MP Marge mozna je to vyzva prehodnotit vztah k modnim trendum a ze slimek prejit na kuloty;-))
Stěžovací vlákno
Jenom k molům, ono to někdy není tak žhavý, a prostě lítaj oknem (a hodlám tomu i nadále věřit, ne abyste mi to vyvracely
). Já takhle mohutně panikařila asi před dvěma lety, prohledáno a vyčištěno všechno, sice nesyslím moc zásoby, ale i tak jsem něco čistě preventivně vyhodila a něco odstěhovala do mrazáku... a furt lítali, šatní i potravinoví. A jen přešla sezona otevřenejch oken, byl zase klídek a mololapka zela prázdnotou, případně se na ni při příležitostným větrání přilíp jeden osamělej mol. A od tý doby je to tak každej rok. Teda alespoń doufám, že se tady nenakazím a i letos to ty mrchy posléze přejde a že se ty, který teď lítají jako pominutý, nachytají na mololapky dřív, než infiltrujou do potravin/oblečení. Je teda docela dobrý nedávat mololapky moc blízko k oknu, to jich pak lítá asi dvojnásobek (a situaci nepomáhá ani to, že máme pod oknama kontejnery na odpadky a ty občas zůstávaj péčí některejch sousedů otevřený...)
S mravencema letos zatím dobrý, klep klep do dřeva, ale zase mě vytáčejí kobylky, těch už jsem doma nalovila asi patnáct. Tak akorát doufám, že ke mně fakt lítají oknem a nechoděj třeba po stoupačkách od nějakýho souseda, kterej je chová jako krmivo pro tarantuli nebo hada, a že ke mně časem nepřijde stejnou cestou na návštěvu i některej z těchhle mazlíčků...![]()
Kokoska i my máme chrousty![]()
crazydaisy My taky. Když konečně klesne teplota, že se dá vylézt ven, začnou operovat chrousti a komáři ![]()
Pinot Noir no o komárech ani nemluvím. Pokousaná jsem už tak měsíc ![]()
MP Marge mozna je to vyzva prehodnotit vztah k modnim trendum a ze slimek prejit na kuloty;-))
![]()
To uz snad radsi ty kozi nohy!
Ale zase nemam ani moly, ani chrousty, tak aspon neco ![]()
Nám teď lítají do domu ti zavíječi venkovní, mají sezónu. Je jich plná fasáda.
dynda vselijakou drobnou havet, ktera s nama chce bydlet, radsi neidentifikuju. Rano vzdycky zametu chciply jepice a jine mrtvoly a jedem nanovo. Ze v obyvaku poskakujou kobylky, obcas prifrci sarance, je normal.
Kokoska tak u nas to bud nevidim, nechodi to k nam ( az na mravce, ale aj tie uz zmizli), alebo to kocky stihnu vychytat. ![]()
Tak a teraz som to urcite privolala ![]()
Janulik03 kocky pry maj kobylky v oblibe ![]()
dynda ten zavijec... mam jit prohlidnout buxus, nebo je to jiny? Vloni mi sezrali skoro cely ker, piplam to tu, aby neuhynul, nerada bych dalsi invazi.
Kokoska ano, aj muchy amegakomare. Micka je v tomto usilovna.
Byvala kolegyna sa ujala malinkeho bazantika minuly rok, vyrastla z toho krasna bazantica, ktoru maju doma pustenu ked pridu, inak ma volieru a ta lovi vsetok hmyz v dome. Natocila nam video ako sa spolu rozpravaju a kolegyna jej vravi pod srm je tu konik a bazantica bezala k nej a zob!
Uplne perfektne. A chodi im za nou na dvor pav. Vobec sa ich neboji a uzasne sapredvadza.

Kokoska zvijacku nespominat, ledva som zachranila 12 metrovy plot. Inak v celej dedine msju trn buxus uz zniceny, cakam kedy zas pridu k nam ze este tu je. Bojiiim.
Janulik03 krasa
Kokoska skoda ze tu nejde dat video, teda neviem to
Janulik03 Musim to zkontrolivat, abych kdyztak sla koupit postrik, ach jo.
Kokoska minuly rok som striedala karate s niecim inym aby si hnusoby nezvykli
U nás je hodně na jehličnanech a i na všem jiném zeleném, ale u jehličnanů je to síla. Nevím, kolik druhů jich je a buxus nemám.
Prosperina Tak po příchodu domu (a tudiz pri zavrenych oknech) nepribyl ani jeden novy mol. Takze fakt doufam, ze to byla nocni invaze z venku.
dynda Zavijeci to urcite nejsou, tohle jsou fakt jen moli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.