Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. června 2019 18:08

Myrtila 

Ehm, fakt poznáš rozdíl mezi molem a zavíječem?

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 27. června 2019 18:25

dynda No, pokud obrázky na googlu nelzou, tak tu mam cca 25 telicek k porovnání

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. června 2019 18:28

Myrtila 

Já jen, že každej mol je zavíječ a já to teda na první pohled nepoznám.

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 27. června 2019 18:32

dynda Aha, ja se mrkla na net na toho zavijece, co žije na buxusu, a na ty mrtvolky, co mame doma, a kazdy to melo jinou kresbu na kridlech. Ty mrtvolky ji maji takovou, jako potravinovi moli, maximalne by to mohl byt zavijec paprikovy. Ale je pravda, ze na tohle nejsem zrovna odborník

Offline Janulik03
20264 příspěvků moje polička 27. června 2019 18:33

dynda tak u nas zabijac buxusovy minuly rok  vyzeral takto

Celkom pekny motyl

predtym som uplne pocula ako zeru listy

Liezli nam aj po dome

Offline Janulik03
20264 příspěvků moje polička 27. června 2019 18:34

Napisala som zabijac namiesto zavijac ale necham to tak, ved je to pravda

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 27. června 2019 20:29

Janulik03 hlásím buxus zatím v  pořádku. Vloni jsem to snad vymlátila ve stadiu housenek, hnus fialovej to byl! Mám takový keř s listy, které jako mladé jsou zlaté a jak stárnou, tak zezelenávají, takže to dělá pěkný efekt zlatozeleného keře. Byl už docela rozrostlý a moc z něj bohužel nezbylo, teď snad nemá ani půl metru na výšku. A to jsem ještě ráda, že to z těch pár pahýlků na jaře obrostlo.

Offline Janulik03
20264 příspěvků moje polička 27. června 2019 20:51

Kokoska no hlavne ze vydrzal. Tu ked som isla na jar cez dedinu tak len suche pozostatky vsade boli. Vsetci to dali prec

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. června 2019 21:14

Myrtila 

Já se v nich taky nijak zvlášť nevyznám, ale můj první kontakt s tím venkovním zmetkem byl šok, že máme všude doma spousty molů. Pak jsme zjistili, že je toho plná zahrada a že to asi nebude ten domácí mazlíček. Hele ale asi jednoduše - jestli je toho hodně všude venku okolo domu, domácí potraviny jsou v bezpečí, horší to bude se zahradou. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. června 2019 21:16

Janulik03 

Tak u nás to buxusový není, zabíječ mu říkáme už léta.

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 27. června 2019 21:18

dynda Tak o zahradu se díkybohu nemusím bát, nebo aspoň o tu naši, protože ta zatím prakticky neexistuje

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. června 2019 21:52

Myrtila 

Tak pro jistotu nesázejte buxus

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 28. června 2019 20:39

Včera u nás byly obě rodiny mých dětí, jedni se čtyřletým, druzí s desetiměsíčním chlapečkem. Dneska od rána ten větší zvrací, má teploty a bolí ho břicho. Doktor řekl viróza, jeho maminka mi teď psala, že ona už má dva dny po ránu průjem. Zítra mám hlídat večer menšího, ve středu odjíždíme s manželem na dovolenou. Doufám, že nezpůsobím mezinárodní ostudu tím, že bych po*rala Skotsko.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. června 2019 20:50

​jak se to stane?:-O

​já jsem taky nebyla na dovolené 20 let, cca. naposled s rodinou někdy v pubertě.

od té doby nemám s kým jet. sama to neumím, takže nikam nejezdím. nepočítám teda třeba dva tři dny v praze nebo budapešti, prostě takové eurovíkendy. od té doby, co pracuju, jsem u moře nebo v horách nebo kdekoli na týden nebo víc nebyla nikdy. neumím si představit, co bych tam sama dělala. ty dva tři dny někde ve městě nějak zaplním výstavou a prohlídkou. 

nelyžuju, zimní dovolené mě vůbec neberou. to se ti stane hned.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 28. června 2019 21:03

Jiná Realita blbý no... to nikdy pořádně nevypneš. mně se to jeden rok stalo že jsem neměla vůbec aspoň týdenní dovolenou a ten další rok už jsem byla uplně vyšťavená a fakt zoufalá. asi se to dá odvyknout, ale musí to být náročný, já pauzy prostě potřebuju - krátký i dlouhý. nevydržela bych ani dýl pracovat durch přes víkendy

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 28. června 2019 22:36

Jiná Realita neumím si představit, že bych se někde týden nezabavila. Klidně v Čechách, když bych nechtěla sama k moři. Třeba bych se ubytovala v Karlových Varech a projezdila okolí, ale pořád jen doma a v práci, to by mě odrovnalo.

viktorka_od splavu bývaly roky, kdy jsem na přelomu roku jela nonstop třeba 3-4 měsíce, začalo to už mezi svátky v prosinci a končilo tak 14 dní po odevzdání daňového přiznání (samozřejmě posledního března). Strašný to bylo.

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 29. června 2019 06:28

Jiná Realita Hele, ja chci jet sama tu zeleznici Oslo Bergen, podle me je to dobrej typ na dovolenou sama aby se clovek nenudil, dva dny v Oslu, pak dva dny na tu cestu a tak dva dny Bergen. Urcite pujde udelat spousta dalsich podobnych dovolenych, zaklad je se nejak premistit, jedno misto tyden sama je fakt dlouhe. Nebo par mych znamych slo peso kousek te pouti v Portugalsku a Spanelsku, nejak extra sportovne zdatni nejsou, ale nevim, kolik meri jedna ,,etapa,,;-).

Musim teda pockat az odrostou deti, idealne do veku, kdy na pohotovosti dokazou rict, co je boli a co se jim stalo:-D, to je takovy meznik svobody pro me;-)))

Je skoda aby jsi jako mlada, tvrde pracujici, financne zajistena byla doma;-))

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 29. června 2019 07:33

Jiná Realita - taky radím jet, všechny předsudky stranou, vždy se najde někdo na chvíli na pokec i u moře bývají češi, propojit moře s výlety taky jde. Na poznávačky jezdí lidi často sami, byla jsem loni a udělali jsme si prima partu 4 ženských. Dnes samozřejmost, partner ani přátelé nemůžou, nechtějí,  tak proč se omezovat. Být tebou procestovala bych svět,  já jsem trochu omezena zajištěním péče o psa. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. června 2019 07:52

jitřenka presne, radsi pojedu sama, nemusi to byt 2 tydny ale tyden staci, more mesto se da krasne nakombinovat, ale myslim ze kdyby moc @jina realita chtela, tak pojede. Takze bych to nechala na ni, takovou jednu znamou mam taky, sama nikam nepojede protoze neumi ani poradne anglicky a ma logicky strach ze se nedomluvi. Kdyz ji nabizime ze pojedeme sni, tak odmita ze nechce obtezovat. Pritom jsou i zeme kde nutne aj neni potreba (logicky) :) takove termaly slovensko madarsko bych si nechala na tyden klidne libit. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. června 2019 07:54

Karja vy mate pohotovost v miste bydliste? U nas to totiz bude ovlivnene i tim az se haranti na pohotovost i sami dopravi, neb spolehat v tomhle na muze je dost liche.