
20264 příspěvků moje polička 16. června 2019 10:30

Kokoska no oni nechcu obtazovat sle chcu aby to bolo urobene. Raz este cerstvo po nastahovani, ked sme si prerabali a muz bol stale v praci, ronotnick nieco nechali nespratane a ja som to tiez nechala tak. Vtedy mi vytkol ze mama by to nikdy nenechala tak ze by nesla spat kym by nebol poriadok. Vtedy som sa normalne pred nim rozplakala a navrhla ze vsetko upraceme, a budeme vyvat spat u seba a k nrmu denne chodit a nic neprerabat aby aj on mal svoj klud sj my sme mali pohodlie a ze bude to dobre. Doteraz vidim jeho sokovany vyraz. Krical ze on nechce aby sme isli prec, uplne som videla tu paniku. Odvtedy si obaja davame pozor kam zajdeme. Myslim ze je to teraz super, decka su tu stale, niekedy az moc , stale je tu rusno, on ma kopu “povinnosti” ( pestuje nam zeleninu) a maly ho neskutocne zboznuje lebo ma na neho vzdy cas a trpezlivost. Teraz kocikuje malu a teda neda si to vziat.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. června 2019 11:11

milacka My jsme zabudovanou klimtizaci dělali loni. Bylo to vcelku v pohodě, když se bojíš těch prací v bytě. Protože už to bylo v hotovém bytě a nepočítalo se s tím předem, tak máme pod stropem v pokojíku širokou lištu, která vše zakryje. Potom jednu krátkou lištu na stropě přes chodbu a v pokojích potom už jen klimatizace. Bylo to rychlé, žádný velký nepořádek. Cena teda je určitě jinde než za mobilní, ale já jsem teda hodně spokojená. My už týden máme v bytě po příchodu z práce kolem 30. Stačí pár dnů a nedalo se tady být. 

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 16. června 2019 11:17

Janulik03 jo, je potřeba najít nějaký kompromis, jen to někdy jde ztuha.