Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 02. července 2019 07:51

andulka01 taky zalezi na tom, jak moc zavazna je najemni smlouva. Neznam aktualni pomery v cechach. Tady je najemni smlouva pro pronajimatele dost zavazna, tzn. Kdyz je jednou uzavrena, tak ji neni mozne jen tak bezduvodne vypovedet.

Bydlim ve fakt levnym najemnim byte, kterej jsem velmi podstatne zrekonstruovala, vcetne zbrouseni drevene podlahy. Ve vysledku to stalo za to, protoze uz ctvrtym rokem mam levny a uz i pekny bydleni. Ale rozhodne by se mi nechtelo nekam investovat praci a prachy s tim, ze mi kdykoliv muzou rict cau.

Drzim pesti s hledanim!

Offline Janulik03
20261 příspěvků moje polička 02. července 2019 08:06

Tak nejako som myslela ze to postavi a uprace za par dni  no chodi do prace potom urobi jeden rad a ide to pomaly. Nikomu nedovoli na to siahnut. Ja chcem spat svoju terasu . Na jednej strane sa tesim az to bude na druhej mi vadi ten bordel

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 02. července 2019 08:23

Janulik03 dnes nam teprve reknou, kdy bude material na schody v baraku, ktere mely byt hotove do konce cervna. Vzhledem k tomu ze budeme doma jeste tak 2 tydny a pak mesic pryc, jsem zvedava jak to hodlaj do terminu porodu stihnout... Nehlede na to, ze mame stale rozkopany dolni zachod a spodni koupelna je stale pouzivana jako spinava. Presne vidim jak to dopadnetchyne sice tvrdi, ze si to temahle myslenkama privolavam,ale zivot s jejim synem me jiz mnohemu poucil:D

Offline Janulik03
20261 příspěvků moje polička 02. července 2019 08:30

rasaNori tak to je mazec. Co schody, to clovek prezije ale tie kupelky a zachod potrebujeme tam je to horsie. Vravela som ze uz nic robit nebudeme a vzdy sa nieco musi. Ach zlaty byt. No ak mas chlapa ako ja ( ja sam najlepsie) tak je to aj dobre aj zle . Budete to mat ale jedneho dna krasne, drzim palce a ty viac oddychuj

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. července 2019 08:42

andulka01 s tim hledanim s tenou fakt soucitim, bohuzel mi prijde ze za soucasne situace si majitele mysli, ze by jim mel clovek libat ruce za jskoukoliv ruinu. A jeste k tomu "za hubicku"

Ja obcas semerskacsky kouknu, co je na prodej (ne jako ze bych na to aktualne mela) a to se taky nestacim divit. Tak to zavru a modlim se, aby me majitel v dohledny dobe nevykopl

Online barbucha blogger
35874 příspěvků moje polička 02. července 2019 09:13
Reakce na andulka01:

Po minulé nájemkyni byl zničený kuchyňský kout, když jsem se zeptala zda se to opraví, tak mi řekly že kvůli každýmu novýmu nájemníkovi přece nebudou dávat novou linku (takže jako já ať zaplatím bordel předchozí nájemnice?). ...

Nájem chodí vybírat osobně v hotovosti - jakože mě minimálně jednou do měsíce přijdou zkontrolovat? Prosím, řekněte mi, že to není normální!!! 

​Asi jsme ti málo držely palce...

S tou linkou a výběrem nájmu v cash je to nějaká pěkná levárna se mi zdá. Každej přece platí dopředu kauci (minimálně nájem/dva) - aby se v případě škody nemusel majitel handrkovat a tu škodu zaplatil z toho... to vypadá že dámy inkasovaly za linku, ale chtěly by dvakrát (pokud bys ji koupila ty)

No a samozřejmě to pronajímaj načerno, když to nechtěj na účet.

Tak si myslim že v takovým případě není o co stát.

Offline Janulik03
20261 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:07

Potrefenáhusa nechcem to v chlpacoch mimo trmu, tak sem dam nasu momentalnu kupelku z ktorej mam depku. Za rohom je este sprchovy kut taky ten set zatvaraci s tryskami, hlbokou vanickou a saunou. Z toho som uplne na mraky ale muz tu saunu miluje, tak cakam az nieco prdne. Ono prdne, tym som si ista

Offline Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:12

Janulik03 nj, ale zas kdyby měl člověk každých deset let let dělat novou koupelnu, tak by se z toho picnul. Asi fakt nejlepší ji udělat nějakou decentní nenápadnou, to tak nepodléhá modním trendům a nevypadá po pár letech zastarale.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:29
Reakce na rasaNori:

To stejne prechod Pirinu a Rily, Rilu jsem dala celou, na Pirin jsem jim do toho hodila vidle, ze jedu do Recka k mori

​Rila Pirin je takovej už trochu kamenolom a žádná hřebenovka, furt nahoru a dolu.

při výstupu na Maljovici jsem skoro vypustila duši a to ten batoh už byl o dost kilo lehčí, páč to bylo až za půlkou treku. zas ostatní si nahoře prima odpočinuli, když čekali až dolezu. dokonce jsem si odpočinula i já, než dolezla ještě jedna větší lemra, kamarád totiž s sebou vzal svou dívku, aby se více sblížili při společných aktivitách. po návratu do Čech již nebyla jeho dívkou...

Online Tak Betty
6141 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:41

během dvou týdnů jsem na zahradě 2x sbírala použité pleny. Původně snad byly v igelitce a asi kočky je roztahaly.

To zas budu bez oběda, mám nějakej labilní žaludek.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:48

andulka01 Ten byt teda zni dost tragicky. Drzim palce, at brzy najdes neco skveleho!

Myslela jsem , ze uz byt resit nikdy nebudu, ale mam dalsi malou komplikaci. Bylo domluveno, ze mam cas se vystehovat do konce srpna, coz by presne vychazelo, protoze novy byt bude uvolnen taky do konce srpna. Volala jsem to budoucimu majiteli, nebyl moc nadseny, ale domluvili jsme se, ze to proste jinak nejde, ale ze se budu snazit to popohnat o par dnu. No a on ted volal do realitky, ze jestli odsud nevypadnu do 15.8., ze odstupuje od smlouvy. O vystehovani do konce srpna pritom vedel!! Stavajici majitel bytu uz ma zamluvenou jinou nemovitost a penize za byt uz potrebuje. A ja mu to nechci pokazit. Takze nejspis 14dnu budu mit uskladnene veci nekde v garazi a znamena to se nadvakrat stehovat, ze?

Offline Garfie
28563 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:53

tv A nemůžeš ho nějak uplatit? Měl by to teda udělat majitel, ale tak ty mu to asi navrhnout nemůžeš....To je teda pakárna, fakt :-/

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:54

tv a jakou mas vypovedni lhutu ve smlouve? to te jako se dvema detma hodlaji vyhodit na ulici?

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 02. července 2019 10:58

tv No to snad ne... moc ti přeju, ať už tohle skončí a užiješ si spokojený čas v tom konečně správném bytě. Achjo, je to dost mazec, člově k si připadá jak rukojmí.

Já ten byt odmítla a paní makléřce jsem řekla i důvody. Hodně se mnou souhlasila a majitelkám vyřídí :-) třeba se báby chytnou za nos? A prý mi dá vědět kdyby našla něco vhodnějšího.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 02. července 2019 11:01
Reakce na Garfie:

tv A nemůžeš ho nějak uplatit? Měl by to teda udělat majitel, ale tak ty mu to asi navrhnout nemůžeš....To je teda pakárna, fakt :-/

​Ja s tim panem vubec uz nehodlam jednat. Prijde mi to docela sprosty, jeste jsme se spolu domluvili..podle me na neho slapla manzelka, ktera je ucitelka a chtela byt prestehovana, nez bude pripravny tyden.

Offline Potrefenáhusa
38866 příspěvků moje polička 02. července 2019 11:03

andulka01 mně spíš přijde, že v tom ty báby asi neumí moc chodit, jestli se jim v tom bytě lidi často střídaj a tak, což jsou většinou studenti, který nemaj prachy, aby si něco pořídili navíc a je jim to i jedno, tak možná báby neumí uvažovat a nechce se jim moc investovat/nechat si od někoho rozkopat byt, kterej jim přijde, že funguje

Offline Garfie
28563 příspěvků moje polička 02. července 2019 11:03

tv Je to sprosťárna, to každopádně! 

andulka01 Jo, na tebe jsem zapomněla :-) NENÍ to normální!! Škoda že nejsi v Olomouci, měla bych pro tebe byt jako stvořený. :-(

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 02. července 2019 11:04

tv a jakou mas vypovedni lhutu ve smlouve? to te jako se dvema detma hodlaji vyhodit na ulici?

​Konec srpna. Ja bych se mohla seknout, ale jak uz jsem psala, stavajici majitel bytu, mimochodem tatinek me kamaradky, ty prachy uz potrebuje, protoze ma zamluvene neco jineho. Byt to nekdo jiny, tak tady do toho konce zustanu.

Offline Janulik03
20261 příspěvků moje polička 02. července 2019 11:05

Potrefenáhusa jasne toto si robili nasi pre seba, ako nova uz vtedy vyzerala tak klasicky. Mne primarne vadi ten sprchac. A ked uz by sa bural tak aj s kachlickami. Ja chcem len biele omietky a hlavne vyhrievanu podlahu

Offline Janulik03
20261 příspěvků moje polička 02. července 2019 11:10

tv andulka01 tie vase trable s bytmi su hrozne. Je to vazne tazke, obom drzim palce