Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:29
Reakce na 999:

razorblade To jo :-).

Moje ségra má kombinaci nerozhodnosti a vlčiho hladu, který ji mění osobnost . A to je teprve paráda...

​to mám asi taky

Offline 999
19820 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:35

Potrefenáhusa Můžete někam jet spolu :-).

Offline RoSa
10173 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:36

Janulik03 ze starých kompotů si jeden známej nechal vypálit pálenku a ta směska byla překvapivě dost dobrá!

Offline Garfie
28563 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:38

Musím přiznat, že je mi fuk, jak a s kým cestuju, hlavně že cestuju . Cestuju ráda sama a mám z toho i ty nejlepší zážitky, ale fakt je, že mě pak mrzí, že někdo blízký neviděl to co já a mám tendence se na ta místa vracet, tentokrát s doprovodem. 

Často taky cestuju ve třech  s kamarádkama, které jsou pro mě na cesty úplně ideální. Jedna je typická vymetačka muzeí a galerií, vzděláním výtvarnice, takže se často dozvím něco zajímavého :-) a ta druhá zase taková povrchní dámička, zajímají ji hlavně hadry a víno/káva, večeře. A já se vždycky připojím na tu či onu stranu, podle toho jak mám náladu. 

Offline Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:41

999 ty vogo, neeeeee!!!!

podle mě je problém v tom rychlým poklesu cukru (a je to fakt dost nevyzpytatelný, kdy to přijde), plus ještě to, že už se člověku dělá ještě trochu z toho hladu špatně od žaludku, takže už ani nemá na nic konkrétního chuť (víš, že se musíš okamžitě najíst, nebo omdlíš a zároveň se ti z tý představy jídla zvedá žaludek)

ale já bych pak v tyhle chvíle skoro vraždila, kor když se to jídlo ještě nějak protahuje

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:51

MP Meri Já to mám taky tak. Turistické gastronomické pasti ode mě neuvidí ani korunu, pokud možno. Vím dobře jak vypadá zákulisí podobných míst a financovat to nehodlám. 

Offline 999
19820 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:52

Potrefenáhusa To je úplně přesný :-).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. července 2019 14:55

razorblade Mravence nezávidím. My máme starou chalupu a tam je asi někde v podlaze (v patře ) mraveniště. Jednou za rok se tam mravenci rojí. Většinou si vyčíhnou víkend, kdy tam jsme. Je to strašný. Spousta malých je po podlaze, spousta jich lítá po pokoji a trvá to teda jeden večer. Pokud otevřeme včas okno, tak je to docela dobrý a většina jich odlétne a ostatní se vrátí do mraveniště. Pokud ne, tak je máme ve všech pokojích v patře. Už jsme tam všechno utěsnili, ale vždy si najdou cestu. Jsou tam dřevěné podlahy a pod nima mezera asi 20 cm, takže nikdo do toho nechce vrtat. Zase o nich celý rok nevíme, ale ten jeden den je to děs.

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:01

999 Přiznávám se bez mučení, že to jsem já jak vyšitá . Ale vím o tom, a snažím se dávat pozor, aby k té krajní situaci nedošlo. Teď už to mám vcelku vychytané, sice terorizuju muže přesným časem k jídlu, ale ve škole to byla trága. Tam dokud člověk neomdlel, tak mu nic nebylo a kousnout do něčeho v hodině bylo zakázané.

A Potrefenáhusa to vystihla přesně. Šílený hlad a přesto nevolnost při myšlence na jídlo. Ale tohle je jenom do určité hodiny (u mně). Udeří osmá hodina večerní a šmytec. Fabrika se zavře, trávení se zastaví a cokoli sním, tak leží v žaludku až do rána jako kamení. V pět ráno se zase otevře, všechno se spustí a jede se dál. 

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:05

razorblade Renusatko Taky máme letos invazi mravenců. Furt jsme je zabíjeli na jídelním stole, všechno prohlídnuté, vystříkané a pořád se tam hemžili. Nakonec muž objevil při zalévání mraveniště v aloe na okně

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:12
Reakce na jinx:

A priroda by me unudila k smrti. Kamaradka byla v Chile, uzasne fotky z treku do hor, resp. z vrcholu dolu do krajiny a na panorama. Ale! Cele dny vystupu fotky pro me uplne stejne - nic nez sutry, skaly, kopec, sutry, sutry... po peti hodinach vrchol beze zmeny pred nima a same sutry, dalsi den totez a totez... a uplne vsechno si clovek tahne na zadech, protoze tam logicky neni vubec nic. Ona nadsena, ja osobne ani kdyby mi platili. 

​mne je hlavne uplne cizi ten pristup, ze cely den potim krev abych to jako dala,  nejvyssi meta a odmena dosahnout toho vrcholu.. pak se otocim a jdu zpatky.. proc??? jo jednou za rok to zvladnu, je to krasa ty vyhledy.. ale teda kdyz uz slapu x-tou hodinu je mi to jedno a dala bych cokoliv za vrtulnik:-)

Offline baltik
4982 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:16

viktorka_od splavu jo, to mam taky, navic i tyvyhledy jsou mi ukradeny, tu vrcholovou ambici proste nemam a svadim to na to, ze jsem z roviny :)

49356 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:30
Reakce na jinx:

A priroda by me unudila k smrti. Kamaradka byla v Chile, uzasne fotky z treku do hor, resp. z vrcholu dolu do krajiny a na panorama. Ale! Cele dny vystupu fotky pro me uplne stejne - nic nez sutry, skaly, kopec, sutry, sutry... po peti hodinach vrchol beze zmeny pred nima a same sutry, dalsi den totez a totez... a uplne vsechno si clovek tahne na zadech, protoze tam logicky neni vubec nic. Ona nadsena, ja osobne ani kdyby mi platili. 

pardon, nejde to smazat:-/

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:30

viktorka_od splavu kdyz jdes na trek natezko, tak se rozhodne nepachtis cely den, spis nekolik dni. Cilem neni to dat ( i kdyz je blbe si volat horskou jenom proto, ze to clovek spatne odhadl), aby to fungovalo, tak cesta musi byt cilem. A takovy vychod slunce primo ze spacaku ma taky neco do sebe

Mne bavi i ta mestska turistika, vcetne muzei, jedine co me nebavi se vysedavani po hospodach. Muz je trochu vetsi kavarensky povalec nez ja, ale ani on tam nevydrzi sedet hodiny. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:31

NAmofo ja mela mraveniste v rajcatech, tam jsem to zlikvidovala i s msicema. ti dnesni ale museli prijit od sousedu nebo co.

A diky vsem za ujisteni, ze v tom s ferdama nejsem sama :D

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:32

viktorka_od splavu

TTo je asi pro vyznavače poučky, že cesta je cíl. Já tomu trochu rozumím, sice jsem dost linejsi a pohodlnější, ale v rámci svých možností mám ráda různé výstupy a sestupy treba jen pro jeden výhled. Ale když jich je cestou víc, tím líp. Super je na to Šumava, pro mě ideální kombinace i náročnější trasy a spousty krásných zákoutí. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 01. července 2019 15:34

viktorka_od splavu ja si treba do Krkonos jezdim pokecat s kamoskou. Chodime po horach, zvanime, tu a tam neco sezereme v horsky chate, tu a tam se dame do reci s nejakejma dalsima turistama (vetsinou se na nas lepi polsti seniori:D). Ale vim, ze smajdani po Krkonosich asi neni trek ve velehorach v Chile. :D

EDIT: a ve chvili, kdy mam chut si volat Horskou sluzbu, protoze mam pocit, ze umiram, tak nastupuje hlaska z Cetniku: "prokrista sefe, proc jste tak tlustej?", z cehoz chytneme zachvat smichu a pokracujeme v ceste i bez nutnosti zasahu zachranaru :D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. července 2019 16:01

Tak jasne ze je to trochu o penezich. Kdybych mela neomezeny rozpocet / vedela, ze má partner neomezeny rozpocet, tak samozřejmě nad kafem za dve kila mavnu rukou. Ale takhle je mi tech penez prostě lito. Ale me gastro obecne nebere. Piju proto, abych zahnala zizen, jim abych neumrela hlady. Vyjimkou je snad jen alkohol

Penez za cestovani celkove mi lito taky není. Idealni dovolena je pro me caravaning, ferraty nebo nejaka poznavacka na vlastni pest. Hiking klidne, ale velky vyslapy pro me taky nejsou. Pří vystupu na Dzabal Toubkal v Maroku jsem myslela, ze zdechnu :D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 01. července 2019 16:12

viktorka_od splavu jj to nekdo ma, to posouvani hranic a hecovani se. Mne je to cizi, ja chodim s kabelkou po meste, od pamatky na vino, z vina do muzea/galerie, z muzea do obchodu, do hotelu se  prevklinout a na dobrou veceri:-)) ale rada po meste chodim, 17 - 20 km za den neni problem. 

49356 příspěvků moje polička 01. července 2019 16:15

jinx jj taky rada chodim, teda tedka podvakrat jsme meli “mistniho pruvodce” a je vtipny ze oni nechodi, ale behaji:-) uz jsme se predem smali, ze vzdalenostni mira podle dcery i kamarada je shodne “kousek” a “za chvilku” coz oboji obnaselo tak pulhodinku fakt ostre chuze